فهرست مطالب
این مقاله به بررسی مبادلات تجاری ایران، به ویژه صادرات و واردات کالا پرداخته است. در این پژوهش، انواع کالاهای صادراتی و وارداتی ایران، شرکای تجاری اصلی، و چالشهای موجود در مسیر تجارت خارجی ایران مورد تحلیل قرار گرفته است.
یکی از یافتههای مهم این مطالعه، جایگاه برجسته محصولات کشاورزی به ویژه میوه و سبزیجات در سبد کالایی صادراتی ایران است. از سوی دیگر، ایران برای تأمین برخی کالاهای اساسی و تجهیزات صنعتی به واردات متکی است.
مبادلات تجاری ایران با چالشهای متعددی روبرو است که از جمله میتوان به تحریمهای اقتصادی، نوسانات نرخ ارز، مشکلات زیرساختی و رقابت شدید در بازارهای جهانی اشاره کرد. در این زمینه، اهمیت حمل و نقل بینالمللی و بازرگانی در صادرات و واردات ایران به عنوان عاملی کلیدی برای موفقیت و بهبود این مبادلات تجاری شایان ذکر است.
قیمت میوه در دبی تحت تأثیر عوامل مختلفی تعیین خواهد شد. به طور کلی، قیمت محصولات کشاورزی و باغی در این شهر تا حدی بالا است به طوری که بسیار کم اتفاق میافتد که افراد بتوانند میوه را کیلویی یا به صورت جعبهای خریداری نمایند. اغلب میوههای صادراتی در این شهر به صورت تکی و دانهای به فروش میرسند. جالب است بدانید میوههایی مانند هندوانه و خربزه را به صورت قاچ یا قسمتی خواهند فروخت. تنها دلیل این کار قیمت بالای میوه در این شهر میباشد.
به منظور درک بهتر این موضوع، بررسی حمل و نقل کالا به دبی و تأثیر آن بر فروش میوه میتواند به روشن شدن چالشها و فرصتهای موجود در این بازار کمک کند.
قیمت میوه در بازار دبی
در خصوص قیمت میوه در دبی چه می دانید؟ بازار دبی یکی از رنگارنگ ترین و لوکس ترین بازارهای دنیا می باشد که انواع کالاها و محصولات در آن به فروش خواهند رسید. زمانی که از انواع محصولات و کالاها صحبت می نماییم مشخصا منظور طیف وسیع و گسترده ای از کالاها و اجناس با کیفیت ها و قیمت های متفاوت است. به طوری که یک نوع محصول در چندین درجه کیفیت و مرغوبیت عرضه خواهد شد و افراد بنا به نوع سلیقه و توانایی می توانند یک نوع را انتخاب و خریداری نمایند. این موضوع در مورد میوه و محصولات باغی صادق نمی باشد زیرا میوه جزء مواد خوراکی می باشد که باید تحت شرایط خاص نگهداری و مراقبت شود تا بتوان آن را سالم به دست مشتری رساند. برای انجام این مراقبت ها نیاز به استفاده از یک سری تجهیزات و وسایلی می باشد که تهیه کردن آن ها برای صادر کننده های ایرانی زمان بر و البته پر هزینه خواهد بود. این هزینه ها را اگر به صورت سرانگشتی هم حساب شوند به طرز شگفت آوری قیمت میوه و فرآورده های آن را بالا خواهند برد و همین امر باعث بالا رفتن قیمت میوه در دبی میشود.
اهمیت قیمت میوه در فرآیند صادرات
دبی یکی از شهرهای مهم تجاری و توریستی کشور امارات است که دارای آب و هوایی گرم و خشک و بیابانی می باشد به طوری که انجام فعالیت های کشاورزی و باغداری در آن به شدت دشوار و اغلب اوقات غیر ممکن است و این مسئله باعث بالا رفتن قیمت میوه در دبی شده است. بنابراین برای جبران کمبود هایی که در این زمینه دارد اقدام به وارد کردن انواع میوه و محصولات کشاورزی از سایر کشورها بخصوص ایران نموده است. دبی بزرگترین هدف میوه های صادراتی ایران به حساب می آید. همان طور که بیان شد آب و هوا و جنس خاک این شهر به گونه ای است که هیچ گونه محصول کشاورزی بجز خرما در آن به عمل نمی آید بنابراین مسئولان ۸۰ درصد از کل نیاز بازارهای مصرفی این شهر را از طریق واردات تامین می نمایند.
مهم ترین دلیل گرانی قیمت میوه در دبی
شهر دبی در جنوب ایران واقع شده و صادرات میوه از طریق راههای آبی و بنادر به آن انجام میگیرد. بیشترین میزان تولید میوه در ایران در شمال و شمال غربی و شرق کشور صورت میگیرد. مسافتی که میوههای صادراتی باید طی کنند تا به بنادر جنوب برسند و سپس به دبی ارسال شوند، بسیار طولانی است. این مسیر نیازمند صرف هزینههای قابل توجهی است که یکی از دلایل اصلی قیمت بالای میوه در دبی محسوب میشود.
علاوه بر این، نبود لنجهای یخچالدار برای حمل و نقل محمولهها باعث فاسد شدن مقدار زیادی از میوهها میشود. حتی در مواردی که لنجهای یخچالدار موجود باشد، هزینه بالای آنها به صادرکنندگان این فشار را میآورد که محصولات خود را با قیمتهای چندین برابری به واردکنندگان بفروشند.
این عوامل نشاندهنده تأثیر حمل و نقل کالا به دبی بر قیمت میوههای وارداتی هستند و میتوانند به وضوح در چالشهای موجود در این زمینه کمک کنند. اگر به جزئیات بیشتری نیاز دارید، میتوانید به این صفحه مراجعه کنید.
شخص خریدار نیز محموله های خریداری شده را با قیمتی بسیار گران تر از حد معمول وارد بازار مصرف این شهر نمایند. تنها راه کم کردن این هزینه ها چیدن میوه های نارس و کال و انتخاب آن ها برای صادرات می باشد. از دیگر دلایل و عوامل گرانی میوه در دبی می توان به وجود دلالان و واسطه گران زیادی اشاره کرد که تا رساندن میوه به دست خریدار آن را از چندین کانال خرید و فروش عبور خواهند داد. تمامی این عوامل و بسیاری عوامل دیگر دلایل اصلی گرانی میوه و محصولات کشاورزی در این شهر به شمار می آیند که اغلب اوقات درصد بالایی از سود این کار به جیب دلالان وارد خواهد شد.
مهم ترین راه برای دردست گرفتن بخش عظیمی از صادرات میوه به دبی
یکی از مهم ترین دلایل به دست گرفتن بخش عظیمی از صادرات میوه دبی توسط تجار ایرانی، مناسب بودن قیمت میوه در دبی است. ایران کشوری است چهار فصل که انواع میوه ها در آن کشت و برداشت خواهند شد. این خصوصیت بارز سبب شده است تا افراد زیادی به دنبال صادرات میوه به سایر کشورها حتی کشورهای اروپایی باشند. در این میان شهر پرجمعیت و مدرن دبی یکی از هدف های تجاری مهم برای صادرات میوه شناخته شده است که سالانه مقادیر زیادی از انواع این محصولات باغی روانه بازارهای مصرفی آن خواهند شد. هر چند این میزان از صادرات قابل قبول است اما مطلوب و در حد ظرفیت های صادراتی ما نمی باشد. با کمی پشتکار و جدیت در انجام این کار می توان به راحتی تمام بازارهای نه تنها دبی بلکه امارات را تحت سلطه خود درآورد و علاوه بر اشتغال زایی میزان قابل توجهی ارز را وارد کشور نمود. شاید از خودتان سوال کنید مهمترین و بارزترین راه های انجام این کار چه راه هایی هستند؟
جواب این پرسش بسیار آسان است و آن هم شرکت در نمایشگاه ها و فستیوال های بین المللی معرفی محصولات باغی و میوه می باشد که در طول سال چندین مرتبه در کشورهای مختلف برگزار خواهند شد. شرکت در این نمایشگاه ها و ارائه میوه های مورد علاقه بازارهای دبی و همچنین نشان دادن قابلیت های بالای بسته بندی و ارسال سریع و آسان این نوع محصولات تا حد زیادی در جلب توجه و جذب مشتری تاثیر گذار خواهند بود. تبلیغات گسترده و صحیح و به کار گیری روش های درست و اصولی بازاریابی و همچنین کاهش هزینه های حمل و نقل و پشتیبانی دولت از باغداران و تولید کنندگان میوه های صادراتی باعث می شود تا تجار و وارد کننده های میوه به دبی رغبت بیشتری برای همکاری با صادر کنندگان ایرانی از خود نشان دهند.
صادرات به دبی
با توجه به اهمیت دبی به عنوان یکی از بزرگترین مراکز تجاری در سطح جهان، درک نکات کلیدی در حمل و نقل کالا به دبی برای بازرگانان ایرانی بسیار ضروری است. این شهر به دلیل وجود بازار مصرف گسترده و ارتباطات تجاری قوی، به یکی از قطبهای مهم صادرات و واردات تبدیل شده است. بازرگانان ایرانی باید به ویژگیهای خاص این منطقه و همچنین چالشها و فرصتهای موجود توجه ویژهای داشته باشند.
در این راستا، مهم است که با بهترین شیوههای حمل و نقل، قوانین گمرکی و هزینههای مرتبط آشنا شوید تا بتوانید صادرات خود را به شکل بهینهتری انجام دهید. آگاهی از جزئیات حمل و نقل کالا میتواند به افزایش موفقیتهای تجاری شما در دبی کمک کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این نکات و بهبود فرآیند صادرات خود به دبی، میتوانید به صفحه مربوطه مراجعه کنید.
البته این مورد یکی از هزاران ویژگی شهر دبی است که سبب شده این منطقه به یکی از بزرگترین مقصدهای تجاری در سطح جهان خصوصا برای ایران تبدیل شود. وجود این ویژگی های بارز سبب شد که امروزه شهر دبی به عنوان مهم ترین شاه راه تجارت بین الملل در سطح خاورمیانه معرفی شود. ساخت و وجود انواع بنادر در کنار انبوهی از فرودگاه های مدرن شرایط و امکانات لازم برای صادرات و واردات کالا از سراسر دنیا به این نقطه را فراهم کرده است.
وجود چنین امکاناتی در دبی باعث شد که صادرات و واردات به پایانه های این کشور در مقایسه با سایر کشورها هم سریع تر و هم مقرون به صرفه تر باشد. این مزایای مهم سبب شد که ما در ادامه ی مطلب به بررسی صادرات به دبی با لنج، صادرات میوه به دبی، صادرات زعفران به دبی، صادرات ترشی به دبی، بهترین کالا برای صادرات به دبی، صادرات به دبی در زمینه ی خشکبار، صادرات به دبی در زمینه ی صنایع دستی ، صادرات به دبی در زمینه ی آلوئه ورا و تجارت چمدانی زعفران به دبی و شرکت صادرات به دبی بپردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید ما را تا انتهای مطلب همراهی نمایید.
قوانین صادرات به دبی
صادرات به دبی با لنج
در واقع صادرات به دبی از دو طریق انجام می شود یا به صورت هوایی است و یا دریایی. که عموما روش دریایی با استفاده از لنج صورت می گیرد. یکی از رایج ترین و قدیمی ترین روش های صادرات به دبی، صادر کردن کالا به وسیله ی لنج است که به این روش صادرات ته لنجی هم گفته می شود. در واقع صادرات انواع کالاها به وسیله ی لنج در خلیج فارس از قدیم الایام در بین تجار ایرانی مرسوم بوده و حتی امروزه هم این روش به دلایل زیادی چون محدودیتی که برخی از بنادر در پهلوگیری دارند یا تخلیه ی شناورهای بزرگ یا سرعتی که لنج ها دارند کماکان ادامه دارد و بسیاری از تجار ایرانی و اماراتی از این طریق به جابجایی کالاهای خود می پردازند.
لازم به ذکر است بدانید با لنج نمی توان کانتینرها را حمل و نقل کرد لذا برای جابجایی و صادرات کالاها باید آن ها را بسته بندی کرد. به همین دلیل عموما بنادری که غیر کانتینری هستند برای صادرات به دبی از لنج استفاده می کنند. از مهم ترین مزایای صادرات به دبی با لنج این است که حجم کالاهای صادراتی زیاد نمی باشد به همین دلیل می توانند بهترین سرویس و خدمات را ارائه دهند. همچنین از آنجایی که این بارها فاقد امور کانتینری و بندری هستند دارای تعرفه های زیاد نیستند. از دیگر مزایای مهم این روش، هزینه ی بسیار پایین و مقرون به صرفه ی آن در مقایسه با سایر روش ها می باشد.
این مزایای مهم سبب شد که اکثر تجار انواع کالاهای خود را به این شیوه به دبی صادر کنند و سپس در دبی برای ارسال از کانتینر استفاده کنند و در همانجا امور بندری و گمرکی مربوط به بارگیری ها را انجام دهند. البته باید این نکته را هم یادآوری کرد به دلیل اینکه لنج یک وسیله ی قدیمی و سنتی است عموما کالاهایی با لنج به دبی صادر می شود که حساس نباشند و در زمان برخورد با آب ﺁسیب نبینند مثل زعفران یا خشکبار یا صنایع دستی و از این قبیل موارد.
صادرات میوه به دبی
درست است که دبی به عنوان یک قدرت و قول اقتصادی در سطح دنیا شناخته شده است اما صنعت کشاورزی آنچنان قوی ندارد و همین موضوع دست تجارت خصوصا تجار ایرانی را برای صادرات محصولات کشاورزی خصوصا صادرات میوه به دبی را باز گذاشته است. دبی نیز مانند سایر کشورهای حوزه ی خلیج فارس به دلیل شرایط آب و هوایی و گرم و مرطوب بودن از تنوع محصولات کشاورزی کمی برخوردار است و تنها محصول کشاورزی پر رونق آن خرما است. که البته این محصول هم به دلیل کمبود زمین های زراعی در دبی بسیار کم می باشد. چرا که دبی کشوری بسیار کوچک است و همین مسئله سبب شد که امروزه این کشور حدود 80 درصد از صیفی جات و محصولات کشاورزی خود را از کشورهای ایران و ترکیه فراهم کند.
پر رونق بودن بازار تجارت دبی سبب شد که بازار میوه ی دبی برای کشور ما به یک بازار سودآور تبدیل شود. امروزه صادرات به دبی در زمینه ی میوه به یکی از مهم ترین صادرات غیر نفتی کشور ما تبدیل شده است به گونه ای که این صادرات در یک بازه ی زمانی مشخص، جزء سودآورترین و پردرآمدترین صادرات ایران محسوب می شود. در حال حاضر از بین کشورهای حوزه ی خلیج فارس، بیشترین مقدار صادرات میوه ی داخل کشور به دبی اختصاص یافته است. عموما صادرات به دبی برای میوه از طریق مرزهای آبی صورت می گیرد. هندوانه و گوجه فرنگی از مهم ترین میوه هایی هستند که به این کشور صادر می شوند.
صادرات زعفران به دبی
بدون شک همه می دانیم که زعفران ایران، مرغوب ترین و باکیفیت ترین زعفران در سطح دنیا است و همین مسئله سبب شد که دبی یکی از بزرگترین خریداران این محصول ناب باشد. در واقع کیفیت بسیار بالای زعفران ایران در کنار نزدیک بودن دو کشور ایران و دبی سبب شد که این کشور اولین و بزرگترین خریدار این محصول باشد. از طرف دیگر ثباتی که در بازار و اقتصاد کشور دبی وجود دارد سبب شد که این منطقه به یکی از بهترین مراکز برای صادرات زعفران تبدیل شود. طبیعتا قیمت زعفران صادراتی به دبی چندین برابر قیمت داخلی است.
البته دبی هم از صادرات زعفران کم نصیب نبوده و توانسته با خرید این محصول و عرضه ی آن در بین کشورهای اروپایی و آسیایی درآمد خوبی کسب کند. البته باید این نکته را یادآوری کنیم که صادرات زعفران به دبی تحت رعایت قوانینی خاص باید انجام شود که در حال حاضر قوانین صادرات به دبی در زمینه ی زعفران، شامل بسته بندی کردن زعفران، اخذ گواهی استاندارد، اخذ گواهی بهداشت مربوط به دامی نباتات، داشتن و ارائه ی کارت بازرگانی و اخذ مجوز لازم برای صدور زعفران و ارائه ی این مجوز می باشد. داشتن کارت تجاری یکی از مهم ترین موارد برای صادر کردن زعفران است. رعایت این اصول و قوانین می تواند صادرات به دبی را ﺁسان تر کند.
قوانین صادرات به دبی
این قوانین ذکر شده مربوط به کشور ما است و قوانین کشور دبی متفاوت می باشد. علاوه بر این باید به این نکته هم توجه داشته باشید که زعفران صادراتی به دبی باید دارای ویژگی هایی باشد که از جمله ی این ویژگی ها می توان به خوش رنگ بودن زعفران، قدرت رنگ دهی، کاملا قرمز بودن و فاقد خال های سفید، درشت و ضخیم بودن کلاله ها، یک دست و سالم بودن و عدم شکستگی در زعفران و شدت عطر و بوی زعفران می باشد.
صادرات ترشی به دبی
صادرات ترشی به دبی جزء دیگر صادرات غیر نفتی درآمدزای ایران بشمار می رود. ترشی یکی از خوشمزه ترین چاشنی هایی است که امروزه در سطح دنیا بسیار طرفدار دارد و از آنجایی که کشور دبی یک کشور توریستی است و از آنجایی که مردم کشورهای مختلف با سلایق و علایق گوناگون به این کشور زیبا سفر می کنند لذا این کشور به یکی از بهترین خریداران ترشی ایرانی تبدیل شده است. به همین دلیل در حال حاضر از دیگر صادرات ترشی از پر رونق ترین صادرات به دبی بشمار می رود. نزدیک بودن دبی به ایران از نظر جغرافیایی و داشتن فرهنگ های مشابه بین این دو کشور از یک طرف و وجود تعداد زیادی از ایرانیان مقیم در دبی سبب ایجاد یک موقعیت مناسب برای عرضه ی ترشی ایرانی در این کشور شده است.
در واقع فاصله ی جغرافیایی این دو کشور به هم به حدی کم است که حتی بسیاری از مراکز دبی، به راحتی همین ترشی های بسته بندی شده ی 700 و 270 گرمی را خریداری می کنند. از طرف دیگر به دلیل اینکه تعداد تجاری ایرانی که در دبی فعالیت می کنند بسیار زیاد است باعث سهولت صادرات این چاشنی خوشمزه به دبی شده است. با اینکه کشور دبی یک کشور کوچک با جمعیت کم است اما به دلیل اینکه سالانه خیل عظیمی از توریست ها از سراسر دنیا به این کشور کوچک سرازیر می شوند سبب شد که این کشور کوچک به یک ویترین بسیار خوب برای محصولات ایرانی خصوصا ترشی ایرانی تبدیل شود. از جمله ترشی هایی که به دبی صادر می شوند شامل ترشی مخلوط هویج و کلم و کرفس و فلفل و سیر و خیار، ترشی لیته، ترشی بندری، ترشی سیر سفید، ترشی سیر قهوه ای، ترشی فلفل سوزنی، ترشی کاپاریس یا کیپر که از گیاهان دارویی شما کشور تهیه می شود، خیار شور و ترشی شور می باشد. این ترشی ها در بسته بندی های مختلف در بازار دبی عرضه می شوند.
بهترین کالا ها برای صادرات به دبی
شهر دبی مهم ترین و پویاترین شهر در امارات متحده عربی است که زیر ساخت های مدرن و محیط و شرایط تجاری آن در سطح دنیا زبانزد است. این شرایط و به طور کلی غنی بودن این شهر سبب شد که هم شهروندان این منطقه و هم شرکت های موجود در آن از قدرت خرید بسیار بالایی برخوردار باشند. علاوه بر این پشتیبانی دولت دبی از تولیدکنندگان و تجار سبب شد که صادرات به دبی به یکی از مهم ترین اولویت ها برای تجار تبدیل شود. طبیعتا اکثر تجاری که به تازگی قصد صادرات به دبی را دارند می خواهند بدانند که بهترین کالا برای صادرات به دبی کدام کالاست؟
به طور کلی برای اینکه در امر صادرات موفق باشید ابتدا باید نیاز بازار و مردم آن منطقه را بشناسید و سپس اقدام به صادرات محصولات نمایید. با توجه به نیاز بازار دبی از جمله بهترین کالاهایی که به دبی صادر می شوند شامل فلزات و سنگ های گرانبها، سوخت های فسیلی، انواع ماشین های برقی و صنعتی، انواع محصولات شیمیایی و آهن و فولاد می باشد.
اما امروزه و به دلیل افزایش نیاز مشتری ها در دبی محصولات جدیدی هم به این لیست اضافه شدند که اتفاقا برای کشور بسیار درآمدزا هم می باشند که از جمله ی آن می توان به صادرات انواع میوه ها، ترشی ها، زعفران، خشکبار، صنایع دستی، انواع سبزیجات و صیفی جات، فرش و پسته اشاره نمود. به طور کلی اگر قصد تجارت هر محصولی در دبی را دارید باید به این نکته توجه کنید کمی شناخت داشتن بین طرفین تجار یکی از ابتدایی ترین و مهم ترین اصول صادرات است. این شناخت باید در رابطه با کیفیت محصول صادراتی و نوع محصول صادراتی باشد. برای اینکه به چنین شناختی برسید و با تجار بزرگ دیدار کنید و فرصت تجارت با آن ها را داشته باشید بهترین راهکار، شرکت در نمایشگاه های میوه و خشکبار بین المللی است که در سطح جهانی برگزار می شود.
صادرات خشکبار
از دیگر موارد صادرات به دبی در زمینه ی محصولات غیر نفتی، صادرات خشکبار است. دلیل این امر هم کاملا مشخص است چرا که ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان انواع خشکبار در سطح منطقه و خاورمیانه است و صادرات این محصولات به دبی به دلیل نزدیک بودن از نظر جغرافیایی کاملا به صرفه هم برای دبی و هم ایران است. علاوه بر این کیفیت خشکبار ایران در سطح جهانی مشهور و زبانزد است. پسته، گردو، خرما، فندق، بادام، میوه خشک از جمله انواع خشکباری هستند که به دبی صادر می شوند.
در بین انواع خشکبار، بیشترین درصد صادرات به دبی مربوط به پسته است. همه ی دنیا می دانند که پسته ی ایران مرغوب ترین پسته در سطح دنیا است و از آنجایی که این محصول معروف ترین خشکبار ایرانی شناخته می شود طبیعتا تقاضای بسیار زیادی هم در دنیا دارد. دبی یکی از مهم ترین و عمده ترین خریداران پسته ی ایرانی بشمار می رود. به همین دلیل امروزه شرکت های تجاری مختلفی در سطح کشور مشغول هستند که انواع پسته های خام و سایر خشکبار خام و بوداده را به این شهر صادر می کنند.
در حال حاضر با توجه به ارزش افزوده ی بسیار بالای انواع خشکبار و همچنین شرایط و امکانات بسیار مطلوب و مناسبی که برای صادرات این محصولات به ویژه صادرات خشکبار به دبی وجود دارد چشم انداز و آینده ی روشن و مطلوبی می توان برای این محصولات از نظر کسب درآمد متصور شد. علاوه بر این این کار از اتلاف و هدر رفتن میوه ها جلوگیری می کند و همچنین می توان با کمترین سرمایه برای بسیاری از افراد اشتغال زایی کرد.
صادرات صنایع دستی به ایران
از دیگر محصولاتی که در لیست صادرات به دبی قرار دارند و جزء محصولات نفتی بشمار نمی روند ولی صادراتشان برای کشور بسیار درآمدزا بوده صادرات صنایع دستی به دبی است. یکی از بارزترین شاخصه هایی که سبب شده صادرات به دبی در زمینه ی صنایع دستی، درآمد زیادی برای کشور داشته باشد حمل و نقل ﺁسان آن است چرا که این محصولات به هیچ وجه در مسیر ﺁسیب نمی بینند لذا خسارتی برای تولیدکننده ایجاد نمی کنند.
همان طور که می دانید دبی امروزه به یکی از قطب های صادرات در سطح جهان تبدیل شده است و از آنجایی که موقعیت های بسیار خوبی از نظر اقتصادی برای صادرات انواع محصولات دارد و همچنین از نظر تجاری با تمام دنیا در ارتباط است لذا یکی از بهترین نقاط برای صادرات صنایع دستی بشمار می رود. در حال حاضر یکی از مهم ترین محصولات از نظر رونق اقتصادی و کسب درآمد همین صنایع دستی هستند. چرا که این محصولات نشاندهنده ی قدمت و فرهنگ و تمدن هر کشوری است.
خوشبختانه کشور ما، باز در این زمینه حرفی برای گفتن دارد و این جمله را با افتخار می توان گفت که رتبه ی چهلم دنیا در تولید صنایع دستی مختص ایران است و کشور ما این جایگاه را از آن خود کرده است. اگر بخواهیم مهم ترین و معروف ترین و پرطرفدارترین صنایع دستی ایران را برای صادرات خصوصا صادرات به دبی معرفی کنیم باید به خاتم کاری، گلیم، فرش اصیل ایرانی، انواع ظروف سفالی و قلم کاری اشاره کنیم. معروفیت صنایع دستی ایران سبب شده که کشور ما از صادرات این محصولات در چند سال اخیر به درآمد بسیار بالایی برسد و بر میزان این درآمد هر ساله افزوده می شود.
صادرات صنایع دستی ایران به دبی از آن جهت صورت می گیرد که این کشور دارای انبوهی از بنادر بین المللی است و بزرگترین بازارهای اقتصادی در دنیا را به خود اختصاص داده است. این شرایط و امکانات دبی به ما کمک می کند که بتوانیم صنایع دستی کشور ما را در سطح دنیا معرفی و عرضه کنیم.
صادرات آلوئه ورا به دبی
بدون شک همه ی ما با خواص شگفت انگیز آلوئه ورا خصوصا برای درمان سوختگی و زخم و از بین بردن کپک و قارچ ﺁشنا هستیم. امروزه کشور ما توانسته خود را به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان این گیاه دارویی در سطح دنیا معرفی کند. این مسئله سبب شد که امروزه کشور ما بتواند سهم بزرگی در صادرات آلوئه ورا به سایر کشورها خصوصا دبی داشته باشد. معمولا صادرات آلوئه ورا به دبی به صورت عمده صورت می گیرد.
گیاه آلوئه ورا از خاصیت های درمانی قوی برخوردار است و همین خواص سبب شده که در سطح دنیا متقاضیان زیادی برای خرید داشته باشد. یکی از مهم ترین متقاضیان این محصول، کشور امارات می باشد. عموما زمانی که برگ این گیاه به بلوغ برسد می توان این گیاه را صادر کرد. در حال حاضر شهر دبی یکی از بهترین مقاصد و مناطق برای صادر کردن گیاه آلوئه ورا است به همین دلیل کشور ما هم با صادر کردن آلوئه ورای با کیفیت به دبی سعی دارد در این زمینه هم به درآمدزایی بالا برسد. زمانی اقتصاد از طریق صادرات رونق پیدا می کند که شما با کیفیت ترین و مرغوب ترین محصول خود را به سایر کشورها صادر کنید. لازم به ذکر است بدانید علاوه به برگ آلوئه ورا، آلوئه ورا هم به این کشور صادر می شود.
تجارت چمدانی زعفران به دبی
کشور ما تقریبا 95 درصد از زعفران کل دنیا را تامین می کند. اما منظور از تجارت چمدانی زعفران به دبی چیست؟ همان طور که اشاره نمودیم کشور ما برای صادرات به دبی در زمینه ی زعفران به سایر کشورها قوانینی تصویب کرده است که از مهم ترین آن ها این است در صورتی که قرار است زعفران بالای یک کیلوگرم را صادر کنید حتما باید این محصولات دارای بسته بندی باشند و امور گمرکی مربوط به بارگیری آن ها انجام شود. در این راستا برای صادر کردن زعفران باید مجوزهای لازم اعم از گواهی بهداشت و استاندارد و کارت بازرگانی اخذ نمایید. پس از اینکه اظهارنامه ی مربوط به صادرات به دبی در زمینه ی زعفران را تنظیم نمودید و آن را به بخش احراز هویت گمرک تحویل دادید می توانید نسبت به صادرات زعفران به کشور مربوطه اقدام کنید.
حال اگر شما قصد تجارت و صادرات زعفران به سایر کشورها را به صورت کیلویی دارید حتما باید تمام مراحل لازم برای دریافت این مجوزها را طی کنید تا بتوانید این محصول را صادر کنید. البته اگر قصد دارید زعفران را به عنوان نمونه به سایر شرکت های تجاری نشان دهید یا قصد دیه دادن دارید اخذ این مجوزها نیاز نمی باشد. به اینگونه از صادرات زعفران که مقدار آن بسیار کم و ناچیز است و برای صادر کردن آن نیازی به هیچ نوع مجوزی نیست تجارت چمدانی زعفران می گویند.
در این نوع تجارت زعفران هر شخصی می تواند حدود 100 گرم زعفران را بدون داشتن مجوز صادرات با خود به کشورهای دیگر ببرد. بر این اساس امروزه شرکت های مختلفی در سطح کشور دایر شده اند که اقدام به فروش زعفران های اعلا و باکیفیت به صورت کیلویی و گرمی مناسب برای صادرات نموده اند.
شرکت صادرات به دبی
در حال حاضر دبی از موقعیت تجاری و اقتصادی بسیار خوبی برخوردار است چرا که بدون هیچ مشکلی بیشترین ارتباط را با سایر کشورهای دنیا دارد. علاوه بر این دارای انبوهی از فرودگاه ها و بنادر بین المللی است که همین مسئله ورود و خروج انواع محصولات را به این منطقه ﺁسان کرده است. از طرف دیگر کشور ما به دلیل وجود تحریم ها و عدم ارتباط زیاد با سایر کشورها در زمینه صادرات محصولات با مشکل روبه است. این مسئله سبب شد که امروزه شرکت های صادرات ایرانی زیادی در دبی دایر شود و با استفاده از امکانات این کشور برای صادرات انواع محصولات مرغوب ایرانی به دبی و سایر نقاط کشور را ﺁسان تر کنند. بنابراین صادرات به دبی برای ایران، یک تجارت بسیار سودآور است.
موقعیت های بسیار خوب دبی سبب شد که این منطقه به عنوان قطب استراتژیک خاورمیانه شناخته شود اما باید بدانید که این منطقه برای صادرات و واردات کالا دارای قوانین گمرکی خاصی است و تمام شرکت های صادرات در دبی باید تابع این قوانین باشند. لذا اگر شما یک شرکت صادرات به دبی هستید ابتدا باید با تمام این قوانین ﺁشنا باشید و در زمان تجارت بین الملل باید تمام آن ها را رعایت کنید.
واردات از دبی و امارات
قبل از اینکه هر نوع کالایی را از دبی به ایران وارد کنیم، باید بازار ایران را بررسی کرده که چه کالاهایی و یا چه نوع محصولاتی در ایران دچار کمبود می باشد تا با این واردات به سود برسیم. البته در سازمان ها و مراکز مربوط به واردات و صادارت آمار مشخصی از کالاها ی وارداتی و صادراتی موجود است که می توان از این آمار استفاده نمود تا در این راه ضرری متوجه شرکت های وارد کننده و یا صادر کننده نشود.
با توجه به اینکه امارات در نزدیکی ایران قرار دارد ، واردات کالا و محصولات برای تاجران بسیار راحت است و این کشور تسهیلات مناسبی به وارد کنندگان ایرانی اختصاص می دهد، افراد زیادی به دنبال واردات از امارات می باشند. واردکنندگان از کشور امارات باید توجه داشته باشند، کالاهای که زیادی در این کشور عرضه می شوند باید از نظر اصالت کالا بررسی شوند. محصولات غیر اورجینال زیادی از کشور چین وارد این کشور شده و اگر توجه نشود موجب معامله کالاهای تقلبی در امر واردات و صادرات خواهد شد.
صادرات خاویار
خاویار یکی از گران ترین محصولات خوراکی در جهان به حساب می آید که دارای ارقام مختلفی از جمله خاویار طلایی، سرخ و سیاه است. ایران یکی از بزرگترین صادرکنندگان خاویار در دنیا محسوب می شود که سالانه مقادیر قابل توجهی از این محصول را در بازارهای جهانی عرضه می کند. این محصول از ماهیان خاویاری که شامل 27 نمونه مختلف از جمله ماهی فیل ماهی، اوزون برون، ماهی شیپ و غیره هستند، بدست می آید. با توجه به بالا بودن قیمت خاویار، تقاضا برای خرید آن در بازارهای داخلی بسیار اندک است و درصد عمده این محصول به کشورهای خارجی صادر می شود. صادرات خاویار یکی از ارزآورترین زمینه های تجاری به حساب می آید، تا جایی که در سال گذشته صادرات خاویار بیش از 6 میلیون دلار برای ایران ارزآوری داشته است که این رقم قابل ملاحظه می باشد و سبب شده افراد متعددی به دنبال سرمایه گذاری در این زمینه باشند. صادرات خاویار دارای قوانین و شرایط خاصی می باشد که این قوانین ممکن است نسبت به کشور مقصد تغییر پیدا کند. لازم به ذکر است که پروسه صادرات این محصول از طریق شرکت های مختلفی که در این زمینه فعال هستند انجام می گیرد.
صادرات خاویار یکی از تجارت های پر سودی است که تنها عده کمی از کشورهای جهان توانایی انجام این تجارت مهم را دارند. کشور ما به علت مجاورت با دریای خزر پتانسیل بالایی در زمینه تولید این ماده خوراکی با ارزش و صادر نمودن آن را دارا می باشد. با توجه به پر منفعت بودن این تجارت و همچنین استقبال بالایی که در تمام جهان از خاویار می شود برخی از کشورها بخصوص ایران سرمایه گذاری های کلانی در این زمینه انجام داده اند. ماهی خاویار به عنوان یک غذای دریایی پرطرفدار و لاکچری در تمام دنیا شناخته شده است.
دریای خزر به عنوان بزرگترین منبع انواع ماهیان خاویاری به حساب می آید که عمده خاویار مورد نیاز کشور و بازارهای جهانی را تامین می کند. سال گذشته بالغ بر 12 تن خاویار در نقاط مختلف کشور تولید و بیش از 4 تن آن به کشورهای خارجی صادر شد. در حال حاضر حجم عمده ای از خاویار ایران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا صادر می شود.
مدارک مورد نیاز برای صادرات خاویار
صادرات خاویار به اروپا دارای روند و شرایط خاصی می باشد، از جمله مدارک مورد نیاز برای صادرات خاویار به کشورهای اروپایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- اخذ گواهی مبدا از اتاق بازرگانی
- دریافت گواهی دامپزشکی
- اخذ مجوز CITES
- دریافت مجوز دامپزشکی
- مجوز حمل
در نظر داشته باشید که هر مسافر تنها امکان حمل 135 گرم خاویار را به خارج از کشور دارد و مقادیر بیشتر بایستی به صورت دقیق اظهار گردد. همچنین صادرات خاویار به کشورهای آمریکا و اسرائیل ممنوع است و نمی توان این محصول را به صورت مستقیم از ایران به این کشورها صادر کرد. لازم به ذکر است که صادرات خاویار در چند سال گذشته به دلیل صید بی رویه و عدم رعایت حجم صید برخی از ارقام ماهی در حال انقراض، از طرف سازمان شیلات با محدودیت های جدی رو به رو شد.
خاویار صادراتی
به صورت کلی خاویار ایران دارای 4 رقم خاویار بلوگا، خاویار آسترا طلایی، خاویار سیبری و خاویار سوروگا می باشد که بیشترین میزان خاویار صادراتی مربوط به نوع بلوگا می باشد. خاویار بلوگا که به آن خاویار الماس، سه صفر، رویال و غیره نیز گفته می شود، به دلیل صرفه اقتصادی و در دسترس بودن، توانسته است جایگاه ویژه ای در صادرات خاویار ایران بدست آورد. خاویار صادراتی ایران باید تحت شرایط خاصی به کشورهای مقصد صادر شود که از جمله مهم ترین آن می توان به بسته بندی استاندارد اشاره کرد. خاویار باید به همراه یخ و یونولیت از طریق حمل و نقل هوایی به کشور مقصد صادر شود. در غیر این صورت کیفیت خود را از دست خواهد داد.
قیمت خاویار ایرانی
قیمت خاویار ایرانی به دلیل کیفیت بالای آن اندکی بالاتر از سایر خاویارهای تولید شده در کشورهای دیگر می باشد زیرا همان گونه که قبلا توضیح داده شد ۵ نوع از بهترین های این محصول در کشور ما تولید می شوند. در بین این پنج گونه یک گونه آن به نام بلوگا می باشد که بی نظیر ترین و مرغوب ترین نوع در کل جهان به حساب می آید. این محصول بومی و مختص ایران می باشد و ماهی آن به وفور در دریای خزر و در آب های ایران یافت می شود. در ایران علاوه بر تولید خاویار دریایی محصول دیگری نیز از ماهی های پرورشی تولید می شود که از لحاظ کیفیت و مرغوبیت با هم متفاوت می باشند. کیفیت محصولی که از ماهی غیر پرورشی و دریایی تولید می شود با کیفیت تر می باشد به همین دلیل قیمت آن نیز به مراتب گران تر خواهد بود. هر یک کیلو گرم از خاویاری که از ماهی دریایی تولید می شود در حدود ۱۰ میلیون تومان قیمت گذاری شده است در حالی که همان محصول با همان مقدار که از ماهی پرورشی به دست آمده باشد تقریبا ۷ میلیون تومان برآورد شده است. این تفاوت قیمت که در این دو نوع خاویار وجود دارد به دلیل کیفیت آن می باشد. لازم به ذکر است برخی از انواع خاویار وجود دارند که تولید آنها بنابر شرایطی محدود و اندک می باشد این محصول دارای ارزش و قیمتی بسیار بالاتر می باشند.
انواع خاویار ایرانی
علاوه بر گونه بلوگا ۴ نوع خاویار دیگر در ایران وجود دارند که جزء محصول صادراتی به شمار می آیند که در ادامه برای شما بررسی خواهیم کرد.
- آسترا طلایی که یک نوع خاویار به رنگ طلایی می باشد که طرفداران زیادی در جهان دارد اما به دلیل کمیاب بودن آن به صورت انبوه و در حجم زیاد تولید نمی شود به همین علت ارسال آن به سایر کشورها به ندرت انجام می گیرد.
- بری یا سیبری، این گونه از ماهی خاویار مختص کشور روسیه بوده اما در کشور ما هم خاویار آن در مقدار قابل توجهی تولید می شود. متاسفانه به دلیل قیمت پایین صادرات آن سود چندانی برای تجار ایرانی به همراه نخواهد داشت. تنها دلیل آن هم تولید انبوه و در حجم بسیار زیاد توسط کشور روسیه می باشد.
- سوروگا نوع دیگری از این محصول می باشد که در کشور ما به علت کم بودن تولید آن به سایر کشورها ارسال نخواهد شد و تنها به مصرف داخلی خواهد رسید. این محصول اگر به تولید انبوه برسد می تواند یک محصول سود آور برای کشور به شمار بیاید.
- خاویار دریایی یا وحشی، ابن نوع ماهی که بومی ایران است در گذشته به فراوانی یافت میشد.
ماهی های خاویاری که در بالا نام برده شدند به دلیل صید بی رویه در حال کم شدن هستند به همین دلیل برای جلوگیری از این کار و همچنین حفظ بازارهای هدف دولت اقدام به راه اندازی و افتتاح مزرعه های بزرگ پرورش این نوع ماهی ها نموده است که سالانه حدود ۲ تا ۳ تن خاویار پرورشی از این مزارع تولید خواهد شد. سرمایه گذاری های این چنینی در حوزه صادرات خاویار سبب خواهد شد تا جایگاه ایران در زمینه ارسال این محصول حفظ شود.
شرایط صادرات خاویار
شرایط صادرات خاویار شامل تمام قوانین و مقرراتی خواهد شد که در مورد صادرات سایر کالاها وجود دارند با این تفاوت که به دلیل خوراکی بودن و همچنین فاسد شدن زود هنگام آن شرایط خاص دیگری را نیز باید برای آن در نظر گرفت. این شرایط عبارتند از:
- ارسال این محصول باید حتما از راه هوایی و با هواپیما انجام بگیرد تا در کم ترین زمان ممکن به مقصد برسد.
- بسته بندی این محصول باید به گونه ای باشد که از فاسد شدن و نابود شدن آن جلوگیری شود و تا حد زیادی طعم و خواص آن حفظ شوند. برای این کار باید از بسته بندی یونولیت و آیس زیاد استفاده شود.
- سوروگا نوع دیگری از این محصول می باشد که در کشور ما به علت کم بودن تولید آن به سایر کشورها ارسال نخواهد شد و تنها به مصرف داخلی خواهد رسید. این محصول اگر به تولید انبوه برسد می تواند یک محصول سود آور برای کشور به شمار بیاید.
- علاوه بر اخذ مجوز های لازم باید هر دو طرف یعنی صادر کننده و وارد کننده عضو کنوانسیون ساتیس باشند.
قیمت خاویار در ایران و اروپا
خاویار به عنوان یک غذای گران قیمت و پر هزینه در سراسر دنیا شناخته شده است. متاسفانه هزینه بالای این محصول در داخل کشور سبب شده است تا سفره درصد بالایی از ایرانی ها از این ماده خوراکی با ارزش خالی بماند. این در حالی است که کشور ما سالانه در حدود ۳۰۰ تن از این محصول را به خارج از کشور ارسال نموده و همچنان یکه تاز و پیشتاز صادرات خاویار در جهان باشد به طوری که نزدیک به ۴۰ درصد از کل خاویار مصرفی در جهان در ایران تولید می شود. دلیل بالا بودن قیمت این ماده خوراکی در داخل کشور به بی برنامگی و نبود راهکارهای مناسب برای تولید و عرضه آن در بازارهای داخلی باز می گردد. با توجه به پتانسیل بالایی که ایران در این زمینه دارد می توان با راه اندازی مزارع بزرگ و متعددی در سطح کشور تولید گونه های مختلف این نوع ماهی ها را افزایش داد تا هم میزان صادرات را بالا برده و هم مقدار مورد نیاز داخلی را تامین نمود.
در مورد قیمت خاویار در اروپا باید دانست که قیمت این محصول تا حد زیادی تحت تاثیر قیمت دلار و ارز قرار خواهد گرفت. به طوری که نوسانات ارز خارجی باعث خواهد شد قیمت این محصول نیز متاثر از آن تغییر کند. طبق تحقیقات و بررسی های انجام شده دلیل اصلی ناپایداری و بالا و پایین آمدن میزان درآمد این تجارت به میزان و مقدار عرضه آن بستگی دارد. به این صورت که هر چقدر میزان تولید و تزریق آن به بازارهای مصرفی کمتر باشد قیمت محصول بالا خواهد رفت و به همان نسبت نیز میزان تقاضا کمتر خواهد شد.
از دیگر دلایل بالا رفتن قیمت سرسام آور این ماده خوراکی و کم شدن تقاضا برای خرید آن وجود قاچاقچیان و دلالان می باشند که با یک نظارت درست و اصولی می توان دست این افراد را از این تجارت کوتاه کرد زیرا این افراد با ارائه محصولی بی کیفیت به مشتریان باعث خواهند شد تا این افراد تمایلی به خریداری محصول ایرانی نداشته باشند و در نتیجه به سراغ رقبای قدیمی و همیشگی ایران بروند. کشوری مانند چین که یک رقیب سنتی و قدیمی ایران در حوزه تولید خاویار است از این گونه شرایط نهایت استفاده و بهره را برده و به راحتی بازارهای هدف ایران را تسخیر نموده است. علاوه بر موارد ذکر شده تقویت مزرعه های پرورش اینگونه ماهی ها می تواند تا حد زیادی در متعادل نمودن تقاضای بازار و میزان هزینه ها کمک کننده باشد.
نکته: قیمت هر کیلو گرم خاویار اعلای ایرانی معادل قیمت ۳۲ بشکه نفت خام می باشد.
بازارهای مصرفی ترکیه یکی از خاستگاه های مهم تجارت خاویار است که سهم ایران از این بازارها بسیار بالا و قابل توجه می باشد. هر چند قیمت خاویار در ترکیه بسیاری اوقات تحت تاثیر شرایط خاص قرار گرفته و تغییر می کند اما به طور کلی قابل قبول و سودمند می باشد. مهم ترین نوع خاویاری که وارد این کشور می شود بلوگا می باشد که باکیفیت ترین و مرغوب ترین نوع در تمام دنیا است. جالب است بدانید علاوه بر تخم که همان خاور است گوشت این ماهی نیز بسیار خوشمزه و لذیذ می باشد که طرفداران زیادی در در کشور ترکیه دارد. در گذشته گوشت این ماهی در بسته های یک کیلویی و نیم کیلویی عرضه و ارسال می شد که امروزه به دلیل قیمت بالای آن وزن بسته ها را تا حد زیادی کم کرده اند تا افراد بیشتری بتوانند به راحتی آن را خریداری و استفاده نمایند.
استفاده از حمل و نقل هوایی برای ارسال این محصول هر چند اندکی گران و پرهزینه خواهد بود اما بهترین و مطمئن ترین راه خواهد بود زیرا سبب خواهد شد تا حجم بالایی از محصول در کم ترین زمان ممکن و با حفظ سلامت آن به دست مشتریان ترک در داخل خاک این کشور برسد. یکی از مهمترین دلایلی که سبب شده است تا قیمت این محصول در ترکیه مناسب باشد نزدیکی این کشور به کشور ما می باشد. زیرا تا حد زیادی از هزینه های حمل و نقل کاسته خواهد شد.
نکته قابل تاملی که در رابطه با صادرات خاویار وجود دارد این است که باید بسته بندی خاویاری که به عنوان محصول صادراتی به کشور ترکیه ارسال می شود در حد بسیار مطلوب و مناسبی باشد و از بهتربن و مناسب ترین نوع بسته بندی برای آن استفاده شود. زیرا بسته های زیبا و شیک در انتخاب خریدار نقش مهم و اساسی دارد.
بهترین ماهی های خاویار صادراتی
به طور کلی حدود ۲۷ نوع ماهی خاویار در جهان وجود دارد که مهمترین آن ها عبارتند از:
- ماهی آسترا
- فیل ماهی
- اوزون برون
- استرلیاد
- شیب
- قره برون
- چالباش
شرایط صادرات خاویار به اروپا
صادرات خاویار به اروپا مستلزم شرایط خاص و همچنین اخذ مجوزهای لازم است. قبل از هر چیز و باید ماهی که برای تولید خاویار صید و یا پرورش داده خواهد شد دارای مشخصه های فوق باشد.
- نوع و نژاد ماهی مشخص باشد
- ماهی رشد مناسب داشته و در اصطلاح به سن باروری رسیده باشد.
- ماهی از هر لحاظ سالم باشد
- کیفیت ماهی مورد تایید کارشناسان باشد
- نوع غذایی که برای ماهی استفاده شده است مورد تایید باشد و سرشار از مواد معدنی باشد
صادرات کیوی به ترکیه
برای حمل و نقل کالا به ترکیه، به ویژه در زمینه صادرات کیوی، توجه به کیفیت و شرایط حمل بسیار اهمیت دارد. کیوی ایرانی به دلیل کیفیت بالا و طعم منحصر به فردش، توجه خریداران ترکیهای را به خود جلب کرده است. با اینکه ترکیه خود یک تولیدکننده کیوی است، اما نیازهای صادراتی و مصرف داخلی این کشور به قدری بالا است که باعث میشود به واردات این میوه از ایران نیاز پیدا کند.
در این راستا، بازرگانان ایرانی باید به نکات مهمی در مورد حمل و نقل کالا به ترکیه توجه کنند، از جمله انتخاب روش مناسب حمل و نقل، رعایت قوانین گمرکی، و مدیریت هزینههای حمل و نقل. آگاهی از این موارد میتواند به بهبود فرآیند صادرات و افزایش سودآوری کمک کند.
کیوی در ایران یک نوع میوه صنعتی به شمار می آید، به همین دلیل از کیفیتی بالا و ظاهری زیبا برخوردار است. محصولی که در ایران کشت و تولید می شود دارای سایزی نسبتا بزرگ می باشد که نمونه آن در هیچ کدام از کشورهای تولید کننده این محصول دیده نمی شود. وزن یک کیوی صادراتی ایرانی معمولا بین ۷۰ تا ۹۰ گرم می باشد. به همین سبب است که ترکیه آن را از صادر کننده های ما خریداری کرده و بعد از وارد کردن آن با برند مخصوص خود آن را دوباره به کشورهای اروپایی صادر خواهند کرد.
مشکلات کشت کیوی برای صادرات به ترکیه
یکی از مهم ترین مشکلات کاشت کیوی برای صادرات به ترکیه ندادن تسهیلات و همچنین فراهم نکردن شرایط لازم و مناسب از طرف دولت برای تولید کنندگان محصول صادراتی است. با توجه به ارز آوری و سود دهی بالای این محصول نوسانات درآمد حاصل از فروش آن و همچنین مشکلات اعتباری از دیگر مشکلاتی است که بر سر راه تولید این میوه پرخاصیت وجود دارد. کمبود ظرفیت انبار های ذخیره کننده، نبود سردخانه های مجهز و کافی و پر هزینه بودن حمل و نقل مشکلات دیگری هستند که در این حوزه وجود دارند و از مدت ها پیش صادرکنندگان این محصول با آن روبرو می باشند.
مزیت های صادرات کیوی به ترکیه
ترکیه همسایه شمالی کشور ما است که از گذشته های دور تا به امروز در زمینه های مختلفی با کشور ما همکاری و مراوده داشته است. مهم ترین همکاری دو کشور مربوط به بخش تجارت است که سالانه مقادیر زیادی کالا و محصولات متنوع از مرزهای دو کشور رد و بدل می شوند. مهم ترین مزیت صادرات کیوی به ترکیه این است که از لحاظ مسافت بسیار نزدیک می باشند بنابراین هزینه های حمل و نقل بسیار اندک می باشند. همچنین محموله های حمل محصول مورد نظر در کم ترین زمان ممکن و با حفظ کیفیت به مقصد خواهند رسید. از دیگر مزیت ها می توان به دستیابی آسان به بازارهای مصرفی این کشور اشاره نمود. از آن جا که تشابهات فراوانی از لحاظ فرهنگ غذایی میان دو کشور وجود دارد بنابراین به راحتی می توان محصول مورد نظر را در ترکیه به فروش رساند.
دشواری های صادرات کیوی به ترکیه
در کنار تمام مزیت ها و ویژگی های مثبتی که برای صادرات کیوی به ترکیه وجود دارد. مشکلات و دشواری هایی نیز برای انجام این کار وجود دارند که عبارتند از:
- با توجه به برداشت این محصول در فصول سرد سال امکان سرمازدگی آن تا رسیدن به مقصد وجود دارد.
- وضعیت نامناسب کود دهی و تغذیه باغات و همچنین استفاده از کودهای شیمیایی تقلبی سبب تولید کیوی نامرغوب خواهد شد در نتیجه خریداران ترک محصول را ارزان تر از قیمت واقعی آن خریداری خواهند کرد.
- به دلیل حجم بالای صادرات برداشت کیوی زودتر انجام خواهد گرفت در نتیجه مرغوبیت و کیفیت بالایی نخواهند داشت و این یعنی از دست دادن بازارهای مصرف این کشور.
- استفاده نمودن از جعبه ها و بسته بندی های نامرغوب و غیر استاندارد.
- تعرفه های بالا.
- هزینه های بالای حمل و نقل و عدم هماهنگی تعرفه گمرکی.
- وجود دلالان و واسطه گرها.
- نبود ارتباطات بانکی با کشور ترکیه و مشکل برگشت ارز به دلیل وجود تحریم ها.
- نبود کامیون های یخچالدار برای حمل.
نکته: از جمله راهکارهای رونق صادرات کیوی به ترکیه این است که می توان این محصول را به شکل چیپس، کنسانتره، کنسرو، اسانس تولید کرد و یا این که از آن در صنایع دارویی و غذایی استفاده کرد.
ویژگی های کیوی صادراتی ایرانی
این محصول ایرانی در بازارهای مصرفی جهانی طرفداران زیادی دارد. یکی از مهم ترین ویژگی های کیوی صادراتی ظاهر زیبای آن است. علاوه بر آن اندازه و سایز این میوه است که نسبت به نمونه های مشابه درشت تر می باشد. طعمی خوش و متفاوت، وجود ویتامین و مواد مغذی فراوان از دیگر ویژگی ها ی این محصول می باشد.
قیمت کیوی در ترکیه
قیمت کیوی در ترکیه نسبت به قیمت داخلی آن در حدود پنج برابر بالاتر است. زیرا این میوه لاکچری و پر سود در کشور ترکیه بسیار محبوب و پر طرفدار است و از طرفی قیمت جهانی آن نیز بسیار بالا می باشد. از این گذشته هزینه های مربوط به فرآیند صادرات بر قیمت نهایی این میوه تاثیر گذار خواهد بود.
مهم ترین دلیل برای صادرات کیوی به ترکیه
یکی از مهم ترین دلایل صادرات کیوی به ترکیه و انتخاب بازارهای مصرفی این کشور به عنوان هدف های تجاری برای فروش کیوی موقعیت جغرافیایی کشور ترکیه می باشد. زیرا این کشور به عنوان پل ارتباطی میان آسیا و اروپا شناخته شده است و دستیابی به بازارهای این کشور به معنی راهیابی صادر کننده های این محصول ایرانی به هدف های تجاری اروپایی است. دستیابی مستقیم و غیر مستقیم به بازارهای اروپایی به معنی سود آوری و ارزآوری بالا برای کشورمان است.
انواع کیوی صادراتی ایرانی به ترکیه
کشور ما جزء بزرگ ترین کشورهای تولید کننده سه نوع کیوی به نام های کیوی توسرخ، کیوی تو زرد و کیوی هایوارد تو سبز است. هر کدام از این سه نوع کیوی به ترکیه صادر می شوند اما بیشترین میزان صادرات کیوی به ترکیه متعلق به نوع هایوارد تو سبز است. این نوع بسیار محبوب بوده و از طرفداران زیادی در داخل این کشور برخوردار می باشد.
بازار خرید و فروش محصولات کشاورزی باسکول با هدف دسترسی مستقیم به تولید کنندگان محصولات کشاورزی و معرفی بهترین تولیدکنندگان محصولات ایرانی شروع به کار کرده است. خریداران و صادرکنندگان محترم محصولات کشاورزی با استفاده از خدمات بازار باسکول می توانند با بهترین تولید کنندگان محصولات کشاورزی ایران آشنا شوند و بدون واسطه ارتباط برقرار کنند.
تولیدکنندگان و کشاورزان عزیز نیز می توانند با عضویت در سامانه باسکول از خدمات ویژه باسکول استفاده و با تکمیل پروفایل کاربری خود به خریداران و صادرکنندگان مختلف در سراسر ایران معرفی شده و بتوانند به راحتی محصولات خود را به راحتی و بدون واسطه با قیمت بهتر به فروش برسانند.
واردات از ترکیه
ترکیه از جمله کشورهایی است که از نظر واردات کالا سالانه مقادیر بالایی مراودات تجاری دارد. این کشور قدیمیترین همسایهای است که روابط تجاری با ایران داشته و در حوزههای مختلف تجاری با یکدیگر داد و ستد داشتهاند. بسیاری از بازرگانان به دلیل روابط مناسب این دو کشور، بر روی واردات از ترکیه تمرکز کردهاند و فعالیتهای اقتصادی خوبی انجام میدهند. پیش از هرگونه اقدام برای واردات، نیاز است که چگونگی تسهیل حمل و نقل کالا به ترکیه بررسی شود تا کالاهایی با بیشترین میزان تقاضا و بازار مناسب انتخاب شوند.
صادرات کشمش به عراق
ایران با ظرفیت بالای تولید انگور و کارخانههای پیشرفته، به یکی از بزرگترین صادرکنندگان کشمش به عراق تبدیل شده است. کشمش پلویی ایران به خاطر رنگ زرد طلایی و طعم بینظیرش، بازار خوبی در عراق دارد و تقاضا برای آن رو به افزایش است. در این راستا، درک فرآیند حمل و نقل کالا به عراق برای صادرات کشمش از اهمیت بالایی برخوردار است.
انواع کشمش صادر شده به عراق
کشمش ها در انواع مختلفی تولید می شوند که هر کدام از یک نوع انگور به دست می آیند. برای صادرات کشمش به عراق انواع مختلف آن را در نظر گرفته اند. زیرا هر کدام در منطقه ای خاص و در میان قوم خاصی مشهور و محبوب است. ارقام کشمش صادراتی به عراق عبارتند از:
- نوع آفتابی که در آفتاب خشک خواهد شد و معمولا دارای رنگی قهوه ای می باشد.
- کشمش قلمی یا تیز آبی یا سبز که از انگور بی دانه به دست می آید و برای خشک کردن ابتدا آن را به روغن استرالیایی آغشته کرده و سپس در آفتاب خشک می کنند. رنگ این نوع محصول قهوه ای روشن تا قهوه ای خرمایی است.
- نوع سبزه انگوری و دودی یا زرد که از انگور بی دانه تولید می شود. آن را به دود گوگرد آغشته کرده سپس در سایه خشک خواهند کرد. رنگ این محصول زرد کهربایی است.
- مویز، این نوع کشمش از انواع انگور های هسته دار به دست می آید.
- یک نوع کشمش که از خشک کردن انگور یاقوتی به دست می آید.
نکته: این محصول با توجه به نوع انگوری که از آن تولید شده است و استفاده از دستگاه ها و موادی که در فرآیند خشک شدن محصول از آنها بهره گرفته شده متفاوت می باشند.
ویژگی کشمش های صادراتی به عراق
کشمش های صادراتی که به عراق فرستاده می شوند باید از بهترین نوع انگور برای تهیه ی آن ها استفاده شود. برای مثال انگور انتخابی برای این کار باید دارای بافتی نرم و بدون هسته باشد. گوشتدار و شیرین باشد. همچنین انگور های در نظر گرفته شده باید کاملا رسیده و آب دار باشند. مهم ترین مشکلی که در صادرات کشمش به عراق وجود دارد فراوانی محصول و همچنین قیمت پایین آن در داخل کشور است که سبب شده اکثر تاجران و بازرگانان عراقی بدون هیچ واسطه ای وارد ایران شوند و این محصول را با کمترین قیمت ممکن خریداری کنند. این موضوع مهمترین مشکل در حال حاضر در صادرات کشمش به عراق به حساب می اید
استان کردستان، بهویژه شهر مرزی مریوان، به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب و وجود تاکستانهای متعدد، یکی از مهمترین مراکز صادرات کشمش به عراق به شمار میرود. این استان با دسترسی به بازارچه مرزی باشماق، به راحتی میتواند محصولات خود را به بازار عراق عرضه کند. کشمشهای تولید شده در این منطقه به دلیل کیفیت بالا و خواص مغذی، مورد توجه تجار عراقی قرار گرفته و بهعنوان یکی از محصولات اصلی صادراتی ایران شناخته میشود.
برای بررسی استراتژیهای مؤثر در حمل و نقل کالا به عراق از بازارچه مرزی باشماق و افزایش بهرهوری در این زمینه، میتوانید به صفحهای که اطلاعات بیشتری ارائه میدهد، مراجعه کنید.
کشمش خواص مهمی دارد که این خواص شامل:
- این محصولات دارای بروم هستند. این ماده در سلامت استخوان ها مفید می باشند.
- از ایجاد آرتروز جلوگیری می کنند.
- از بروز انواع سرطان جلوگیری می کنند. این محصولات یک ماده غذایی کامل با طبعی گرم است. که در سلامت مغز و قلب و استخوان ها مفید می باشند.
- از غلظت خون جلوگیری می کنند.
- در عملکرد کبد تاثیر مثبتی خواهند گذاشت.
- تقویت کننده حافظه هستند.
- از تخریب انواع سلول های بدن جلوگیری می کنند.
- منبع بالایی از آهن و پتاسیم و ویتامین ها را دارا می باشد.
- پر انرژی و دارای آنتی اکسیدان ضد پیری هستند.
- از مرغوب ترین و با کیفیت ترین کشمش های موجود در کشور می باشند.
شهر ها و استان های تولید کننده کشمش صادراتی
کشور ما ایران مهد تولید انواع مختلف کشمش می باشد و سالانه درصد قابل توجهی از کشمش تولید شده در کشور برای صادرات به عراق در نظر گرفته می شود. استان های کردستان، فارس، زنجان، همدان، سمنان، آذربایجان غربی، خراسان رضوی و قزوین مهمترین استان های تولید کننده این محصول می باشند. در همه استان ها انگورها بعد از برداشت به صورت کاملا سنتی خشک خواهند شد. البته برخی مواقع انگور چیده شده به کارخانه های تولید کشمش منتقل شده تا در آن جا بدون دخالت عوامل انسانی انگور را به کشمش تبدیل کنند. دو شهر ملایر و تاکستان دارای چنین کارخانه هایی هستند به همین دلیل است که بهترین نوع کشمش دنیا در این دو شهر بخصوص ملایر تولید خواهند شد.
قیمت کشمش در عراق
قیمت کشمش در عراق بسیار ارزان و ناچیز است. بهترین نوع این محصول نوع بی دانه آن است که در بازارهای این کشور با قیمتی بالا خرید و فروش می شود. با توجه به وضعیت اقتصادی حال حاضر این کشور تاجران و بازرگانان ایرانی خوب میدانند چه نوع کشمشی را به این کشور صادر کنند تا با استقبال مردم روبرو شود . با توجه به چند ملیتی بودن این کشور انواع کشمش در این کشور به فروش خواهد رسید. برای مثال می توان نوع بی دانه این محصول را به شمال عراق یعنی کردستان صادر کرد زیرا وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم در این نقطه از عراق بد نیست بنابراین اکثر آنها توانایی خرید چنین محصولی را خواهند داشت. نوع طلایی انگوری آن برای فروش در استان های عرب نشین بهترین گزینه می باشد زیرا عرب های این کشور بعد از صرف غذا از این نوع کشمش برای هضم غذای خود استفاده می کنند. بنابراین مشکلی با قیمت آن ندارند. اگر شما یک تاجر کشمش هستید که تنها در زمینه خرید و فروش نوع تک دانه آن فعالیت دارید، بهتر است اندکی از قیمت پیشنهادی خود را کاهش دهید تا وارد کننده های عراقی به سراغتان بیایند و محصول را از شما خریداری کنند.
صادرات زعفران به هند
تجارت بین هند و ایران به تاریخچهای چند هزار ساله بازمیگردد و صادرات زعفران به هند یکی از قدیمیترین این تجارتها به شمار میآید. زعفران به دلیل خواص و کاربردهای متعددش، از جمله عطر و طعمدهی به غذاها و کاربردهای درمانی در مشکلاتی مانند درد مثانه و بیماریهای گوارشی، بسیار محبوب است.
برای بهبود فرآیند صادرات زعفران به هند، نکات کلیدی در حمل و نقل کالا به هند برای صادرات زعفران میتواند به عنوان راهنمایی برای بازرگانان و صادرکنندگان مفید باشد. این نکات شامل روشهای بهینه بستهبندی، انتخاب مسیرهای حمل و نقل مناسب و رعایت الزامات گمرکی خواهد بود.
مراحل صادرات زعفران به هند
صادرات زعفران به هند مراحل و راه هایی دارد که باید یک به یک و مطابق قوانین پیموده شوند. این مراحل از این قرار می باشند:
مرحله اول
بازاریابی مناسب در این کشور، اولین قدم برای انجام این کار بازاریابی است. شناخت نکات مثبت و منفی بازارهای مصرفی این کشور و همچنین راه های وارد شدن به آن ها و شناخت سلیقه مشتری کمک زیادی به صادر کننده خواهند کرد تا بتوانند محصول خود را به فروش برسانند. این شناخت را باید از کجا به دست آورد؟ این سوال مهم ترین سوالی است که ممکن است از خود پرسیده باشید. برای پاسخ به این سوال باید در نظر داشته باشید که شرکت در نمایشگاه ها و فستیوال های بین المللی، توجه و بررسی اعداد و ارقام آماری، رایزنی و مذاکره با خریداران قدیمی از جمله مهمترین راه های مهم در بازاریابی هستند.
مرحله دوم
خرید و تولید زعفران مرغوب، هندوستان خود یکی از تولیدکنندگان این ادویه است اما به دلیل جمعیت زیاد و همچنین استفاده بالای این محصول در میان هندی ها این کشور قادر به تامین کل نیاز مصرفی خود نمی باشد. بنابراین درصدی از نیازش را از طریق کشور ما تامین می کند. اگر صادر کننده ها و شرکت ها بخواهند این محصول را در بازارهای این کشور به فروش برسانند باید در کیفیت آن دقت لازم را داشته باشند. اگر خود تولید کننده هستند نیز باید تمام نکات کشت یک زعفران مرغوب را به کار بگیرند تا در اصطلاح محصول برداشت شده صادراتی باشد اما اگر خریدار هستند باید سعی کنند بهترین و مرغوب ترین محصول را انتخاب و برای صادر کردن به این کشور آماده نماید. در واقع باید فاکتورها و مشخصه های یک زعفران مرغوب را در هنگام خرید در نظر داشته باشد.
مرحله سوم
بسته بندی زیبا و حرفه ای، مرحله بسته بندی یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین مراحل در صادرات زعفران به هند می باشد. زیرا درصد بالایی از مصرف آن به بخش آشپزی تعلق دارد. بنابراین بسته بندی های مناسب و زیبا تا حد زیادی در فروش آن تاثیر گذار خواهد بود و سبب خواهند شد تا محصول مورد نظر خواهان زیادتری در بازار این کشور پیدا کند. علاوه براین نباید از بسته بندی های فله ای نیز غافل شد. زیرا بسته های ۳۰ گرم به بالا که جزء بسته بندی فله ای محسوب می شوند در عطاری های این کشور به شدت طرفدار دارند.
مرحله چهارم
اخذ گواهی های استاندارد و بهداشت، اخذ این دو گواهی و همراه کردن آن ها با محصول صادراتی بسیار مهم و حائز اهمیت می باشند. زیرا در دو سال اخیر به دلیل شیوع بیماری در سراسر جهان، میزان صادرات زعفران به هند بسیار کم شده بود که با رایزنی های متعدد و همچنین رعایت استانداردها و موارد مد نظر اداره بهداشت این کشور میزان صادرات در حال بازگشت به کانال چند سال گذشته می باشد.
مرحله پنجم
انجام تشریفات گمرکی، این مرحله درست بعد از ترخیص محموله باید انجام بگیرد. تهیه گواهی و اسناد از قبل اینویس، پکینگ لیست، گواهی بهداشت نباتی، گواهی مبدا و همچنین بارنامه را باید به هند ارسال کرد.
قیمت زعفران در هند
قیمت گذاری زعفران صادراتی باید با یک استراتژی مناسب همراه باشد تا علاوه بر سوددهی بالا مشتری نیز از خرید خود راضی و تمایلی به ادامه همکاری در آینده داشته باشد. قیمت زعفران در هند، باید بر اساس معیارهای زیر انجام بگیرد:
- ارزش و بهای محصولی که جهت صادرات آماده شده است.
- هزینه های بیمه محموله صادراتی.
- نوع و هزینه بسته بندی های درنظرگرفته شده برای محصول.
- هزینه های افتتاح حساب در هند.
- هزینه های صرف شده برای حمل و نقل محصول. برای صادر کردن زعفران به این کشور معمولا از حمل و نقل دریایی و هوایی استفاده خواهد شد.
- حق استفاده از امتیاز نقشه و سایر هزینه های جانبی.
نکات مهم صادرات زعفران به هند
موارد و نکات زیادی وجود دارند که با رعایت آن ها صادرات زعفران به هند را سود آور و مقرون به صرفه خواهد کرد. شرایط فروش، قیمت گذاری، انتخاب روش پرداخت ارزش کل محصول صادر شده، ارائه لیست کامل و دقیق از تمام هزینه ها و البته انتخاب و خریداری یک زعفران با کیفیت به مناسب ترین قیمت از مهم ترین موارد سودآوری این محصول در صادرات به کشور هند می باشند.
ضعف ها و موانع صادرات زعفران به هند
اگر ضعف ها و کمبودهای خود را در این زمینه برطرف کنیم، قطعا خواهیم توانست نبض بازارهای مصرفی این کشور را در دست بگیریم و رقبای سرسختی همچون اسپانیا و افغانستان را از میدان تجاری بدر کنیم. متاسفانه در حال حاضر انجام این کار با موانع و مشکلاتی همراه است که هر کدام را جداگانه مورد بررسی قرار خواهیم داد. اولین مشکل و مانع ایجاد تعرفه های بالای ۳۰ درصدی برای واردات این محصول از طرف هندی ها می باشد. این تعرفه بالا سبب دلسرد شدن تجار و صادر کننده های ایرانی شده است.
دومین مانع در نوع بسته بندی این محصول در کشورمان است. زعفران اعلای ایرانی بدونه شک شایان بهترین بسته بندی است، اما متاسفانه تا به امروز برای این مشکل چاره اندیشی نشده است. قرار دادن زعفران در قوطی های خاتم کاری شده جوابگوی سلیقه مشتری نخواهد بود، بنابراین لازم است از ظروف و جعبه های متنوع تر و زیباتر استفاده شود. مانع بعدی انجام ندادن یک بازاریابی مناسب و اصولی از طرف کشور ما است. با وجودی که مرغوبترین و باکیفیت ترین زعفران جهان در کشور ما کشت و تولید می شود اما متاسفانه دولت هیچ گونه حمایتی در جهت شناساندن آن به جهان ننموده است. برای مثال زعفران مشهد یک محصول بی نظیر و منحصر به فرد است که هیچ گونه تبلیغاتی برای شناساندن آن انجام نگرفته است. ضعف سیستم بانکی به دلیل وضع تحریم های گسترده، پا به میدان گذاشتن رقیبی همانند اسپانیا از دیگر موانع بر سر راه انجام این کار می باشد.
صادرات به هند
امروزه بسیاری از تاجران و بازرگانان قصد صادرات به هند را دارند، تنها آنها باید به خوبی با کالاهایی که کشور هند می پسندد آشنایی داشته باشند. کشور هند به دلیل جمعیت بسیار زیاد و وسعت بالای خود یکی از کشورهایی می باشد که به مواد اولیه و کالاهای بسیار زیادی نیاز دارد. بر همین اساس این فرصت خوبی برای تاجران و بازرگانان می باشد که سود خوبی از صادرات کالاهای خود به دست آورند.
ایران و کشور هند از آن دسته کشورهایی هستند که روابط سیاسی بسیار قوی و مستحکمی با یکدیگر داشته اند. این مقدمه روابط تجاری در گذشته شرایط آسان تری را برای دو کشور فراهم کرده است.
شما باید برای انجام صادرات به هند در مورد لیست کالاهای صادراتی به هند آشنایی بیشتری داشته باشید. امروزه صادرات زعفران به هند، صادرات بادام به هند و صادرات خرما به هند بسیار رایج است و شما می توانید این کالاها را برای صادرات انتخاب کنید. روابط تجاری که بین کشور هند و ایران وجود دارد به دلیل پشتوانه سیاسی که پشت آن می باشد بسیار گسترده است. هر دوی این کشورها از جمله کشورهای تجاری به شمار می روند که اهمیت استراتژیک آنها را در بندرهای تجاری زیادی می توانید به خوبی مشاهده کنید. باید بدانید که کشورهای زیاد دیگری هم هستند که به عنوان رقیب کشور ایران به شمار می روند و کالاهای متنوعی را به هند صادر می کنند.
لیست کالا های صادراتی به هند
نیازهای کشور هند بسیار زیاد و متنوع است و شما باید به عنوان تاجر و یا بازرگان به خوبی با این نیازها آشنایی داشته باشید. علاوه بر صادرات زعفران به هند و صادرات بادام به هند باید بدانید که کالاهای دیگری هم به این کشور صادر می شود. برخی از مهمترین کالاها که برای کشور هند ضروری است و به آنها نیاز دارد را اگر شناسایی کنید بدون شک می توانید سود خوبی از فروش و صادرات آنها به دست آورید. برخی از این کالاها که بسیار مهم هستند و شما باید با آنها آشنایی داشته باشید عبارت می باشد از :
1
در میان لیست کالاهای صادراتی به هند، نفت و مشتقات نفتی یکی از مهمترین و اصلی ترین موادی می باشد که شما برای صادرات به هند می توانید انتخاب کنید. کشورهای متنوعی این کالا را دارند و به کشورهای دیگر صادر می کنند و کشور ایران یکی از بهترین کشورهایی می باشد که در این زمینه سرآمد است.
2
خشکبار و حبوبات از دیگر کالاهایی می باشد که کشور هند به آنها بسیار نیاز دارد و در لیست کالاهای صادراتی به هند از جایگاه و پتانسیل خوبی برخوردار است. بر همین اساس شما می توانید حجم زیادی از خرما، بادام، پسته و میوه های خشک شده را برای صادرات به این کشور آماده کنید.
3
میوه ها و محصولات کشاورزی هم بازار خوبی در کشور هند دارد. کشور هند بسیاری از میوه ها مانند کیوی و سیب را نمی تواند به خوبی تولید کند و حجم زیادی از آنها را ندارد. بر همین اساس شما می توانید حجم زیادی از این میوه ها و محصولات کشاورزی را به کشور هند صادر کنید.
4
پشم و پوست انواع حیوانات از دیگر کالاهایی می باشد که شما می توانید برای صادرات به هند انتخاب کنید. این کالا را باید با بهترین کیفیت به کشور هند صادر کنید تا مشتری پسند باشد.
5
از دیگر محصولات صادراتی به هند که محبوبیت بسیار زیادی دارد مصالح ساختمانی می باشد. شما می توانید انواع سیمان و گچ را برای صادرات به کشور هند آماده کنید و به این کشور ارسال نمایید.
6
محصولات شیمیایی هم محبوبیت بسیار زیادی برای صادرات دارد و شما می توانید آنها را برای صادرات به این کشور انتخاب کنید. دقت داشته باشید که بهتر است نمونه مدل های آنها را پیش از صادرات به خوبی مورد بررسی قرار دهید.
صادرات زعفران به هند
همانطور که می دانید زعفران یکی از مهم ترین محصولات صادراتی ایران در زمینه ی کشاورزی به شمار می رود و مشتریان بسیار زیادی در سراسر جهان دارد. در این میان کشور هند بازار بسیار مناسبی برای زعفران ایرانی به شمار می رود. صادرات زعفران به هند یکی از شاخه های پرسود تجارت بین المللی برای صادرکنندگان ایرانی به شمار می رود. زعفران مورد نیاز بازار هند معمولا از کشور ایران و افغانستان تامین می شود.
صادرات بادام به هند
تولید بادام درختی در کشور در سال های اخیر با رشد زیادی رو به رو بوده است و استفاده از ارقام با بهره بری بالاتر و تجاری باعث شده است میزان تولید و هم میزان کیفیت این محصول رشد خوبی داشته باشد. ارقامی همچون بادام مامایی و سنگی دارای قابلیت صادراتی خوبی هستند. از جمله بازار های مناسب برای صادرات این محصول می توان به بازار هند اشاره کرد. صادرات بادام به هند در سال های اخیر با اقبال تاجران ایرانی و هندی رو به رو بوده است که از دلایل آن می توان به قیمت رقابتی و کیفیت محصول ایرانی اشاره کرد.
نکاتی در مورد صادرات به هند
شما باید به خوبی در مورد مراحل صادرات به هند اطلاعات لازم را داشته باشید تا بتوانید کالاهای خود را در هر مرحله به خوبی وارد کشور هند نمایید. نکات بسیار زیادی در این مورد وجود دارد و شما باید به خوبی در این مورد اطلاعات خود را افزایش دهید. برخی از این نکات که اهمیت بسیار زیادی دارد و شما باید به خوبی آنها را در نظر داشته باشید عبارت می باشد از :
بازاریابی کالا در هند
یکی از مهمترین نکاتی که در مورد صادرات به هند وجود دارد و شما باید به آن دقت داشته باشید بازاریابی آن کالایی می باشد که شما می خواهید به کشور هند ارسال کنید. شما باید به خوبی از این مسئله مطمئن شوید که آن کالا را کشور هند نیاز دارد. بر همین اساس بهتر است که به خوبی در مورد محبوبیت و نیاز آن کالا در کشور هند اطلاعات خود را افزایش دهید. کارشناسانی که در شرکت های بازرگانی حضور دارند و در زمینه ی بازاریابی بین المللی کار می کنند در این مورد می توانند شما را راهنمایی کنند.
بسته بندی کالا برای صادرات به هند
بسته بندی کالاهای شما از دیگر نکاتی می باشد که زمان صادرات باید به آن توجه زیادی داشته باشید. هر کالا بسته به نوع و حجمی که دارد باید دارای بسته بندی ویژه ای باشد. در واقع شما باید بدانید که بسته بندی کالاهای صادراتی امر بسیار مهمی است و شما باید به خوبی آن را در نظر داشته باشید. برخی از کالاها از حساسیت بیشتری برخوردار هستند و به همین دلیل شما باید به خوبی این مورد را در نظر داشته باشید. به عنوان مثال برای صادرات زعفران به هند باید به خوبی بسته بندی آن را بررسی کنید. بسته بندی های آنها متنوع می باشد و شما باید بر اساس حجمی که دارند آنها را در بسته بندی های متنوعی قرار دهید.
نحوه ارسال کالا
اینکه کالاهای صادراتی را با چه روش حمل و نقلی به کشور هند صادر کنید هم دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد. برخی از کالاها با کشتی، برخی از دیگر کالاها را به صورت هوایی و یا زمینی وارد کشور هند می نمایند. شما برای صادرات به هند باید با مشتری خود صحبت کنید تا یکی از روش های حمل را برای شما مشخص کند. در قرارداد بهتر است این موارد را ذکر کنید تا با آگاهی بیشتری کالای خود را به کشور هند ارسال کنید. برخی از کالاها بهتر است که تنها با استفاده از کشتی حمل شوند. برخی از دیگر کالاها هم بهتر است که تنها با استفاده از روش هوایی ارسال شوند. نوع کالا در نحوه ارسال اهمیت بسیار زیادی دارد و شما هم باید به خوبی این مورد را در نظر داشته باشید.
صدور فاکتور پروفرما
هر یک از کالاهایی که شما می خواهید به کشور هند ارسال کنید باید دارای فاکتور پروفرما باشد. شرکت بازرگانی این فاکتور را برای شما صادر می کند و تمامی مواردی که در بالا بیان کردیم را در این فرم و قرارداد می آورد. شما باید هر یک از موارد را به خوبی مشاهده کنید و آن را به امضاء برسانید. مشتری شما هم باید این قرارداد را به خوبی مطالعه کرده و امضاء کند. در واقع باید بدانید که دو طرف بهتر است این قرارداد را امضاء کنند. یکی از مهمترین نکاتی که در مورد صادرات به هند وجود دارد این است که شما باید هر یک از موارد ذکر شده در قرارداد را به خوبی زمان صادر کردن کالا انجام دهید. در صورتی که هر یک از این موارد رعایت نشود مشتری می تواند کالا را به شما بازگرداند. بنابراین بر اساس این قرارداد باید صادرات خود را انجام دهید.
واردات نهاده های دامی
با توجه به کمبود تغذیه دام طی سال های گذشته واردات نهاده های دامی از کشورهای مختلف بخش مهمی از واردات کل ایران را تشکیل می دهد. نهاده های دامی شامل محصولات گوناگونی می باشند که جهت افزایش شیردهی، پرورار کردن و تولید مثل مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به اینکه واردات نهاده های دامی از کشورهای گوناگون انجام می شود شرکت های واردکننده باید با نحوه انجام این کار به خوبی آشنا باشند که در ادامه مطلب در رابطه با چگونگی انجام این کار برای شما توضیح می دهیم.
لیست ارقام مختلف نهاده های دامی
به طور کلی نهاده های دامی به علوفه و ترکیباتی گفته می شود که دام ها برای تامین انرژی مورد نیاز روزانه خود از آن تغذیه می کنند. نهاده های دامی شامل اقلام متنوعی مانند سویا، ذرت، جو، کلزا، ذرت دامی، سبوس و ویتامین های مخصوص دام ها می باشند. کشور ما به هجده میلیون تن علوفه برای تامین نهاده های دامی مورد نیاز داخلی احتیاج دارد و این در صورتی است که تامین داخلی ما تنها هشت میلیون تن می باشد. البته که برخی از نهاده های دامی مانند کاه کلوش از باقی مانده گندم و جو کاشته شده در جاهای مختلف کشور تامین می شود، اما این مقدار کافی نبوده و دولت برای تامین سایر نیازها در زمینه ی خوراک دامی به واردات آن ها روی آورده است.
کاشت این علوفه و نهاده ها برای تغذیه دام در داخل کشور قابل اجراست اما با توجه به هزینه ها و بحران کمبود آبی که با آن مواجه هستیم، واردات ایده منطقی تری می باشد. رتبه ی دوم صادرات نهاده های دامی در کل دنیا به روسیه تعلق دارد؛ با توجه به روابط سیاسی و اقتصادی خوب ما با روسیه، شرایط برای واردات نهاده های دامی از این کشور، راحت تر از کالاهای دیگر و کشورهای دیگر فراهم است. تولید صد و بیست و یک میلیون غلات در سال، رقم چشمگیری در زمینه تولید نهاده های دامی است و طبیعی است که روسیه یکی از صدر نشینان این تجارت است.
واردات غلات و انواع علوفه های دامی به نسبت کشورهای دیگر برای ما کم هزینه تر و مقرون به صرفه تر می باشد. به صورت جزئی کشور ما ذرت را از کشورهای آرژانتین، رومانی، اوکراین، برزیل، کامرون و روسیه، جو را از روسیه، قزاقستان، برزیل و رومانی وارد می کند. همچنین کنجاله سویا را از هند و برزیل تهیه می کند. هزینه های واردات هر کدام از این نهاده ها با توجه به تناژ و کشور مورد نظر متفاوت می باشد. به طور کلی هزینه های گمرکی، تست کالای وارداتی، سازمان غذا و دارو، حمل و نقل، عوارض و غیره همگی از آن دسته مواردی می باشند که مستقیما بر روی هزینه واردات نهاده های دامی تاثیر می گذارند.
مراحل واردات نهاده های دامی
مراحل واردات نهاده های دامی نیز مانند کالاها و مواد دیگر، در گرو طی کردن سلسله مراتبی است که هر تاجری باید بر آن مسلط باشد. مراحل واردات نهاده های دامی نیز مانند سایر کالاها به شرح زیر می باشد:
- ابتدا شرکت مربوطه باید با سربرگ شرکت خود تقاضای خود را مبنی بر خرید محصول، نوع محصول، تناژ، قیمت و طریقه پرداخت وجه و مشخصات بانک (Loi-ICPO)ارائه دهد.
- ارائه پیشنهاد همکاری از فروشنده به خریدار به همراه تمام جزئیات معامله و محصول
- ثبت و ارائه یک پیش نویس از قرارداد خرید محصول به خریدار
- پس از مطالعه قرارداد، هر دو طرف فروشنده و خریدار باید قرارداد را امضا نمایند.
- پس از اینکه قرارداد امضا شد، یک پیش فاکتور باید توسط فروشنده تنظیم شود و به خریدار ارائه گردد که به آن (PROFORMA INVOICE ) می گویند.
- پس از صدور پیش فاکتور درخواست خرید توسط فروشنده ثبت می شود.
- پس از ثبت درخواست خرید، فاکتور اصلی خرید توسط فروشنده به خریدار ارائه می شود تا امور مالی مراحل خود را طی کند.
- پس از پرداخت و طی کردن پروسه مالی، فروشنده زمان بار زدن کالا، جزئیات کامل حمل و نقل و ارسال کالا را برای خریدار بیان می کند.
- بعد از تمامی مراحل بالا بارگیری آغاز می شود و تمامی جزئیات و مدارک مربوط به ارسال کالا باید برای خریدار فرستاده شود و خریدار آن را تایید نماید.
- پس از اینکه بارگیری به اتمام رسید، تمامی اسناد مربوط به جزئیات معامله باید به صورتی امن به دست خریدار برسد که معمولا برای این کار یا از کشتی استفاده می کند و یا از پست های DHL برای رساندن مدارک به دفتر خریدار کمک میگیرند.
شرایط و قوانین واردات نهاده های دامی
همانطور که توضیح داده شد امروزه واردات این محصول از کشورهای مختلفی انجام می شود که برای انجام این کار باید شرایط و قوانین واردات نهاده های دامی در کشور را در نظر گرفت. در قدم اول جهت واردات این محصول باید گواهی ضدعفونی محموله تحویل داده شود. همچنین پس از واردات این محصول به کشور نمونه برداری انجام شده و به سازمان انرژی اتمی ارسال می شود تا میزان مواد رادیو اکتیو موجود در آن بررسی شود. یکی دیگر از شرایط و قوانین واردات نهاده های دامی آنالیز شیمیایی و میکروبی آن مطابق با موسسه استاندارد است و در صورتی که محموله استاندارد لازم را نداشته باشد واردات آن با محدودیت مواجه می شود. همچنین محموله وارداتی باید دارای گواهی بهداشت از دامپزشکی دولتی در کشور مبدا باشد. بسته های وارداتی باید دارای برچسب شامل نام وارد کننده، تاریخ تولید، تاریخ انقضاء و نوع محصول باشند. در هنگام واردات نهاده های دامی از کشورهای مختلف باید برای آن محموله پروفرما صادر شود که شامل نام و آدرس فروشنده و خریدار، وزن، محل بارگیری، نوع و مشخصات وسیله حمل و نقل و غیره است. بنابراین تمامی تجار جهت واردات محموله نهاده دامی باید شرایط و قوانین مربوط به آن را رعایت کنند.
راهنمی واردات نهاده های دامی
در ادامه مراحلی که باید برای واردات این نهاده ها انجام شود، لازم است که به یک سری نکات کلیدی و مهم نیز دقت شود. یکی از مهم ترین مراحل در طی کردن سلسله مراتب واردات، انجام امور بانکی و نحوه ی پرداخت وجه می باشد. این پروسه باید کاملا با توافق خریدار و فروشنده طی شود. در کل سه راه برای عملی کردن امور بانکی و پرداخت وجه، پیش روی خریدار است :
- اولین راه پرداخت وجه، پرداخت به کمک حواله TT می باشد که این پرداخت می تواند به صورت یکجا یا به صورت اقساطی و چند مرحله ای صورت گیرد.
- راه دوم پرداخت وجه برای خرید انواع کالاهای وارداتی گشایش اعتبارات اسنادی LC می باشد.
- راه سوم نیز دریافت ضمانت نامه بانکی پرداخت است.
نهایتا یک تاجر برای خرید از بازارهای خارجی باید به طور کامل، تمام وجوه نیازهای داخلی و کالاهای وارداتی را مورد بررسی قرار دهد. در نظر داشته باشید که یک اشتباه کوچک در واردات انواع کالا می تواند سرمایه های هنگفتی را هدر دهد. شناخت محدودیت ها و ممنوعیت ها، تسلط کامل بر قوانین واردات و صادرات، تسلط بر زبان کشور مورد نظر و یا حداقل کمک از یک مترجم، دریافت کارت بازرگانی، تسلط بر پروسه های گمرکی و ترخیص کالا و غیره همگی مواردی هستند که موفقیت شما را در تجارت انواع کالا، تضمین خواهند کرد.
واردات کالا
وارد شدن به عرصه واردات کالا، مستلزم اطلاع از قوانین و روند واردات کالا می باشد، واردکنندگان کالا به کشور باید اطلاعات کاملی در خصوص بهترین کالاهای وارداتی، شرایط واردات کالا، فرآیند آن و غیره داشته باشند. به صورت کلی تنها کالاهایی اجازه ورود به کشور را خواهند داشت که مورد تایید گمرک بوده باشد. واردات به کشور نیازمند طی کردن مراحل مختلفی می باشد که فرد متقاضی باید حتما کارت بازرگانی داشته باشد. بدون داشتن کارت بازرگانی حتی اجازه ثبت درخواست وارد نمودن کالا نخواهید داشت. طی کردن درست و کامل مراحل واردات کالا امری ضروری می باشد که حتما باید به آن توجه ویژه داشته باشید.
باید در نظر داشته باشید که برای واردات کالا بهتر است از یک متخصص کارشناس حرفه ای مشاوره واردات بگیرید. چرا که رعایت کردن برخی موارد می توان سود بیشتری عاید شما کرده و مراحل واردات سریعتر طی شود. کالاهای وارداتی معمولا به کالاهایی تلقی می شوند که در داخل کشور کمتر موجود بوده و مردم به آن نیاز داشته باشند. واردات کالا را نمی توان موردی راحت دانست، چرا که باید جهت این کار اطلاعات کامل و دقیقی داشته باشید تا بتوانید بهترین بازدهی را داشته و مراحل را به درستی طی نمایید. قبل از هر چیزی باید کالای مورد نظر را شناسایی نمایید که می تواند در بهره وری تاثیر مستقیم داشته باشد.
مراحل واردات کالا
همانطور که در بخش قبل نیز به آن اشاره کردیم، واردات مراحل بسیاری دارد که باید به تمامی آنها توجه شود. یکی از مهمترین موارد قابل توجه اطلاع از فروشنده و یا تولید کننده محصول مورد نظر شما در خارج می باشد. چرا که باید اطلاعاتی کامل از محصول قبل از خرید کسب نمایید؛ در ادامه به بررسی تک تک مراحل واردات کالا پرداخته ایم:
– شناسایی تولید کننده: چنانچه فروشنده محصول مورد نظر را می شناسید دیگر نیازی به جستجو نخواهید داشت و می توان گفت یکی از مراحل سخت را پشت سر گذاشته اید؛ اما کسانی که تولید کننده و یا فروشنده محصول را نمی شناسند، باید نسبت به یافتن آن اقدام نمایند. بهتر است این کار را به یک متخصص حرفه ای بسپارید، یکی از مهمترین مراحل را می توان این مرحله دانست، در این مرحله است که میزان سود تعیین خواهد شد، چرا که یافتن شرکت معتبر با قیمتی پایین تر تاثیر بسزایی بر سوددهی خواهد گذاشت.
– پس از اینکه فروشنده کالا را یافتید، می توانید اقدام به استعلام نمایید. استعلام شامل قیمت و مشخصات فنی محصول می باشد که باید حتما از صحت اطلاعات ارائه شده توسط فروشنده اطمینان حاصل کنید.
– قبل از اینکه قراردادی با فروشنده تنظیم نمایید، درخواست نمونه کار دهید. چرا که نمونه کار نشان دهنده کیفیت و کارایی محصول خواهد بود و می تواند شما را از وارداتی مطمئن آگاه سازد.
شرایط واردات کالا
– در واردات کالا پس از اینکه از کیفیت محصول اطمینان حاصل نمودید باید تعداد، نوع و مدل کالا را انتخاب نمایید، چرا که در هر یک از فصل ها می تواند تفاوت شایانی در بازار خرید و فروش مشاهده نمود. مهمترین مورد قابل توجه، اطمینان از کشش بازار و تقاضا محصول می باشد که باید متناسب با علایق مردم بوده باشد.
– قبل از اینکه کالا را خریداری کنید، تمامی هزینه ها را برآورد نمایید که شامل هزینه های حمل و نقل، گمرک، خود محصول و غیره خواهد شد. بهتر است قیمت تمام شده محصول را تخمین بزنید تا میزان فروش و همچنین علاقه مردم به خرید را ارزیابی نمایید.
– باید میزان هزینه های سربار را نیز محاسبه نمایید که شامل هزینه های گمرکی، ماندن در گمرک و غیره می باشد.
– باید توجه داشته باشید که کالای خریداری شده توسط گمرک بازگشت داده نشود. به همین دلیل بهتر است نمونه را به گمرک برده و از داشتن اجازه ورود به کشور محصول اطمینان داشته باشید.
– پس از اینکه محصول را انتخاب نمودید به سراغ فروشنده بروید. مهمترین موردی که باید در توافق نامه در نظر داشته باشید گرفتن تخفیف می باشد. هر چقدر بیشتر تخفیف گرفته باشید، طبیعتا سود بیشتری نیز خواهید کرد.
فرایند واردات کالا
– باید میزان بودجه خود را به صورت دقیق بررسی نمایید و از داشتن بضاعت خرید اطمینان حاصل نمایید.
– یکی از مواردی که افکار تاجرین را به خود مشغول کرده است شیوه پرداخت مبلغ می باشد. باید با فروشنده محصول طی کنید که مبلغ به چه طریقی پرداخت خواهد شد. البته باید حتما شیوه ای قانونی جهت پرداخت انتخاب نمایید تا هیچگونه مشکلی پس از خرید به وجود نیامده و امکان پیگیری داشته باشد.
– پس از خرید باید با فروشنده توافق نمایید که چه زمانی کالا به گمرک حمل شده و به انبار تحویل داده شود. همچنین باید روش حمل کالا را نیز تعیین نمایید.
– باید توجه داشته باشید که در صورت نداشتن تاییدیه فروشنده اجازه ترخیص به خریدار داده نخواهد شد. به همین دلیل باید حتما تاییدیه از فروشنده دریافت کرده باشید.
– باید با فروشنده توافق نمایید که کالا را به خوبی مورد بازرسی قرار دهید. چرا که حتما باید از کیفیت محصول خریداری شده اطمینان حاصل نمایید.
– داشتن کارت بازرگانی امری ضروری می باشد که در صورت نداشتن باید سریعا نسبت به دریافت آن اقدام نمایید.
نحوه واردات کالا
– زمان ثبت سفارش واردات را عقب نیندازید. چرا که ممکن است قیمت آن متغیر بوده و سبب ضرر رساندن به شما شود. پس بهتر است در مراحل اولیه سفارش خود را ثبت نمایید. همچنین ثبت سفارش به موقع سبب کاهش هزینه ها نیز خواهد شد، چرا که محصول خریداری شده در انبار گمرک کمتر باقی خواهد ماند.
– باید مجوز استاندارد را برای واردات کالا از سازمان مربوطه دریافت نمایید.
– باید برای توافق خود پیش پرداخت بدهید.
– چنانچه برای کالا مبلغ بالانس در نظر گرفته باشید باید قیمت آن را به قیمت روز برآورد نموده و تفاوت آن را پرداخت و یا دریافت نمایید.
– پس از بارگیری محصول برای واردات کالا باید کلیه اسناد را از فروشنده دریافت نمایید. توجه داشته باشید که این مدارک باید حتما اصل بوده باشند.
– چنانچه قصد سرعت بخشیدن به امور ترخیص واردات کالا داشته باشید می توانید این کار را به یک ترخیص کار حرفه ای بسپارید، که در این صورت باید کلیه مدارک را به وی تحویل دهید.
– پس از اینکه کالا را ترخیص نمودید می توانید آنها را به انبار خود جابجا نمایید.
واردات لوازم آرایشی
وارد کنندگان لوازم آرایشی در نظر داشته باشند که برای ترخیص کالای خود باید یک سری هزینه ها مانند هزینه انبارداری را پرداخت نمایند، در صورتی که هزینه های انبارداری روی هزینه های حمل و نقل حساب نشده باشد، وارد کننده این محصول باید هزینه های انبارداری را تا زمانی که کالا از بندر ترخیص نشده باشد، پرداخت نمایند. هزینه های انبارداری نیز متناسب با حجم و مقدار محموله تغییر خواهد کرد. هزینه دیگری نیز به نام دموراژ وجود دارد که زمانی پرداخت می شود که کالا قبل از یک تاریخ تعیین شده توسط گمرک ترخیص نشود.
واردات ماشین
واردات ماشین از طریق کشورهای مختلف با برندهای گوناگون انجام میشود. برای وارد کردن ماشین، ابتدا ماشین مورد نظر باید در لیست ماشینهای مجاز برای ورود به کشور باشد و حجم موتور آن از ۲۵۰۰ سی سی پایینتر باشد. وقتی ماشین مورد نظر را انتخاب کردیم باید به نمایندگی آن مراجعه کنیم. در برخی موارد ممکن است بعضی از نمایندگیها، ماشین مورد نظر را نداشته باشند و ماشین توسط واسطهها و دلالها از قبل خریداری شده باشد. در چنین شرایطی باید ماشین را سفارش داد و آن را پیش خرید کرد و یا ماشین را با قیمت بیشتری از واسطه خریداری کنند.
واردات تجهیزات پزشکی
تجهیزات پزشکی نقش تعیین کنندهای در سلامت جامعه دارد از همین رو قوانین سخت گیرانه ای در واردات کالا در گروه تجهیزات پزشکی وجود دارد. برای وارد کردن تجهیزات پزشکی مورد نظر در کشور نیاز به شرکت وارد کننده تجهیزات پزشکی است زیرا تجهیزات مورد نیاز باید توسط افراد صلاحیتدار به کشور وارد و به بازار عرضه شوند. بنابراین آنچه که در این مورد ضروری به نظر میرسد تاسیس شرکتهای وارد کننده تجهیزات پزشکی است.
واردات دارو از آمریکا
ورود هر گونه دارویی از خارج از کشور، توسط بخش های خصوصی و یا دولتی صورت می گیرد و ترخیص آن از گمرکات کشور و عرضه و فروش آن ها در داخل کشور نیازمند اجازه قبلی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین داشتن مجوزهای لازم می باشد. ورود دارو به داخل کشور مطابق با فهرستی که بعد از انجام مراحل ثبت و گرفتن رأی از کمیسیون قانونی توسط اداره کل نظارت بر امور دارو اعلام شده است مجاز می باشد.
واردات مواد اولیه دارویی
طبق ماده ۱ ضوابط و مقررات واردات مواد اولیه دارویی وزارت بهداشت، هر شخص حقیقی و حقوقی می تواند پس از اخذ مجوزهای لازم از اداره کل نظارت بر امور دارو مواد مخدر به واردات مواد اولیه دارویی بپردازد. این ماده تبصره نیز دارد: در صورتی که شرکتی از مواد اولیه ی وارداتی در خط تولید خود استفاده نمی کنند و یا اصلا دارای یک خط تولید نیستند، پس باید در هر ماه یک گزارش از نحوه ی فعالیت فروش و گزارش های دقیق از واردات خود به سازمان کل نظارت بر امور دارویی اعلام کند.
واردات خودرو
واردات خودرو و کالاهایی که امکان تولید آن ها در داخل کشور میسر است، امکان ندارد و اجازه ی ورود به کشور را نخواهند داشت.حفظ منابع ارزی کشور و جلوگیری از مصرف این منبع جهت واردات خودرو و کالاهای لوکس بسیار مهم است. به همین علت بیش از ۱۶۰۰۰ خودرو بلاتکلیف در گمرکات کشور توقیف شده و اجازه ی ترخیص ندارند. البته تعدادی از این دستگاه ها به خاطر تخلف در ورود به کشور اجازه ی ترخیص نداشته اند و طبق آمار به دست آمده تعداد این خودروها نزدیک به ۴۰۰۰ دستگاه می رسد. بر اساس ثبت سفارش های صورت گرفته در کل واردات ۸۵ نوع خودرو در تیپ ها و آپشن های مختلف مجاز می باشد. اگر قصد واردات خودرویی را دارید حتما قبل از ثبت سفارش سری به لیست مجاز خودروهای وارداتی بزنید.
ثبت سفارش کالای وارداتی
شما قبل از هرکاری برای ثبت سفارش کالای وارداتی باید مشخصات کامل را در سایت ثبتارش ثبت کنید، که به این کار ثبت سفارش گفته می شود. بعد از اینکه در این وب سایت ثبت نام کردید، به عنوان یک کاربر جدید، حساب ایجاد کرده و قدم به قدم اطلاعاتی که از شما می خواهد را وارد کنید، بعد از طی کردن تمامی مراحل در آخرین مرحله از نحوه ثبت سفارش کالای وارداتی باید دوباره به بخش پیگیری و ویرایش سفارشات بروید و شماره مجوز را که شماره مجوز ثبت سفارش کالا شما می باشد را به خاطر بسپارید و برای مراحل بانکی و گمرکی استفاده کنید .
پرسود ترین کالاهای وارداتی
برای شناخت پرسودترین کالاهای وارداتی ابتدا باید مطابق با زمان و عصر حاضر در بازار مطالعه کرد که مردم چه محصولات و کالاهایی را نیاز دارند که در حال حاضر امکان تولید آن در کشور وجود ندارد، به خصوص اکنون که تحریم های سختی بر کشور ما وارد شده است بر همین اساس نیاز است تا که بتوانیم واردات هوشمندانه ای را با کشورهای همسایه انجام دهیم، در دنیای امروز که اینترنت و فضای مجازی بسیار مورد استفاده است، افراد زیادی خواستار برقراری ارتباط با تکنولوژی هستند، به همین خاطر همیشه واردات لوازم هوشمند و پیشرفته از اهمیت بالایی برخوردار بوده است، انواع مدل ساعت های هوشمند و یا گوشی های مدل جدید بسیار پر طرفدار هستند و هیچگاه نمی توان از سود بالایی که واردات این محصولات دارند صرف نظر کرد.
مالیات بر واردات کالا
هر کالا و محصولی از ارزش گمرکی بهره مند است که این ارزش کالا شامل هزینه حمل و نقل، هزینه خرید خود کالا، هزینه بسته بندی و یا حتی هزینه جابه جایی آن را نیز می شود و همچنین هر کالایی قبل از ارسال به سمت مقصد خود باید بیمه شود، پس هزینه بیمه را نیز شامل می شود و تمامی این موارد سبب می شود تا که مالیات واردات کالا شکل بگیرد، علاوه بر این بازرگان و یا همان کارفرما از این معامله سود می کند و درصد سود این فرد در انجام معامله نیز در پرداخت مالیات تاثیر دارد.
ثبت سفارش واردات
تمام مشکلات ثبت سفارش کالا، برای گرفتن یک مجوز رسمی و قانونی است که اجازه ی ورود کالا به کشور را صادر می کند. این مجوز باید از سازمان تجارت وزارت صمت صادر شود و کل مجوز باید بر طبق قوانین صادرات و واردات کالا از طرف مسئولان قانون گذار باشد. برای درک بهتری این موضوع بهتر است بدانید که کالاهایی که در پروسه ی صادرات و واردات قرار می گیرند، معمولا به سه دسته کالاهای مجاز، کالاهای مشروط و کالاهای ممنوعه تقسیم بندی می شوند.
بهترین کالا ها برای واردات از چین
دوربین های امنیتی یکی از بهترین کالای وارداتی از چین است، سبک جدید دوربین های امنیتی تصویر واضحی از کوچه و یا داخل مغازه را نشان می دهد که این امکان را به صاحب مغازه می دهد که در صورت بروز هر گونه مشکلی بتواند سارق را به درستی تشخیص بدهد، در ضمن دوربین های هوشمند به عنوان بهترین کالا برای واردات از چین محسوب می شود، این دوربین ها قابلیت این را دارند که تصویر کوچه و یا مغازه را بر روی گوشی همراه خود مشاهده کنید، این بدان معناست که شما هرجا که باشید می توانید با دسترسی به نزدیک ترین سیستم تصویر واضحی از محیط کار و یا محل زندگی خود را داشته باشید و امنیت را کاملا در محل مورد نظر خود به وجود بیاورید.
پرسود ترین کالای وارداتی از چین
پرسودترین کالای وارداتی از چین شامل قطعات الکترونیکی خاص نیز می شود، تعمیرات لوازم مهم و ضروری مثل لپ تاپ و سیستم های مختلف باید با سرعت انجام بگیرد تا که کارها عقب نیفتند و هر تعمیراتی نیازمند وجود قطعات اساسی است و با وجود تحریم های فراوان علیه کشور ما، ممکن است این قطعات ضروری در کشور یافت نشوند، به همین خاطر باید از سوی کشورهای مهمی که با آنها در ارتباط هستیم تامین گردند تا که بازار کشور ما از نظر تجهیزات الکترونیکی کمبودی نداشته باشد.
واردات چوب
در رابطه با تعرفه واردات چوب می توان گفت یکی از کدهای تعرفه ای چوب که در مقایسه با انواع دیگر واردات بیشتری دارد کد تعرفهی گمرکی ۴۴۰۷ است و چوبی می باشد که از طول ناهمواریش گرفته شده و اره شده، پوستش کنده شده، لایه برداری شده و از دو طرف رنده شده است و ضخامتش بیش از ۶ میلی متر است، شایان ذکر است در مورد این چوب با توجه به جنس درخت تعرفهی گمرکی نیز متفاوت خواهد بود. بالاترین میزان تعرفه واردات چوب متعلق به چوب اره شده از طول از تیرهی درخت کاج می باشد که ضخامتش ۶ میلی متر است.
واردات کاغذ دیواری
در جهت واردات کاغذ دیواری از چین مشکلاتی بر سر راه فعالان اقتصادی و تاجران وجود دارد، اول از همه این که نمی توان تشخیص داد که کدام یک از این برندها می تواند مشتری را جذب خود کند، و این که قدرت استحکام محصول مورد نظر در چه حد است، دوم مسائل مربوط به عدم شناخت از چگونگی سفارش و هم چنین حمل و نقل اجناس و ورود آن به داخل کشور ایران است، به همین دلیل لازم است که در این زمینه از یک مشاور حرفه ای استفاده کنیم که بتواند راه و چاه را به ما نشان دهد و قدرت تشخیص ما را در این زمینه بالاتر ببرد.
واردات قطعات الکترونیک
واردات قطعات الکترونیک به کشور ایران از دو طریق هوایی و دریایی انجام می پذیرد. معمولات مدت زمانی که برای این واردات از طریق هوایی تخمین زده می شود ۲ هفته است و از طریق دریایی تا ۴ ماه تخمین زده می شود. اگر قطعه ای را بخواهید از کشور چین به صورت هوایی وارد کنید دوشنبه هر هفته ارسال بار صورت می گیرد. در برخی موارد شخص به این قطعات احتیاج دارد به همین دلیل باید هزینه بیشتری پرداخت کند تا نهایتا در یک هفته ای کاری سفارش خود را تحویل بگیرد. به هر حال واردات قطعات الکترونیک به کشور ایران در این مدت زمان ها تخمین زده می شود.
واردات گوشی موبایل
شما می توانید برای ثبت سفارشات گوشی موبایل از ارز مبادله ای استفاده کنید؛ با توجه به صحبت های وزیر ارتباطات ارز دولتی فقط به گوشی های زیر ۳۰۰ دلار تعلق می گیرد، همچنین دلیل گرانی گوشی های موبایل را وجود برخی از افراد سودجو دانستند که از ارز دولتی برای واردات کالا استفاده می کردند اما با نرخ ارز آزاد گوشی ها را به مردم می دهند.
واردات قطعات الکترونیک
واردات قطعات الکترونیک به کشور ایران از دو طریق هوایی و دریایی انجام می پذیرد. معمولات مدت زمانی که برای این واردات از طریق هوایی تخمین زده می شود ۲ هفته است و از طریق دریایی تا ۴ ماه تخمین زده می شود. اگر قطعه ای را بخواهید از کشور چین به صورت هوایی وارد کنید دوشنبه هر هفته ارسال بار صورت می گیرد. در برخی موارد شخص به این قطعات احتیاج دارد به همین دلیل باید هزینه بیشتری پرداخت کند تا نهایتا در یک هفته ای کاری سفارش خود را تحویل بگیرد. به هر حال واردات قطعات الکترونیک به کشور ایران در این مدت زمان ها تخمین زده می شود.
واردات گوشی موبایل
شما می توانید برای ثبت سفارشات گوشی موبایل از ارز مبادله ای استفاده کنید؛ با توجه به صحبت های وزیر ارتباطات ارز دولتی فقط به گوشی های زیر ۳۰۰ دلار تعلق می گیرد، همچنین دلیل گرانی گوشی های موبایل را وجود برخی از افراد سودجو دانستند که از ارز دولتی برای واردات کالا استفاده می کردند اما با نرخ ارز آزاد گوشی ها را به مردم می دهند.
واردات لوازم جانبی موبایل
گردش سالیانه خرید و فروش لوازم جانبی موبایل در کشوری مانند ایران حدود ۲۵۰ میلیارد تومان است این مساله نشان از پر اهمیت بودن نقش واردات لوازم جانبی موبایل در کشور ایران دارد. رقم به دست آمده از گردش مالی واردات لوازم جانبی موبایل ناشی از گران بودن این لوازم نیست بلکه نشان دهنده پرمصرف بودن آن است. عموم مردم دنیا و به خصوص مردم کشور ایران هزینه زیادی را برای خرید لوازم جانبی موبایل پرداخت می کنند و همین مساله گردش مالی این بخش از بازار را به شدت افزایش داده و باعث رونق آن و یکی از پرسودترین بخش های بازار کند.
واردات ماشین آلات کشاورزی
استفاده از ماشین آلات کشاورزی به زمان انقلاب صنعتی باز می گردد و از آن زمان از نیروی انسانی جهت انجام امور دشوار کشاورزی استفاده نمی شود که این کار سبب شده کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی نیز بهبود یابد. انواع مختلف آنها جهت امور کاشت، داشت و برداشت مورد استفاده قرار می گیرد و در سطح جهانی متقاضیان زیادی جهت خرید ماشین آلات کشاورزی وجود دارد؛ به گونه ای که آمار واردات و صادرات آن نزدیک به 80 میلیارد دلار در سال برآورد می شود.
واردات سایر کالا ها از چین
واردات جنس از چین، مستلزم این است که نمونه جنس وارداتی از چین را دریافت کنیم تا بتوانیم کیفیت آن را شناخته و با دقت و بررسی بر روی آن، مطمئن شویم که استانداردهای لازم را دارد. در مرحله بعد هر دو طرف بر سر قیمت و شرایط دیگر توافق میکنند و پیش فاکتور دریافت خواهد شد. برای واردات جنس از چین، باید از تعرفه گمرکی و شرایط واردات نوع جنس از چین اطلاع داشته باشیم.
در سال های اخیر صادرات ایران به کشورهایی همچون روسیه و قطر در بخش های مختلف با رشد چشمگیری رو به رو بوده است. روند رو به رشد صادرات به قطر از سوی ایران به دلیل بالا گرفتن اختلافات قطر با کشورهای عربی همسایه خود یعنی عربستان و امارات بوده است که عملا باعث محاصره اقتصادی قطر شده و فرصت مناسبی برای دیگر کشورها برای صادرات به قطر و دستیابی به بازار مصرف این شیخ نشین حوزه خلیج فارس پدید آورده است.
شرایط صادرات به قطر
اختلافات قطر با دیگر کشورهای عربی در سال های گذشته همچون عربستان، امارات، بحرین، مصر و لیبی شروع شده و البته کشورهای دیگر نیز به تبعیت از عربستان و امارات به این جمع علیه قطر پیوستند و برای مقطع زمانی تجارت میان این کشورها با یکدیگر به طور کامل قطع شد.
با توجه به میزان بالای واردات قطر از عربستان و امارات فرصت جدیدی برای ورود به بازار وارداتی قطر در اختیار سایر شرکای تجاری آن که در گذشته کمتر فعال بوده اند ایجاد شده است.
در این میان ایران با برخورداری از پتانسیل صادراتی خود می تواند در این کشور عملکرد خوبی از خود نشان دهد. البته مانند اینگونه اتفاقات سیاسی در سال گذشته مابین روسیه و ترکیه مشاهده شد که ماحصل آن باز شدن بازاری بزرگ به روی ایران بود.
متاسفانه به دلیل وجود مشکلات و چالش های پیش روی صادرکنندگان ایرانی، این فرصت طلایی در زمینه صادرات به روسیه و گرفتن سهم بازار برای ایران به درستی استفاده نشد. در حال حاضر و با توجه به تشکیل ائتلاف علیه قطر، بازاری کوچکتر در مقایسه با بازار روسیه پیش روی ایرانیها قرار داده است که فرصتی دیگر برای نمایش قدرت محصولات ایرانی در عرصه صادرات ایجاد کرده است. در رده بندی شرکای تجاری ایران، قطر در جایگاه چهاردهم قرار دارد اما پتانسیل بالایی برای افزایش مراودات تجاری بین دو کشور وجود دارد.
صادرات میوه به قطر
برای خرید و فروش میوه صادراتی و همچنین اطلاع از قیمت انواع میوه صادراتی در ایران می توانید از بازار باسکول استفاده کنید.
با استفاده از شبکه ی تامین کنندگان و فروشندگان حاضر در بازار باسکول می توانید در هر ساعت از شبانه روز از بهترین تامین کنندگان استعلام قیمت بگیرید و یا با ثبت درخواست خرید از فروشندگان زیادی به صورت همزمان قیمت دریافت کرده و بهترین قیمت موجود در بازار را بیابید.
لیست کالا های صادراتی به قطر
قطر یکی از کشورهای بسیار ثروتمند است که به دلایل سیاسی و کمبود زمینهای زراعتی، سالانه کالاهای بسیار زیادی را از کشورهای همسایه وارد میکند، نزدیکی این کشور به ایران و پتانسیل بالای ایران در زمینه کشاورزی و صنعتی باعث شده که تاجران زیادی به دنبال صادرات به قطر باشند. اگر میخواهید در زمینه صادرات به قطر موفقیت کسب کنید باید کالاهای مورد نیاز قطر را شناسایی و مطابق با نیاز آنها کالاهای صادراتی را انتخاب کنید. به صورت کلی کالاهای صادراتی به قطر شامل تولیدات کشاورزی و محصولات صنعتی میباشد، در اینجا برخی از مهم ترین کالاهایی که براساس آمارهای منتشر شده از گمرک ایران در مورد صادرات به قطر میباشد را برای شما خواهیم گفت:
- مصنوعات چدن
- آهن و فولاد
- حیوانات زنده
- محصولات شیمیایی
- گچ و آهک، سیمان
- چربیها و روغنهای حیوانی یا نباتی
- ابزارهای انتقال رادیویی و تلفنی
- محصولات کشاورزی شامل برنج، پیاز، سیر و غیره
موارد بالا بیش از 73 درصد از نیازهای وارداتی به قطر را شامل میشود که ایران در تمامی موارد پتانسیل بالایی برای صادرات دارد که این موضوع میتواند جزء مزیت های صادرات از ایران به قطر باشد.
نحوه صادرات به قطر
این در حالی است که طبق این گزارش برای توسعه بازار قطر نیاز است که از دیگر سیاستهای کاربردی برای توسعه صادرات غیرنفتی از جمله افزایش تنوع در کالاهای صادراتی به بازارهای این کشور استفاده کرد.
در این راستا چند راهبرد قابلیت اجرا دارند:
- تنظیم موافقتنامههای تجارت آزاد و ترجیحی بین دو کشور
- توسعه تعاملات و همکاریهای سیستمهای بانکی
- تشکیل صندوق مشترک تضمین صادرات برای تامین مالی صادرات
- ایجاد مراکز تجاری ایرانی در قطر
- ایجاد بستر مراودات دو سویه بین بازرگانان ایران و قطر
- توسعه و تقویت خطوط دریایی و هوایی
- نظارت و افزایش کیفیت محصولات عرضه شده به بازارهای قطر منطبق با استانداردهای جهانی و توسعه هدفمند
- بازاریابی موثر در بازارهای قطر و شناساندن کالاهای ایرانی
از جمله راهبردهایی هستند که باید در جهت توسعه روابط این دو کشور به کار گرفته شوند.
موارد بالا بیش از 73 درصد از نیازهای وارداتی به قطر را شامل میشود که ایران در تمامی موارد پتانسیل بالایی برای صادرات دارد که این موضوع میتواند جزء مزیت های صادرات از ایران به قطر باشد.
واردات به ایران
صادرات و واردات از مهمترین بخش های تجارت می باشند و ایران از جمله کشورهایی است که در این دو حوزه جزء برترین کشورهای منطقه می باشد. می توان گفت که کشورهای آسیای شرقی عمده ترین وارد کننده های انواع کالا می باشند به عنوان مثال انواع کالاهای وارداتی ایران از کشورهایی مانند چین، امارات، کره، ترکیه و آلمان می باشد. واردات ایران در حوزه های مختلفی صورت می گیرد که در این بحث از لیست مهمترین کالاهای وارداتی به ایران نام خواهیم برد.
می توان گفت که کشورهای آسیای شرقی عمده ترین وارد کننده های انواع کالا می باشند به عنوان مثال انواع کالاهای وارداتی ایران از کشورهایی مانند چین، امارات، کره، ترکیه و آلمان می باشد. واردات ایران در حوزه های مختلفی صورت می گیرد که در این بحث از مهمترین لیست کالاهای وارداتی به ایران نام خواهیم برد. ماشین آلات و وسایل نقلیه از مهمترین واردات ایران می باشد
با بررسی های انجام شده در گمرک ایران می توان به خوبی متوجه افزایش واردات ماشین آلات و لوازم فنی و یدکی انواع ماشین ها از جمله سنگین و سبک بود. این لوازم بیشتر از بندرهای کشور وارد می گردند. یکی از علت های افزایش واردات خودرو به ایران توجه به صنعت خودرو سازی می باشد و علت توجه به این صنعت افزایش اشتغال زایی و افزایش درآمد می باشد. در داخل کشور فعالیت های زیادی برای پیشرفت در این صنعت انجام شده است و حتی برنامه هایی طولانی مدت برای آینده و تعداد تولید ماشین در ایران نوشته شده است.
با توجه به تمام توان کارخانه های تولید ماشین باز نیاز کشور به انواع ماشین ها جبران نمی شود و واردات ایران در زمینه واردات ماشین ها و لوازم فنی آنها به طور مستمر انجام می گیرد بسیاری از تولید کنندگان ماشین که در قدیم کار می کردند از کار کناره گرفته اند و اکثر افرادی که اخیر وارد بازار شده اند قطعات را وارد و به تولید ماشین اقدام می کنند. در لیست واردات ایران در این زمینه می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- جرثقیل های برجی
- قطعات ماشین های حفر زمین
- قطعات برای تولید وسایل حمل و نقل کالا
- لوازم لازم برای ماشین سازی
- ماشین های بافندگی
- مواد شیمیایی
انواع مواد شیمیایی به منظور استفاده در بسیاری از کارخانه و مراکز صنعتی و غیر صنعتی با مقدار مختلف از جمله واردات به ایران می باشد. این محصولات یک از بزرگترین محصولات وارداتی به شمار می رود که در صورت عدم ورود مواد اولیه، فعالیت بسیاری از صنایع تعطیل خواهد شد.
واردات ایران در زمینه مواد غذایی
واردات مواد غذایی در بخش های مختلفی به ایران انجام می شود که می توان به ذرت دامی، برنج، لوبیای سویا، جو، کنجاله و سایر قطعات بی استخوان منجمد گاو اشاره نمود این واردات از اساسی ترین کالا ها در زمینه مواد غذایی می باشند.
واردات تلفن همراه به ایران
واردات گوشی تلفن همراه از طریق واردات با نظارت و یا قاچاق وارد ایران می شود و کسانیکه این کالا را خرید می کنند می توانند با استفاده از کد پروانه الکترونیکی از قاچاق یا عدم قاچاق بودن تلفن همراه مطمئن شوند. برای اطمینان خاطر از صحت واردات به ایران، میتوانید از طریق سایت Epl.Irica.Ir/Ecl استعلام بگیرید.
بازرگانانی که در کار واردات کالا هستند میدانند که محصولات وارداتی به ایران که سود داشته باشند در هر فصل متفاوت بوده و با شرایط مختلف تغییر میکنند.
چگونه محصولات وارداتی را بشناسیم
برای شناخت محصولات وارداتی به ایران، باید شرایط را سنجید و سپس اقدام کرد. وارد کردن کالاهای بدون مجوز و غیر استاندارد میتواند موجب زیان اقتصادی شود. برای محصولات وارداتی به ایران که جنبه خوراکی دارند، باید ابتدا، مجوزها و اطلاعات مربوط به آنها را دریافت کرد. برای اقدام در زمینه اجناس خوراکی پر متقاضی، باید پیش از خرید به اخذ مجوز محصولات وارداتی به ایران از سازمان غذا و دارو اقدام کرد.
امروزه ابزاری که در زمینه تکنولوژی کاربرد دارند از پر متقاضیترین محصولات وارداتی به ایران هستند. گوشیهای هوشمند جزو پرسودترین کالاهای وارداتی ایران محسوب میشوند. این نوع گوشیها در چین کم هستند بنابراین واردات این محصولات از چین برای واردکننده ارزان تمام خواهد شد. لوازم دیگر مثل لپ تاپ، گوشی و دیگر ابزارهای الکترونیکی ارزش زیادی دارند و هزینه تولید آنها کم است، بنابراین با خرید این ابزار به قیمت ارزان و افزایش نرخ آنها، میتوان سود بالایی از فروش آنها به دست آورد. بازیهایی که در بازار ارائه میشوند از تنوع زیادی برخوردار هستند و با انتخاب و وارد کردن آنها میتوان سود زیادی را به دست آورد.
واردات لوازم آرایشی
یکی دیگر از اجناس پر متقاضی است که سود زیادی دارد. با انتخاب این نوع از اجناس و وارد کردن آن به کشور و فروش آن به قیمت بیشتر میتوان سود بالایی کسب کرد، زیرا در کشور ما متقاضیان این نوع از محصولات زیاد بوده و واردات این نوع محصول تجارتی موفق به شمار میرود. بنابراین میتوان گفت که این محصولات جزو محصولات وارداتی به ایران هستند که سود زیادی دارند. علاوه بر آنچه که گفته شد محصولات وارداتی به ایران، زیاد هستند و برای بسیاری از افراد شناخته شده نیستند.
در بخش صنعت، تولید بسیاری از لوازم بهداشتی، نیازمند مواد اولیه است که باید از کشورهای دیگر وارد شود. این مواد اولیه وارداتی در شرایطی که با ارز مرجع وارد شوند، سود بسیار زیادی برای افراد وارد کننده خواهند داشت. این مواد اولیه گاه با ۵۰ درصد سود و در مواردی تا ۱۰۰درصد سود برای واردکننده، خواهند داشت. محصولات وارداتی به ایران نظیر خودرو، از دیگر کالاهایی است که واردات آن، سود زیادی عاید افراد وارد کننده میکند. این دسته از واردکنندگان با ارز مبادلهای یا ارزی که به عنوان ارز مرجع شناخته میشود، خودرو خود را وارد بازار کرده و با ارز نرخ آزاد، آن را میفروشند تا با افت و خیز بازار ارز، ۳۰درصد سود ببرند.
قطعات کامپیوتری و یدکی خودرو
از دیگر محصولات وارداتی به ایران هستند. قطعات یدکی خودرو و کامپیوتر به دلیل عدم نظارت دولت بر نحوه فروش آنها، جزو پرسودترین کالاها محسوب میشوند. به طور کلی محصولات وارداتی به ایران را میتوان به کالاهای مصرفی، کالاهای واسطهای و کالاهای سرمایهای تقسیم کرد که هر یک در زمینههای مختلف تولیدی و مصرفی کاربرد دارند.
انواع محصولات وارداتی به ایران
محصولات وارداتی به ایران، کالاهای وارداتی مجاز به ایران را در بر میگیرند که صدور یا ورود آنها نیازمند رعایت ضوابط بوده و مجوز لازم ندارد. نوع دیگر از محصولات وارداتی به ایران، کالاهای مشروط هستند که صدور و ورود آنها با کسب مجوز امکانپذیر است. این نوع از کالا مثل گندم و یا فیلمهایی است که شرط ورود آنها داشتن مجوز است. نوع دیگر از محصولات، کالاهای ممنوع هستند که صدور و ورود آنها طبق شرع اسلام، به اعتبار خرید و فروش آنها و به موجب قانون ممنوع است. برای این نوع از محصولات، میتوان مشروبات الکلی را مثال زد.
باید دقت کرد که محصولات وارداتی، شامل کالاهای غیراستاندارد نشوند. زیرا ممکن است کالاهایی با قیمت پایین ارائه شوند که کیفیت خوبی نداشته و یا استاندارد لازم را نداشته باشند. برای وارد کردن کالاهای صنعتی باید از خدمات پس از فروش آن مطمئن شد. در این زمینه باید دلایل ایجاد قیمت پایین برای کالاهای وارداتی بررسی شود و از نمایندگان و تولید کنندگان معتبر که توسط تولید کنندگان اصلی معرفی میشوند محصولات، خریداری شود.
محصولات وارداتی به ایران، از چه کشور هایی می آیند
امارات در سالهای اخیر توانسته است عنوان یکی از مهمترین صادر کنندههای محصول به ایران را به خود اختصاص دهد. علاوه بر امارات، کشورهایی مثل چین، هند، کره جنوبی، ترکیه و دیگر کشورها در ردههای بعدی صادر کنندههای کالا به ایران هستند. سهم دیگر کشورها از صدور کالا به ایران در حدود ۱۷.۴۹۱میلیارد دلار است. بیشترین محصولات وارداتی به ایران، در سال گذشته را بین پنج کشور فوق مربوط به هند دانسته و میزان آن را ۱۱۰.۴۹ درصد دانسته است.
در مجموع بررسی در زمینه محصولات وارداتی به ایران، نشان میدهد که واردات کالاهای واسطهای بیشترین حجم صادرات را به خود اختصاص میدهند. بعد از کالاهای واسطهای، کالاهای مصرفی قرار دارند که و کالاهای سرمایهای در آخرین ردیف اجناس وارداتی هستند. برای فعالیت در بخش واردات و موفقیت در آن، باید علاوه بر شناخت محصولات وارداتی پر سود، شرایط اقتصادی و اجتماعی نیز سنجیده شده و تطبیق داده شود تا بتوان به نتیجه مورد نظر دست یافت.
احاطه بر شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه و آشنایی با نیازهای اقتصادی جامعه و تقاضا برای کالاهای وارداتی دلخواه در بین افراد میتواند به شناخت محصولات مورد نیاز کمک کند. آشنایی با کشورهایی که کالای مورد نظر و مورد نیاز مردم را تولید کرده و با قیمت مناسب عرضه میکنند از دیگر مواردی است که میتواند به فعالان حوزه بازرگانی در زمینه شناخت اجناس وارداتی یاری رساند.
محصولات وارداتی به ایران ممکن است هر نوع کالایی را شامل شود. بنابراین ارائه یک لیست در زمینه تمام کالاها و یا کشورهای صادر کننده مربوط به این محصولات، به صورت کامل ناممکن است. به این منظور تنها محصولات وارداتی به ایران که شناخته شده تر هستند مورد اشاره قرار گرفتهاند.
شرکت واردات
شرکت واردات باید اشراف کامل به قوانین و مقررات صادرات و واردات داشته باشند. در اولین مرحله بازرگانان باید با استفاده از تحقیقاتی که انجام میدهند ببیند چه کالای بازار نیاز دارد و یا اینکه نبود چه کالایی در بازار حس میشود به گونهای که اگر این کالا به بازار تزریق شود برای شرکت واردات سود آور باشد بعد از این کار کالای مورد نظر را وارد کشور می کنند و یا اینکه شرکت های تولید کننده چه کالایی را به شرکت واردات سفارش می دهند که بنا به سفارشات خاص این شرکت ها کالا های در خواستی آنان را از کشورهای خارجی وارد می کنند.
واردات کالا
شرکت واردات باید اشراف کامل به قوانین و مقررات صادرات و واردات داشته باشند. در اولین مرحله بازرگانان باید با استفاده از تحقیقاتی که انجام میدهند ببیند چه کالای بازار نیاز دارد و یا اینکه نبود چه کالایی در بازار حس میشود به گونهای که اگر این کالا به بازار تزریق شود برای شرکت واردات سود آور باشد بعد از این کار کالای مورد نظر را وارد کشور می کنند و یا اینکه شرکت های تولید کننده چه کالایی را به شرکت واردات سفارش می دهند که بنا به سفارشات خاص این شرکت ها کالا های در خواستی آنان را از کشورهای خارجی وارد می کنند.
واردات مواد غذایی
با توجه به این که محصولات غذایی و بهداشتی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند و در سلامت مصرف کنندگان نقش بسیار مهمی ایفا می کنند به این دلیل نظارت و قوانین نسبتاً سختی برای واردات این مواد غذایی وضع شده است. در اولین قدم شما باید یک درخواست جهت اخذ مجوز واردات خود دهید باید در خواست شما کتبی و تایپ شده باشد و در سر برگ آن مهر و امضای معتبر شرکت وارد کننده وجود داشته باشد در این فرم باید نشانی دقیق شما همراه شماره تلفن ذکر شود.
بر اساس قانونی که در سال ۱۳۴۶ وضع شد دستورالعملهای اجرایی جهت واردات مواد غذایی ، واردات دارو و مکمل های غذایی بر عهده سازمان های غذایی و دارویی گذاشته شده است . برای واردات مواد غذایی و بهداشتی و وارداتی از این قبیل که از حساسیت بالایی برخوردار هستند باید از کمیته های بهداشتی و پزشکی مجوز های لازم را برای هر دفعه واردات مواد غذایی اخذ کنید تا بعدها دچار هیچگونه مشکلی در طی فرایند واردات محصولات خود در این زمینه ها نشوید.
اگر شما قصد وارد کردن مواد غذایی از کشور های دیگر را دارید، در وهله اول باید تمام شرایط و قوانین واردات مواد غذایی را بدانید و بعداً اقدام به این کار کنید چرا که این کار از حساسیت بالایی برخوردار است و اگر احیاناً شما درست کارها را پیش نبرید، احتمال شکست شما در این کار بسیار بالاست پس به شما پیشنهاد می دهیم ابتدا مراحل و قوانین کار را در نظر گرفته سپس به این کار ادامه دهید:
مدارک لازم جهت واردات مواد غذایی
- در اولین قدم شما باید یک درخواست جهت اخذ مجوز واردات خود دهید باید در خواست شما کتبی و تایپ شده باشد و در سر برگ آن مهر و امضای معتبر شرکت وارد کننده وجود داشته باشد در این فرم باید نشانی دقیق شما همراه شماره تلفن ذکر شود.
2. داشتن اصل پرو فرما، باید در سر برگ پرو فرما ۲ برگ از تصویر صاحب برند یا شرکت تولید کننده با داشتن مشخصات زیر:
- نام کارخانه تولید کننده و کشور وارد کننده
- تاریخ و نیز شماره پرو فرما
- تعداد و یا وزن کالا
- مبدا حمل و نقل
- نام کامل کالاهایی که با پروانه بهداشت مطابقت دارد
- اصل پروانه بهداشت
واردات انواع پوشاک و لباس
متاسفانه در سال های اخیر شاهد آن هستیم که تنها چند برند خارجی اجازه واردات پوشاک به ایران را دارند. این در حالی است که برندهای انتخابی وزارت صنعت و معدن برای واردات به ایران از کیفیت بسیار پایینی برخوردار بوده و در کشور تامین کننده، جزء برندهای درجه ۳ و حتی ۴ به حساب می آیند. همین مساله و اتخاذ این تصمیم باعث عقب ماندگی صنعت تولید پوشاک در داخل کشور ایران شده و این در حالی است که در سال های گذشته بسیاری از برندهای مشهور ترک وارد خاک کشور ایران می شد و همین باعث افزایش رقابت بین تولید کنندگان داخلی و وارد کنندگان خارجی در کشور ایران شده بود و صنعت پوشاک را با افزایش چشمگیر کیفیت تولید مواجه کرده بود.
واردات کالا از کانادا
بررسی در زمینه واردات کالا ، نشان میدهد که واردات کالاهای واسطهای بیشترین حجم صادرات را به خود اختصاص میدهند. بعد از کالاهای واسطهای، کالاهای مصرفی قرار دارند و کالاهای سرمایهای در آخرین ردیف اجناس وارداتی هستند. برای فعالیت در بخش واردات کالا از کانادا، باید علاوه بر شناخت محصولات وارداتی پر سود، شرایط اقتصادی و اجتماعی نیز سنجیده شده و تطبیق داده شود تا بتوان به نتیجه مورد نظر دست یافت.
واردات از گرجستان
واردات از گرجستان به ایران به محصولات خاصی محدود میشود که یکی از مهم ترین آن ها گوشت می باشد. ایران در حدود ۴۰میلیون دلار کالا از گرجستان وارد میکند. این کالاها شامل چوب گرجستان به ویژه چوب راش، فرو منگنز، گردوی تازه خشک شده، تراکتور و ماشین آلات، تراش فلزات و آهن آلات برای کارهای مربوط به ساخت و ساز است. واردات از گرجستان به ایران میتواند در سطح وسیعتری دنبال شده و کالاهای متعددی را شامل شود.
واردات از پاکستان برای ایران می تواند شامل اقلام مختلفی شود. البته که موقعیت ایران و پاکستان در زمینه ی شرایط مرزی و همسایه بودن، تاثیر زیادی بر روی مقرون به صرفه بودن واردات و صادرات به پاکستان دارد چرا که همین همسایگی باعث می شود که هزینه های مربوط به حمل و نقل کالا برای واردات از پاکستان و صادرات به آن، تا حد خیلی زیادی کاهش یابد.
واردات از ارمنستان
برای واردات از ارمنستان، این قانون وجود دارد که تمامی اقلامی که از این کشور خارج می شوند ابتدا باید در اداره ی گمرکی و یا نقطه ی گمرکی منطقه اظهار شوند، البته که این اداره ی گمرکی باید نزدیک ترین اداره به محلی باشد که قرار است صادرات به آن جا انجام شود. مثلا برای واردات از ارمنستان به ایران باید از نزدیک ترین اداره ی گمرکی به ایران برای اظهار کالای مورد نظر استفاده نمود. البته اگر واردات از ارمنستان به واسطه ی فرودگاه بین المللی ایروان انجام شود، این اظهار محموله در دفتر گمرکی فرودگاه انجام شده و دیگر نیازی به اداره های گمرکی دیگر نیست.
واردات از آمریکا
نکته ی جالب درباره ی واردات از آمریکا و یا صادرات به این کشور از جانب ایران، این است که هر دو کشور می دانند که به صورت کاملا غیر مستقیم از یکدیگر محصولاتی را خریداری کرده اند و هیچ موضوع پنهانی در این تجارت وجود ندارد. با این اوصاف به دلیل همین روابط نابسامان بین ایران و آمریکا، ایران برای واردات از آمریکا باید هزینه های زیادی را پرداخت نماید و دلیل گران تمام شدن واردات از آمریکا برای تجار ایرانی، می تواند موارد خیلی زیادی را شامل شود. البته در حالت عادی نیز ( یعنی حالتی که روابط این دو کشور نرمال بود) واردات از آمریکا با مشقت ها و هزینه های زیادی روبرو می شد. یکی از این موارد تاثیرگذار، مسافت زیاد بین دو کشور است.
واردات از اوکراین
واردات از اوکراین یکی از لاین های تقریبا فعال در تجارت ایران محسوب می شود. اوکراین یک کشور بسیار پهناور در اروپاست و بازار آن یکی از پرظرفیت ترین بازارها برای سرمایه گذاری در جهان به شمار می رود. اوکراین به لحاظ منابع طبیعی، کشور ثروتمندی است. اما کشاورزی یکی از مهم ترین اهرم هایی است که چرخ های اقتصاد این کشور را به حرکت وا می دارد. درصد زیادی از صادرات و تولیدات غیر نفتی اوکراین مربوط به محصولات کشاورزی است و حدود بیست و پنج درصد از نیروی آماده به کار در این کشور نیز به کشاورزی مشغول هستند.
واردات از ژاپن
به طور کلی اگر بخواهیم واردات کالا از ژاپن را در ابعاد جهانی و در کشورهای کل دنیا بررسی کنیم؛ به محصولات و اقلام تولیدی مانند انواع خودرو به جز قطار و تراموا، جعبه دنده و قطعات آن، مدارهای مجتمع الکترونیک، انواع خودرو، ماشین آلات برای تولید نیمه هادی ها، مدارهای مجتمع الکترونیک، قطعات دستگاه های چاپ، انواع کشتی برای حمل بار و مسافر، طلا، روغن های معدنی، ابزار نوری، عکاسی، سینما، آهن و فولاد، مواد پلاستیکی، مواد شیمیایی ارگانیک، مروارید طبیعی یا پرورده، سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، کائوچو و محصولات ساخته شده از آن، دیگ های بخار و قطعات آن و ضبط کننده صدا و تلویزیون خواهیم رسید.
واردات از استرالیا
واردات گوشت از استرالیا تا همین چند وقت پیش به صورت لاشه انجام می شد. همانطور که میدانید برای جابجایی گوشت به صورت لاشه، نیاز است که هزینه های زیادی صرف شود. و طبیعتا این هزینه ها بر روی قیمت تمام شده ی محصول در بازار ایران تاثیر بسیار زیادی خواهد گذاشت. از این رو، ایران برای واردات گوشت از استرالیا، سیاست های جدیدی وضع کرده است.
واردات از کره جنوبی
واردات از کره جنوبی به رقابتی در میان کشورهای آسیایی و حتی دنیا تبدیل شده است که کیفیت بالای محصولات و اجناس تولید شده در این کشور و همچنین ارزان بودن آن ها از جمله دلایل محبوبیت محصولات این کشور هستند. کره جنوبی یکی از پیشرفته ترین اقتصادهای جهان و آسیا است که دارای رتبه ۱۱ در سطح جهانی و رتبه 4 در آسیا است.
چگونگی بررسی مدارک توسط کارشناسان
- باید نام شرکت متقاضی واردات مواد غذایی با نام وارد کننده کالا که در پروانه بهداشتی درج شده مطابقت داشته باشد.
- تاریخ اعتبار پروانه بهداشتی را بررسی می کنند و اگر تاریخ پروانه بهداشتی تمام شده باشد باید شخص مدارک لازم را به اداره کل نظارت و ارزیابی فراوردههای غذایی ارسال کند.
- باید نام کالا های وارداتی درج شده در پیشبرگ با پروانه بهداشتی مطابقت کند.
چگونگی صدور مجوز واردات مواد غذایی
پس از آن که مدارک مورد نظر مورد بررسی قرار گرفت در صورتی که این مدارک از جانب کارشناسان تایید شد، مجوزهای ورود به شرایط زیر صادر خواهد شد:
شرایط اختصاصی یا عمومی مربوط به کالاهای وارداتی به شکل مکتوب در پروفرما درج شود.
باید نمودار گردش کار و صدور مجوز ورود از محصولات غذایی را ارائه دهید.
با وجود چه قوانینی میتوان مواد غذایی وارد کشور کرد
تمامی متقاضیانی که مایل هستند به واردات مواد غذایی بپردازند باید به این موضوع توجه داشته باشند که برای صدور مجوز واردات مواد غذایی، تمامی مدارک درخواستی از طرف کمیته بهداشت را به صورت حضوری ارائه دهند و از طرفی باید این مدارک از هم تفکیک شده باشند بعد از تفکیک این مدارک باید آن ها را به اداره کل فراورده ی غذایی و دارویی ارائه بدهند.
بعد از آن که کمیته فنی و قانونی مدارکی را که شما به آن ها تحویل دادید را مورد تایید قرار دادند باید این مدارک مورد مهر سفارشات جمهوری اسلامی ایران قرار بگیرد این کار برای روند صدور پروانه واردات مواد غذایی و کالای مصرفی از کشور های مبدا، از طرف کمیته بهداشت لازم است. بعد از آن که مدارک شما مورد تایید واقع شد و مهر جمهوری اسلامی بر آن ها خورد حدودا بعد از یک هفته می توانید به واردات مواد غذایی مورد نظر بپردازید. اگر مدارک شما دچار مشکلی باشد یا مورد تایید کمیته بهداشتی و مقامات پزشکی قرار نگیرد احتمال خیلی زیاد برای واردات مواد غذایی از کشور مبدا دچار دردسر های ترخیص کالا از گمرک خواهید شد.
متقاضی برای اینکه بتواند به راحتی کالا های مورد نظر خود را ترخیص کند لازم است یک سری مدارک را که ارائه آن به کارشناسان مورد نظر ضروری است را به همراه داشته باشد این مدارک به شرح زیر می باشد:
- وارد کننده کالا باید یک در خواست کتبی برای صدور مجوز ترخیص کالای مورد نظر با داشتن مهر و امضای مدیر عامل شرکت وارد کننده ارائه دهد.
- باید اصل فاکتور را که در سر برگ آن مهر و امضای تولید کننده است را به همراه داشته باشند.
- درخواست مجوز ورود برای محصولات غذایی مورد نظر.
- فرد متقاضی باید اصل پرو فرما و فاکتور و همچنین دو برگ از تصویر های سربرگ از شرکت تولید کننده و یا صاحبان برند را با مشخصات زیر تحویل کمیته بهداشتی بدهد.
مشخصات پروفرما جهت اخذ واردات مواد غذایی
- پرو فرما باید دارای شماره و تاریخ باشد.
- نام کارخانه و نیز کشور تولید کننده ذکر شود.
- تمام نام های کالاها باید مطابق پروانه بهداشتی باشد.
- مبدا حمل کالا قید شود.
- وزن کالا یا تعداد کالا های وارداتی ذکر شود.
- باید نام خریدار با پروانه بهداشتی مطابقت داشته باشد.
- به همراه داشتن اصل پروانه بهداشتی برای بررسی مقامات بهداشتی الزامی است.
با توجه به مطالب ذکر شده متقاضیان واردات مواد غذایی باید دقت کنند که گواهی بهداشتی توسط مراجع بهداشتی دولتی در کشور های تولید کننده مواد غذایی و نیز کالا های مورد نظر صادرمی شود هنگامی که گواهی بهداشت توسط کارخانه های تولید کننده صادر شد باید این گواهی به صورت جداگانه توسط سفارت های جمهوری اسلامی ایران تایید شود تا شخص متقاضی بتواند محموله را بدون مشکل خاصی وارد کشور کند. البته گواهی بهداشت باید دارای شرایطی باشد که مورد تایید سفارت ایران قرار بگیرد که در متن زیر به این مقررات اشاره می کنیم:
- باید کالا از نظر بی ضرر بودن برای انسان ها تایید وزارت بهداشت باشد.
- نام کارخانه و کشور تولید کالا مشخص باشد.
- نوع کالا و نام های تجاری کالا حتماً باید ذکر شود.
یکی از انواع محصولاتی که افراد به آن علاقه دارند غذاهای آماده می باشد. کشور ایران حجم زیادی از این محصولات و مواد غذایی را تولید نمی کند، به همین دلیل تاجران و بازرگانان اقدام به واردات غذا می نمایند. برای واردات محصولات غذایی بهتر است به خوبی در مورد سالم بودن و کیفیت آن اطمینان خاطر داشته باشید. در واقع شما به عنوان تاجر و بازرگانی که می خواهید در این زمینه فعالیت کنید این امر اهمیت بسیار زیادی دارد که کیفیت محصولات غذایی را به خوبی مورد بررسی قرار دهید و سپس آنها را وارد کشور نمایید.
اگر شما می خواهید واردات غذا را در کمترین زمان و با بهترین قیمت انجام دهید باید بدانید که بهتر است با شرکت های بازرگانی در این زمینه مشورت کنید. آنها بهترین راهنمایی ها را به شما ارائه می دهند تا در کمترین زمان بتوانید حجم زیادی از محصولات غذایی را وارد کشور نمایید. دقت داشته باشید که زمان خریداری و واردات هر یک از آنها باید به خوبی مراحل وارداتی آنها را بشناسید. در این صورت می توانید در مرین زمان کالا را خریداری کنید و سود خوبی هم از فروش آن به دست آورید. برخی از مهمترین مراحلی که برای واردات این کالا باید در نظر داشته باشید و به آن توجه کنید را در ادامه بیان می کنیم تا اطلاعات بیشتری در این زمینه داشته باشید.
مراحل واردات غذا از کشور های خارجی
بدون شک واردات غذا سود زیادی دارد و به همین دلیل است که تاجران تلاش می کنند این محصولات را وارد کشور کنند. اینکه تاجران و بازرگانان به خوبی در مورد مراحل وارداتی این کالا اطلاعات لازم را داشته باشند اهمیت بسیار زیادی دارد. بر همین اساس در ادامه برخی از مهمترین مراحل را که اهمیت بسیار زیادی را معرفی می کنیم تا اطلاعات بیشتری در این زمینه داشته باشید. این مراحل عبارت می باشد از :
1- انتخاب کشور برای واردات غذا
در ابتدا شما باید کشوری را که می خواهید از آن کالای مورد نظر خود را وارد کنید انتخاب نمایید. زمان انتخاب کشور مورد نظر خود باید دقت زیادی داشته باشید که کشور با کشور ایران روابط تجاری مناسبی داشته باشد. بسیاری از کشورها هستند که به ایران نمی توانند بار صادر کنند. شما آنها را برای واردات قادر نیستید که انتخاب کنید. بنابراین بهتر است به خوبی این مورد را در نظر داشته باشید و به آن توجه کنید. دقت داشته باشید که در این مورد اگر اطلاعات زیادی ندارید بهتر است با کارشناسان شرکت های بازرگانی مشورت کنید. آنها بهترین کشور وارد کننده را به شما معرفی می کنند و همچنین فروشندگان آن کشور را هم که قیمت مناسبی ارائه می دهند را معرفی می نمایند.
2- تعیین قیمت وارداتی
مرحله بعدی که مربوط به واردات غذا می باشد این است که ابتدا نوع غذاهای وارداتی را تعیین کنید و سپس سر قیمت آن با فروشنده به توافق برسید. هر یک از انواع غذاهای وارداتی قیمت مشخص شده ای دارند و شما باید به خوبی قیمت آنها را مورد بررسی قرار دهید تا بتوانید یکی از آنها را که بیشتر با بودجه شما مطابقت دارد را وارد کشور نمایید. دقت داشته باشید که تعیین قیمت امر بسیار مهمی است و باید به خوبی این مسئله را در نظر داشته باشید. در این صورت می توانید برای واردات خود برنامه ریزی دقیقی داشته باشید.
3- مطمئن بودن سلامت غذا های وارداتی
اینکه شما از سلامتی و کیفیت غذاهای وارداتی مورد نظر خود اطمینان داشته باشید زمان واردات غذا اهمیت بسیار زیادی دارد. هر یک از انواع غذاهای وارداتی که شما برای واردات انتخاب کرده اید باید با بهترین شیوه ها تولید شده باشند و شما هم بهتر است به خوبی این مسئله را در نظر داشته باشید. اینکه بتوانید در مورد سالم بودن آن غذاها اطلاعات بیشتری به دست آورید اصلا کار دشواری نیست و بهتر است به خوبی این مسئله را در نظر داشته باشید.
4- ارسال فاکتور فروش غذا های وارداتی
از فروشنده باید درخواست نمایید فاکتوری که نشان دهنده اطلاعات مربوط به شما و خودش می باشد را برای شما ارسال کند. این فاکتور به نام فاکتور پروفرما شناخته می شود و اهمیت بسیار زیادی دارد. شما باید هر یک از اطلاعات وارد شده مربوط به کالای وارداتی را روی این فاکتور با دقت مشاهده کنید. در واقع باید بدانید قیمت کالا، بسته بندی غذاها، نوع غذاها، شیوه ارسال غذاها و غیره را شما می توانید به طور دقیق در این فاکتور مشاهده کنید. در صورتی که بعد از صادرات کالا متوجه شدید کالاهای وارداتی با درخواست و سفارش شما مطابقت ندارد می توانید آن را به فروشنده برگردانید.
5- بسته بندی اصولی غذا های وارداتی
از دیگر مراحلی که زمان واردات غذا باید به آن دقت و توجه بسیار زیادی داشته باشید این است که اصولی بودن بسته بندی غذاها را با دقت بررسی کنید. غذاهای وارداتی باید در بهترین بسته بندی ها قرار گرفته باشند تا در طول مسیر فاسد نشوند. اینکه بسته بندی آنها مطمئن باشد اهمیت بسیار زیادی دارد و باید به خوبی این مسئله را در نظر داشته باشید. دقت نمایید که در صورت خریداری هر یک از انواع غذاها بهتر است در ابتدا بسته بندی آنها را مورد بررسی قرار دهید.
6- دریافت انواع مجوز ها برای واردات غذا
مجوزهای زیادی وجود دارد که شما باید برای واردات غذا دریافت کنید. یکی از مهمترین و اصلی ترین این مجوزها که دریافت آن ضروری است مجوز مربوط به معاونت غذا و دارو می باشد. شما باید هر یک از این مجوزها را دریافت کنید تا بتوانید کالا را با خیال آسوده وارد کشور نمایید. گمرک هر یک از انواع مجوزهای دریافت شده شما را به خوبی مورد بررسی قرار می دهد تا از درست بودن آنها اطمینان کافی به دست آورد.
همچنین شما باید به خوبی بدانید که دریافت کارت بازرگانی هم اهمیت بسیار زیادی دارد و باید به خوبی آن را در نظر داشته باشید. هر یک از انواع کارت بازرگانی فعالیت در زمینه خاصی را نشان می دهد. بر همین اساس شما باید هر یک از آنها را به خوبی مورد بررسی قرار دهید و یکی از آنها را که در زمینه فعالیت غذایی می باشد دریافت کنید. برای دریافت کارت بازرگانی هم نیاز است مدارک مورد نظر خود را تحویل دهید.
7- بیمه غذا های وارداتی
از دیگر مراحلی که مربوط به واردات غذا می باشد مربوط به بیمه کردن غذاهای وارداتی می باشد. شما هر یک از انواع این غذاها را باید برای حمل به یکی از شرکت های حمل و نقل بسپارید تا آنها را به دست شما برساند. دقت داشته باشید که ایمن بودن کالای شما در صورتی که بیمه شود تضمین می شود. در واقع اگر آسیبی هم به غذاهای وارداتی در طول مسیر وارد شود بیمه خسارت وارد شده را به شما ارائه می دهد.
8- ترخیص غذا های وارداتی
ترخیص کردن هر یک از غذاهای وارداتی با استفاده از مدارک و مجوزهایی که آماده کرده اید امکان پذیر می باشد. بازرسین گمرک به خوبی بار وارداتی شما را مورد بررسی قرار می دهند و آن را با اطلاعاتی که تحویل داده اید مطابقت خواهند داد. پس از اینکه هزینه های مربوط به ترخیص کالا را از شما دریافت کنند بار را تحویل می دهند. بهتر است در این زمینه از ترخیص کاران حرفه ای درخواست کمک داشته باشید.
9- بیمه غذا های وارداتی
از دیگر مراحلی که مربوط به واردات غذا می باشد مربوط به بیمه کردن غذاهای وارداتی می باشد. شما هر یک از انواع این غذاها را باید برای حمل به یکی از شرکت های حمل و نقل بسپارید تا آنها را به دست شما برساند. دقت داشته باشید که ایمن بودن کالای شما در صورتی که بیمه شود تضمین می شود. در واقع اگر آسیبی هم به غذاهای وارداتی در طول مسیر وارد شود بیمه خسارت وارد شده را به شما ارائه می دهد.
10- ترخیص غذا های وارداتی
ترخیص کردن هر یک از غذاهای وارداتی با استفاده از مدارک و مجوزهایی که آماده کرده اید امکان پذیر می باشد. بازرسین گمرک به خوبی بار وارداتی شما را مورد بررسی قرار می دهند و آن را با اطلاعاتی که تحویل داده اید مطابقت خواهند داد. پس از اینکه هزینه های مربوط به ترخیص کالا را از شما دریافت کنند بار را تحویل می دهند. بهتر است در این زمینه از ترخیص کاران حرفه ای درخواست کمک داشته باشید.
واردات شکلات
شکلات از دسته خوراکی هایی می باشد که برای واردات آن از کشورهای خارجی باید به خوبی حساسیت های آن را در نظر داشته باشید. اینکه این نمونه از کالاهای خوراکی کیفیت داشته باشد امر بسیار مهمی است و همچنین باید به حساس بودن باربری آن هم زمان سفارش دقت داشته باشید. برای واردات شکلات بهتر است به خوبی با مراحل آن آشنایی لازم را به دست آورید تا از این طریق به بهترین نحو ممکن کالا را وارد کرده و به مشتریان خود ارائه دهید.
واردات روغن خوراکی
ایران در تولید روغن خوراکی به خودکفایی رسیده است. دانههای خوراکی را تأمین میکند و با شیوه های استاندارد و با فناوری های روز دنیا، انواع روغن خوراکی را تولید میکند. اما متأسفانه واردات روغن خوراکی این صنعت را با رکود و ضرر زیادی مواجه کرده است. واردات کالا در این حوزه شامل واردات روغن خام و واردات دانه های روغنی است. کارشناسان بازار گفته اند اگر مصرف داخل کاهش پیدا کند، وارد کردن روغن هم به تبعیت از آن، کمتر خواهد شد. این در حالی است که صحبت از مصرف روغن خوراکی گیاهی به میان بیاید که بحث سلامت جامعه را به پیش می کشد.
واردات زردچوبه
اگرچه که واردات هر یک از انواع کالاها سود خوبی به همراه دارد ولی باید بدانید واردات آنها دارای نکات ریز و درشتی می باشد که باید به خوبی آنها را در نظر داشته باشید. بسیاری از بازرگانان شاید به این نکات و مراحل دقت نداشته باشند که بدون شک در مسیر واردات کالای خود دچار مشکل می شود. بنابراین شما برای واردات زردچوبه باید به خوبی در مورد مراحل آن اطلاعات لازم را به دست آورید. در این صورت می توانید در کمترین زمان حجم زیادی از زردچوبه را وارد کشور نمایید و سود خوبی هم از فروش آن به دست آورید.
واردات کره
یکی از مهمترین و اصلی ترین مراحلی که برای واردات کره باید رعایت کنید این است که کشورهای تولیدکننده این کالا را به خوبی شناسایی کنید. در واقع شما باید بدانید که کشورهای زیادی تولید کننده کره می باشند، ولی شما هر یک از آنها را برای واردات نمی توانید انتخاب کنید. دقت داشته باشید که کشور مورد نظر شما باید با کشور ایران روابط تجاری داشته باشد، در غیر این صورت گمرک به شما اجازه ترخیص و واردات کالا را نمی دهد.
واردات مرغ
هر یک از کشورها کشتارگاه ها و شرکت های تولید مرغ بسیار زیاد هستند. هر یک از آنها قیمت متنوعی را برای فروش این کالا به شما ارائه می دهند. باید بین هر یک از آنها یکی را که قیمت مناسب تری را به شما برای خرید ارائه می دهد انتخاب کنید. در این زمینه بهتر است با کارشناسان شرکت های بازرگانی واردات صادرات مشورت کنید، چرا که آنها به خوبی فروشندگان مورد تایید را در کشورهای متنوع می شناسند. آنها به شما بهترین فروشنده را معرفی می کنند که هم گوشت مرغ های با کیفیتی دارد و هم قیمت مناسبی را زمان فروش به شما ارائه خواهد داد.
واردات ادویه
واردات ادویه مانند بسیاری از اقلام وارداتی دیگر تحت شرایط خاص انجام می گیرد. معمولا قیمت ادویه بنا به نوع و بسته بندی آن تعیین می شود. هر نوع چاشنی و ادویه دارای یک کد مخصوص می باشد که در گمرک به وسیله آن شناخته و تفکیک داده می شوند. به طور کلی این گونه مواد به صورت فله یا در بسته بندی های مخصوص وارد کشورمان می شوند.
واردات کالا از آلمان
اولین مساله در بررسی و ارزیابی واردات کالا از آلمان قیمت محصول می باشد. باید دقت داشته باشید که ارزش گمرکی کالا بر روی هزینه های کالای وارداتی تاثیر دارد. به منظور در نظر گرفتن قوانینی که در تجارت وجود دارد زمانی که ارزش گمرکی کالا را تعیین می کنند روش تراکنش مالی را نیز تعیین می کنند. در ارزش گذاری کالا تمام جوانب تجارت جهانی در نظر گرفته می شود. حمل و نقل بین کشور ها در این کشور به صورت آزاد انجام می شود ولی برای برخی از کشورها و محصولات و افراد این محدودیت ها اعمال میشود.
واردات کالا از آلمان شامل چه محصولاتی می شود
واردات کالا از آلمان در حوزه های گوناگون دارای مقادیر بالایی است و میتوان گفت کیفیت اجناس این کشور در همه حوزه ها بالا است و به همین دلیل ایران یکی از وارد کنندگان دائمی انواع کالاها از این کشور می باشد. ولی در میان این لیست تعدادی از محصولات به صورت همیشگی وارد می شود و یکی از آن ها لوازم پزشکی و آزمایشگاهی می باشد.
در میان لوازم پزشکی اکثر تولید کنندگان کشورهای مختلف آلمان از بهترین و دقیق ترین لوازم را تولید می کند و ایران به طور مداوم این تجهیزات را وارد می کند. از دیگر کالاهای وارداتی می توان به لوازم خانگی و لوازم آشپزخانه اشاره کرد که از بهترین لوازم خانگی در دنیا به حساب می آیند و گل های تزیینی از وسایل جدیدی است که به واردات کالا از آلمان اضافه شده است.
واردات کالا از آلمان شامل چه قوانین گمرکی می شود
کشور آلمان دارای قوانین بسیار سختی در گمرک می باشد و برای واردکنندگان و صادرکنندگان کشورهای مختلف این قوانین رعایت می شود و حتی کمبود ها و مشکلات این قوانین برطرف شده و کامل تر و دقیق تر در گمرک این کشور رعایت می شود. رعایت دقیق تمام قوانین در مورد واردات کالا از آلمان موجب شده این کشور در مورد تجارت با کشورهای دیگر بسیار موفق عمل کند. این کشور برای افرادی که عضو اتحادیه اروپا نیستند قوانینی را برای واردات کالا از این کشور وضع نموده است.
مهمترین مساله ای که برای کشور آلمان و تجارت با آن اهمیت دارد، مساله سودی است که در این تجارت ایجاد می شود و در صورتی که این توجیه وجود نداشته باشد. واردات کالا از آلمان مانند بقیه کشورها نیاز به کد گمرک دارند. این کد از سوی سازمان جهانی گمرک به کشورها اعطا میشود. این کشور هم یک کد 11 رقمی دارد. کد دیگری به نام شماره شناسایی عملیاتی نیز وجود دارد طبق قوانینی جایگزین کد گمرکی آلمان می شود. از قوانین گمرکی می توان به عوارض گمرکی اشاره نمود اگر کالایی تولید کشور آلمان نباشد و گمرک این کشور صرفا برای عبور این محصول و رسیدن به مقصد استفاده شود عوارض به آن تعلق خواهد گرفت و مقدار عوارض بسته به تعرفه خود محصول دارد.
در واردات کالا از آلمان چه مسائلی ارزیابی می شود
اولین مساله در بررسی و ارزیابی واردات کالا از آلمان قیمت محصول می باشد. باید دقت داشته باشید که ارزش گمرکی کالا بر روی هزینه های واردات کالا از آلمان تاثیر دارد. به منظور در نظر گرفتن قوانینی که در تجارت وجود دارد رمانی که ارزش گمرکی کالا را تعیین می کنند روش تراکنش مالی را نیز تعیین می کنند. در ارزش گذاری کالا تمام جوانب تجارت جهانی در نظر گرفته می شود. حمل و نقل بین کشور ها در این کشور به صورت آزاد انجام می شود ولی برای برخی از کشورها و محصولات و افراد این محدودیت ها اعمال میشود.
در ارزیابی ها به تحریم هایی در مورد برخی از کالاها و کشور ها وجود دارد توجه می شود. در مورد دیگر در ارزیابی ها باید به کشور هایی که واردات کالا از این کشور را خواستار هستند توجه شود که آیا عضو اتحادییه اروپا می باشند یا خیر. اگر عضو نباشند باید برخی از قانون ها را رعایت نمایند. به عنوان مثال برخی از محصولات کشاورزی در لیستی قرار دارند که باید قبل از واردات کالا برچسب خاصی را دریافت نمایند و به کشورهای غیر عضو اتحادیه اروپا ارسال گردند و باید دارای گواهینامه معتبر میوه و سبزی باشند.
واردات کالا از آلمان با چه قوانینی همراه هستند
یک قانونی به عنوان حمل و نقل آزاد در آلمان وجود دارد ولی اگر محصولاتی که به آنها مالیات تعلق می گیرد نیاز به جابجایی داشته باشد بازرگانی که مسئول جابجایی و حمل و نقل این محصول است باید مسیر پرداخت مالیات را طی نماید. تحریم های زیادی در رابطه تجاری و واردات کالا از آلمان وجود دارد که بارها موجب قطع رابطه نیز شده است.
شرکت های مشاوره می توانند برای اشخاصی که نیاز به واردات کالا از آلمان را دارند بهترین مسیر ها را پیشنهاد بدهند. بازرگانان ایرانی در صورتی که ایران عضو سازمان تجارت جهانی باشد برای واردات از آلمان می تواند هزینه های بسیار کمی را پرداخت نماید و سود بیشتری را کسب نماید. باید تمام قوانین مربوط به انواع کالاها رعایت شود تا ترخیص کالا با مشکل روبرو نشود. مثلا اگر محصولی نیازمند رعایت بهداشت و یا برچسب خاصی است باید این مساله رعایت گردد.
برای واردات کالا از آلمان به کمک مشاور نیاز است.
همانطور که گفته شد قوانین سختی در این کشور برای واردات وجود دارد و ارگ بخشی از قوانین رعایت نشود کالا برای همیشه و یا مدت طولانی توقیف خواهد شد و خسارت های جبران ناپذیری برای وارد کننده ایجاد خواهد شد. یک ترخیص کار که مدت ها در این زمینه فعالیت می کند به راحتی مسیر ها را به وارد کننده نشان می دهد مثلا در زمان ترخیص کالا باید سهم ارزش واردات از طرف این کشور مشخص باشد. در واردات از این کشور ارزش دلاری و وزن کالا بسیار مهم است. در قوانین این کشور بسته بندی جایگاه بسیار مهمی دارد و باید کالا با بسته های دقیقی ارسال گردد و بسته و کالا کاملا مشخص باشد.
واردات و صادرات گردو
واردات گردو و خرید و فروش این میوه مغذی ایران در سال ۹۹ اندکی چالش برانگیز بوده است. همانطور که می دانید گردو یکی از انواع آجیل و خشکبار است که ارزش تغذیه ای فوق العاده بالایی دارد. اگر به آمار ثبت شده در واردات و صادرات گردو نگاه کنید، اولین مفهومی که بسیار برجسته تر به نظر می رسد تغییرات قیمت گردو در راستای قیمت ارز و دلار است.
تمام محصولات کشاورزی و باغداری که از خارج از کشور وارد ایران میشوند تحت تاثیر قیمت دلار قرار دارند. جالب آن است که بدانید قیمت مغز گردو و قیمت گردو به همراه پوست بسیار متفاوت است. این در حالی است که واردات و صادرات نهال گردو هم جایگاه شناخته شده ای در این بازار دارد.
در چند سال اخیر، واردات گردو ممنوع بوده است. دلیل این قوانین هم کاملاً مشخص است. قیمت گردوهای وارداتی و همچنین کیفیت آنها به هیچ عنوان قابل مقایسه با گردو های تولید شده در داخل ایران نیست. از طرف دیگر، واردات انواع گردوی خارجی باعث می شود بازار گردوی مرغوب ایرانی راکد بماند و این یعنی ضربه خوردن به اقتصاد و تولید داخل.
با توجه به اینکه واردات گردو و صادرات نهال گردوی ایرانی هر دو به معنای رشد اقتصادی کشور هستند، با این حال، پرورش درختان گردو در بهترین شهر های ایران می تواند بازارهای داخل را تامین کند و از لحاظ دیگر منابع خوبی برای صادرات گردو به کشورهای خارجی باشد.
یکی از پردرآمدترین مشاغل در حوزه تولید گردو، پرورش انواع نهال گردو است. در قسمت بعدی مطلب درباره انواع نهال گردو و اهمیت آن در کاهش واردات گردو از خارج به ایران بیشتر صحبت می کنیم.
واردات گردو به ایران چه مشکلاتی را به همراه دارد؟
قبل از ورود به هر بحث تخصصی درباره واردات گردو یا صادرات گردوی ایرانی و حتی صادرات نهال گردو لازم است در این قسمت به مشکلات و چالش هایی اشاره کنیم که واردات انواع گردو به ایران، آنها را به وجود میآورند.
همانطور که می دانید مناطق کوهستانی و شهرهایی که آب و هوای معتدل یا سردسیری دارند بهترین نواحی برای کاشت نهال گردو و پرورش هستند. همه ما با ارقام گردوی ایرانی نظیر گردوی تویسرکان آشنایی داریم. این گردوها در شهرستان تویسرکان استان همدان پرورش داده میشوند و هر ساله چندین تن از آن به بازارهای جهانی صادر می شود. تصور کنید اگر واردات گردو به ایران از حد استاندارد خود خارج شود تا چه اندازه به تولیدکنندگان، کشاورزان و باغداران گردو آسیب وارد می شود.
مشکلات واردات گردو به ایران را می توان از جنبه علمی و تحقیقاتی هم مورد بررسی قرار داد. بسیاری از دانشمندان و محققانی که در حوزه اصلاح نهال گردو و تولید گردوهای اصلاح شده در حال فعالیت هستند، به دنبال این هدف هستند می باشند که گردوهای مرغوب را برای کاشت در شرایط آب و هوایی مختلف ارائه دهند. واردات انواع گردو فرصت پیشرفت در این حوزه را از دانشمندان خواهد گرفت.
به طور قطع زمانی که گردوهای وارداتی در بازار ایران به تدریج افزایش پیدا کنند، مسئله پرورش نهال های گردوی اصلاح شده تولید کشور ایران به تدریج کمرنگ تر خواهد شد و این یعنی رکود در دانش اصلاح نهال گردو که در نتیجه به طور غیر مستقیم در اقتصاد این حوزه منعکس می شود.
با توجه به توضیحات فوق می توان نتیجه گرفت که تولید داخل، بسیار بیشتر از نیاز به واردات انواع گردو است بنابراین در چند سال اخیر مجوز واردات گردو صادر نمی شود. بسیاری از باغداران گردو هم دنبال این هستند تا بتوانند محصولات خود را صادر کنند.
بهترین راهکار برای افزایش صادرات گردو
اکنون که مشکلات واردات گردو را به طور اجمالی عنوان کردیم شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شده است که چاره کار دقیقاً چیست و چگونه می توان صادرات گردو را افزایش داد؟
ارائه راهکارهایی که بتواند مراحل صادرات گردو را ساده تر کند می تواند آمار صادرات این میوه مغذی را بسیار افزایش دهد. نبودن قوانین دست و پاگیر در گمرکی برای صادرات انواع گردو از ایران به کشورهای خارجی یکی از این راه حل ها است. صادرات انواع گردو به شرطی بیشتر می شود که گردوها مرغوب باشند و ارزش تغذیه ای آنها به اثبات برسد. حجم قابل توجهی از گردوی ایرانی به همراه پوست صادر میشود؛ البته صادرات مغز گردو هم جایگاه شناخته شدهای دارد.
صادرات گردوی ایرانی به بیشتر از ۳۰ کشور جهان انجام میشود؛ کشورهای حاشیه خلیج فارس، ترکیه و کشورهای اروپایی مانند آلمان و انگلستان بهترین بازار برای واردات گردو از ایران هستند.
استان های همدان، کرمان، کرمانشاه، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی و خراسان مرکزی، بهترین مناطق را برای کاشت درختان گردو در اختیار دارند. درصد زیادی از گردوی صادراتی از این استانها به دست می آید.
چه عواملی بر قیمت صادرات و واردات گردو موثر هستند
واردات گردو و یا صادرات آن با توجه به اینکه به صورت گردو همراه با پوست یا مغز گردو باشد قیمت متفاوتی دارد. همین عامل جزو اولین فاکتورهای موثر در قیمت صادرات گردو معرفی می شود. انواع گونه های گردو در فصلهای مختلف سال به بار می نشیند. در تمام فصل ها می توانید گردو های مرغوب را در بازار پیدا کنید. قیمت گردوها با توجه به همین فصل برداشت تعیین می شود.
بهترین و مرغوبترین گردوی ایرانی، گردوی تویسرکان همدان است که هر ساله حجم قابل توجهی از آن تولید میشود و به بازارهای داخلی در سراسر کشور ارائه می شود. صادرات گردوی تویسرکان یک منبع درآمدزا برای باغداران این نواحی می باشد.
میزان تقاضا در بازارهای خارجی برای خرید گردوی ایرانی عامل دیگری است که در قیمت صادرات گردو تاثیرگذار است. گردوهای مرغوب ایرانی به کشورهای ترکیه، آلمان ایتالیا و عراق صادر می شوند. تغییرات قیمت ارز و مرغوب بودن گردوها عوامل دیگری هستند که قیمت گردو را برای صادرات تحت تاثیر قرار میدهند.
واردات گردو یا نهال گردو
واردات گردو می تواند به باغداران و کشاورزان و درآمدزایی آنها آسیب جدی وارد کند. با این حال چاره دیگری وجود دارد که می تواند بهترین فرصت برای تولید گونه های مشابه خارجی را برای داخل کشور فراهم کند. واردات نهال گردو از گونه های مختلف باعث می شود باغداران در باغ های خود داخل ایران، گردوهای اصلاح شده یا گردوهای خارجی را پرورش دهند و هم بازارهای داخلی را تامین کنند و هم نیاز به واردات گردو مرتفع خواهد شد.
در بحث واردات نهال گردو با نهال گردوی پیوندی، نهال گردوی فرانسوی، نهال گردوی خوشه ای، نهال گردوی اسرائیلی، نهال گردو کانادایی، نهال گردو شیلی، نهال گردو هاروارد، نهال گردو هارتلی و ده ها گونه دیگر سر و کار داریم. اگر این نهال ها طبق مجوز واردات گردو، نهال گردو و سازمان جهاد کشاورزی وارد کشور شوند و هر کدام در مناطق مخصوص به خود پرورش داده شوند، همان گردوهایی را که قرار است از خارج وارد ایران شود تولید خواهند کرد.
درختان گردو که به واسطه نهال گردو ، پرورش داده میشوند، گردوهای مرغوب را تولید می کنند. این بهترین راهکار برای رفع نیاز ایران به واردات گردو است.
خرید و فروش انواع گردو و خرید و فروش نهال گردو در بازار کشاورزی بسیار پر طرفدار و پر تقاضا است. در حال حاضر بزرگترین نهالستان های گردو در استان های آذربایجان به پرورش نهال های گردو از گونه های ایرانی و گونه های وارداتی مشغول هستند. این می تواند یک فرصت امیدوارکننده برای تولید گردوهای مرغوب و صادرات گردو باشد که در نتیجه، افزایش درآمد و رونق اقتصادی را به دنبال خواهد داشت.
ترکیه یکی از همسایگان بسیار نزدیک ایران است و این کشور سال های زیادی است که رابطه ی تجاری، اقتصادی و سیاسی بسیار قوی با ایران دارد. البته این روابط حسنه در تجارت، اقتصاد و سیاست می تواند از وجود یک مرز مشترک طولانی بین ایران و ترکیه نیز ناشی شود، همان مرزی که زمینه را برای یک تجارت راحت با ترکیه فراهم می کند. تجار ایرانی، صادرات گردو به ترکیه را معمولا به صورت فله انجام می دهند تا محموله ی گردو به صورت فله وارد خاک ترکیه شود و سپس در این کشور، با توجه به استانداردهای تعریف شده در ترکیه، بسته بندی و روانه بازار گردد. این کار باعث می شود که هزینه ناشی از بسته بندی برای صادرات محصول، بر روی دوش تجار ایرانی نیفتد و سود بیشتری در این مسیر به این بازرگانان داخلی تعلق گیرد.
عراق یک کشور جنگ زده است که در سال های اخیر آسیب های جدی زیادی را در زمینه ی تجارت، اقتصاد، سیاست و غیره متحمل شده است؛ همین آسیب های جدی باعث شده تا این کشور ظرفیت بالایی برای واردات انواع محصولات خوراکی و غیر خوراکی داشته باشد. از این رو، ایران یکی از بهترین گزینه ها برای تامین نیازهای داخلی عراق محسوب می شود که سالانه محموله های مختلفی را با هدف صادرات، روانه ی این کشور جنگ زده می نماید.
واردات دارو
صنعت دارو، صنعتی دانش محور است و کسب موفقیت در زمینه هایی همچون طراحی تجهیزات، فرآیندهای تولید و بهبود در کیفیت دارو و ساخت داروهای جدید با سرمایه گذاری در حوزه تحقیق و توسعه رابطه مستقیم دارد.
کشور ایران در زمینه استفاده از فرآیندهای نوین و داروسازی جایگاه قابل قبولی ندارد که همین امر موجب شده است نیازمند واردات دارو از سایر کشورها باشد. بنابراین در این مقاله سعی شده است به بررسی موضوع واردات دارو از آمریکا پرداخته شود. قبل از بررسی موضوع واردات دارو از آمریکا بر خود لازم می دانیم اطلاعاتی در خصوص شرایطی که برای ورود دارو وجود دارد، ضوابطی که برای ثبت دارو توسط شرکت های دارویی و شرایطی که برای وارد کننده دارو وجود دارد در اختیار خوانندگان قرار دهیم.
شرایط واردات دارو از خارج
ورود هر گونه دارویی از خارج از کشور، توسط بخش های خصوصی و یا دولتی صورت می گیرد و ترخیص آن از گمرکات کشور و عرضه و فروش آن ها در داخل کشور نیازمند اجازه قبلی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین داشتن مجوزهای لازم می باشد. ورود دارو به داخل کشور مطابق با فهرستی که بعد از انجام مراحل ثبت و گرفتن رأی از کمیسیون قانونی توسط اداره کل نظارت بر امور دارو اعلام شده است مجاز می باشد.
ضوابط ثبت و ورود دارو توسط شرکت های وارد کننده دارو در بخش خصوصی
از جمله مدارکی که برای ثبت و ورود دارو به زبان انگلیسی و به صورت تایپ شده وجود دارد عبارتند از:
1- اصل گواهی که از مرجع قانونی داروئی کشور مبدأ و با تأیید سفارت جمهوری اسلامی ایران در آن کشور صادر گردیده است. این گواهی شامل مواردی همچون دوز، نام تجاری دارو، نام و آدرس کارخانه سازنده، فرمولاسیون کامل و … می شود.
2- اصل مدرک نمایندگی که از طرف کشور خارجی صادر گردیده است.
3- مسئول فنی شرکت وارد کننده موظف است که فرمی را مبتنی بر ارزیابی پرونده داروهای وارداتی را کامل نموده و در صورتی که مورد تأیید قرار گرفته است ارائه نماید.
4- فرمی که توسط کارخانه سازنده به منظور تقاضای واردات تکمیل شده است.
شرایط وارد کننده دارو
از جمله شرایطی که برای وارد کننده دارو وجود دارد عبارتند از:
1- وارد کننده دارو موظف است که در قالب اساس نامه شرکت و یا روزنامه رسمی آن شرکت، موضوع واردات دارویی که ساخته شده است را ذکر نموده و آن را به اداره کل نظارت بر امور دارو عرضه نماید.
2- هر شخص حقوقی تنها زمانی مجاز به وارد نمودن دارو است که موافقت سازمان غذا و دارو را کسب نماید.
3- هر وارد کننده دارو موظف است که یک نفر داروساز را به عنوان مسئول فنی معرفی کند.
4- شرکت هایی که وارد کننده دارو هستند باید خودشان را به صورت کاملاً رسمی، وارد کننده اعلام نموده و نمایندگی آن دارو را در کشور خود اخذ نمایند.
5- شرکت وارد کننده دارو بعد از اخذ موافقت اصول هایی، می تواند مطابق با فهرست داروهای ایران با ذکر مشخصات دارو از قبیل نام تجاری، شکل و دوز دارویی، نام ژنریک، نام شرکت دارنده پروانه ساخت و نام شرکت سازنده، اقدام به معرفی داروی مورد نظر خود نماید.
6- شرکت وارد کننده دارو دارای این اختیار است که با یکی از شرکت های پخش سراسری قرارداد پخش را منعقد نموده و یا نسبت به توزیع داروهای خود مطابق ضوابطی که ابلاغ شده است عمل کند.
7- شرکت وارد کننده دارو موظف است که برای معرفی و تبلیغات داروهای وارداتی خود ضوابطی را که جهت این کار منظور شده است رعایت نماید.
به بررسی موضوعاتی از قبیل شرایط ورود دارو، ضوابط ثبت دارو توسط شرکت های دارویی و شرایط وارد کننده دارو پرداختیم در قسمت بعدی به بررسی موضوع واردات دارو از آمریکا می پردازیم.
واردات دارو از آمریکا و شرایط آن
آمارهای موجود در خصوص واردات ایران نشان می دهد که کشور آمریکا در سال ۱۳۹۶ بیش از ۱۶۹ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده است که این امر نشان دهنده تراز تجاری منفی ایران در این زمینه است.
نکته ای که در خصوص واردات دارو از آمریکا وجود دارد این است که در برهه زمانی ذکر شده بیشترین کالایی که از کشور آمریکا به ایران صادر شده است دارو می باشد به گونه ای که بر اساس آماری که گمرک ایران در سال ۱۳۹۶ نشان می دهد مهم ترین اقلام صادراتی آمریکا به کشور ایران محصولی با نام”سایر داروهایی که تولید داخل ندارند” می باشد. شایان ذکر است که طی سال گذشته بیش از ۱۵ میلیون دلار انواع دارو از قبیل داروهای دارای هورمون، انواع ضد عفونی کننده های دارای گرید دارویی و مکمل های دارویی که در ایران تولید مشابه ندارند، به صورت محصول آماده از کشور آمریکا به ایران وارد شده است.
تحریم های دارویی آمریکا علیه ایران
آمریکا تحریم های غیر قانونی و یک جانبه ای را بر ضد مردم ایران طراحی کرده است به گونه ای که این تحریم، واردات دارو و غذا را نیز با مشکلاتی روبه رو نموده است. به گزارش ایسنا پس از خروج دولت آمریکا از برجام و اعمال تحریم ها، مقامات این کشور بارها اعلام نموده اند که اقلامی همچون غذا و دارو مشمول این تحریم ها نخواهند بود و هدف از این تحریم ها مردم ایران نمی باشند البته باید متذکر شد که این ادعا در صورتی مطرح می گردد که تحریم های بانکی موجود فرآیند واردات همه اقلام از قبیل دارو و غذا را نیز شامل می شود بنابراین با برخوردهای سخت گیرانه و وجود چارچوب سخت سبب شده است که واردات دارو از آمریکا به ایران با مشکلاتی روبه رو شود.
واردات دارو متاثر از تحریم آمریکا
تحلیل گران اقتصادی بیان می کنند که با تحریم های جدیدی که آمریکا علیه موسسات مالی ایران از جمله بانک که تا همین اواخر نیز بیشتر پرداخت های مربوط به واردات محصولات بشر دوستانه را انجام می داد، نموده است، تأثیری منفی بر شرکت های خارجی که کمک شایانی جهت تأمین نمودن دارو و سایر محصولات پزشکی می کردند، گذاشته است.
طبق راهبردهای وزارت خزانه داری، در زمان تحریم های آمریکا تجارت نمودن کالاهای بشر دوستانه، مانعی نداشته و ایران اجازه واردات دارو، وسایل پزشکی و غذا را بدون هیچ مؤاخذه ای خواهند داشت.
در پایان باید اظهار کرد که کشور ایران در خصوص واردات دارو از آمریکا همواره با مشکلاتی روبه رو است این مسئله به دلیل وجود اختلافات عمیق بین ایران و دولت آمریکا بر سر مسائل سیاسی است. چنانچه دولت آمریکا کشور ایران را در خصوص واردات دارو تحریم نماید باید با در نظر گرفتن مسائل انسانی و بشر دوستانه تحریم واردات دارو از آمریکا به ایران را لغو نماید.
واردات از گرجستان
گرجستان یکی از کشورهایی است که با ایران روابط اقتصادی و تجاری دارد. میزان واردات از گرجستان به ایران از کالاهای صادراتی ایران به گرجستان کمتر است.
سیستم اقتصادی گرجستان با ایران تفاوت دارد به همین دلیل، کسانی که با این سیستم آشنایی ندارند و وارد چرخه اقتصادی آن میشوند معمولا با مشکل مواجهه میشوند. سیستم اقتصادی گرجستان یک سیستم اقتصادی آزاد است. در گرجستان، هزینه تبلیغات برای یک فرد ممکن است از بسیاری از هزینههای صدور یا ورود و تولید کالا بیشتر باشد. در نظام اقتصاد آزاد، داشتن هیچ کالایی امتیاز محسوب نمیشود. بنابراین چنانچه کالایی مصرف کننده داشته باشد تولید میشود. باید دانست که در گرجستان بیشترین هزینه صرف تبلیغات کالا برای فروش میشود و گاهی ممکن است هزینه تبلیغات از هزینه تولید کالا هم بیشتر باشد. واردات از گرجستان به ایران در سالهای اخیر، کمی بیشتر بوده است. وجود تحریمهای بینالمللی اخیر سبب شده است که واردات و صادرات به این کشور با مشکلاتی مواجه شود.
شرایط واردات گوشت از گرجستان
واردات از گرجستان به ایران به محصولات خاصی محدود میشود که یکی از مهم ترین آن ها واردات گوشت از گرجستان است. ایران در حدود ۴۰میلیون دلار کالا از گرجستان وارد میکند. این کالاها شامل چوب گرجستان به ویژه چوب راش این کشور، فرو منگنز، گردوی تازه خشک شده، تراکتور و ماشین آلات، تراش فلزات و آهن آلات برای کارهای مربوط به ساخت و ساز است. واردات از گرجستان به ایران میتواند در سطح وسیعتری دنبال شده و کالاهای متعددی را شامل شود. این کشور نیز همانند ایران پتانسیل بیشتری برای صدور کالاهای خود دارد اما به دلیل این که هر دو کشور در این زمینه شرایط مساعدی را برای مبادلات اقتصادی ایجاد نمیکنند و هیئتهای اقتصادی هر دو کشور نسبت به سرمایههای یکدیگر آگاهی کامل و جدی ندارند این موارد به طور جدی دنبال نشده است. در سالهای اخیر، بین تهران و تفلیس، توافقهایی در زمینه حذف مالیات و تشویق سرمایهگذاری حمل و نقل هوایی، زمینی و دریایی انجام شده است. ایران برای تنوعبخشی به مسیرهای ترانزیت برای حمل بار خود به این کشور و واردات از این کشور به ایران، تلاش میکند و این کشور را یک مسیر جایگزین مناسب برای حمل کردن بار به اروپا میداند.
واردات خودرو از گرجستان
اکنون واردات از گرجستان به ایران، محصولاتی مثل چوب راش گرجستان، فرومنگنز ، گردو، تراکتور، ماشین آلات مخصوص برای تراش فلزات، واردات خودرو از گرجستان ، ضایعات آهن، تیرآهن جهت ساخت مسکن و … را شامل میشود. بیشتر کالاهای صادراتی ایران به گرجستان مواردی مثل قیر، مازوت، کک و انواع محصولات برگرفته از نفت و پتروشیمی، محصولات کشاورزی مثل انواع صیفی جات، سیر، پیاز، سیب زمینی، انواع سبزیها و لوازم خانگی بوده است.
زمانی که حرف از واردات خودرو از گرجستان زده میشود، اولین سوالی که ممکن است ذهن ما را مشغول کند این است که چرا باید از گرجستان خودرو وارد کنیم، که جواب این سوال هزینه کمتر خودرو در گرجستان به نسبت ایران است. خودروسازی در این کشور در سال های اخیر روند بسیار جالبی را در پیش گرفته است و در نهایت منجر به این میشود که قیمت نهایی و تمام شده برای خریدار بسیار کاهش پیدا کند که در نتیجه این امر، بازار صادر شدن خودرو از گرجستان داغ شده است.
ایران هم از این قضیه مستثنی نیست و افراد و تاجران زیادی به دنبال وارد کردن خودرو از گرجستان می باشند، دقت داشته باشید که اگر قصد خرید خودرو و وارد کردن آن را به کشور دارید، باید خودتان و یا نماینده قانونی منتخبتان به این کشور سفر کرده و تمامی مراحل و امور قانونی را به درستی طی کنید.
واردات از گرجستان به ایران شامل محصولاتی میشود که در قسمتهای بالای متن به آنها اشاره شد. اما به طور کلی باید دانست که واردات از این کشور شامل کالاهای مجاز میشود که ورود یا صدور آنها به رعایت ضوابط نیازمند است و مجوز نیاز ندارد. نوع دیگر از واردات کالا، کالاهای مشروط هستند که صدور و ورود آنها با کسب مجوز امکانپذیر است. این نوع از کالا مثل گندم و یا فیلمهایی است که شرط ورود آنها داشتن مجوز است. نوع دیگر از محصولات، کالاهای ممنوع هستند که صدور و ورود آنها طبق شرع اسلام، به اعتبار خرید و فروش آنها و به موجب قانون ممنوع است. برای این نوع از اجناس، میتوان مشروبات الکلی را مثال زد.
واردات دام زنده از گرجستان
در سال های اخیر با توجه به تولید دام زنده در این کشور بسیاری از تجار ایرانی اقدام به واردات دام زنده از گرجستان کرده اند که دارای شرایط ویژه ای می باشد. باید دقت کرد که واردات از این کشور، شامل کالاهای غیراستاندارد نشوند. زیرا ممکن است محصولاتی با قیمت پایین ارائه شوند که کیفیت خوبی نداشته و یا استاندارد لازم را نداشته باشند. برای وارد کردن اجناس صنعتی باید از خدمات پس از فروش آن مطمئن شد. در این زمینه باید دلایل ایجاد قیمت پایین برای کالای وارداتی بررسی شود و از نمایندگان و تولید کنندگان معتبر که توسط تولید کنندگان اصلی معرفی میشوند محصولات، خریداری شود. ثبات سیاسی گرجستان و امنیت موجود در این کشور یکی از مواردی است که میتواند برای بازرگانانی که در زمینه واردات از این کشور و یا صادرات به این کشور، فعالیت میکنند مفید واقع شود.
واردات چوب از گرجستان
چوب به عنوان یکی از مهم ترین موادهای خام در دنیا به حساب می آید، که پایه ی اصلی بسیاری از صنایع مهم را تشکیل میدهد و سالانه مقادیر زیادی از آن توسط کشورهای منبع که قابلیت صادرات دارند به کشورهای دیگر وارد میشود. چوب راش از جمله معروف ترین و کاربردی ترین چوب هایی است که در سراسر دنیا و کاربرهای متعدد مورد استفاده قرار میگیرد. گرجستان از آن دسته از کشورهایی می باشد که در زمینه صادرات چوب راش فعالیت دارد و سالانه درآمد زیادی از این طریق به دست می آورد.
دقت داشته باشید که اگر به دنبال وارد کردن چوب هستید باید اول فعالیت خودتان را به صورت دقیق مورد بررسی قرار دهید، چراکه جنس و ابعاد چوب مورد نیاز شما به نسبت فعالیت و کاری که میخواهید با آن انجام دهید، متغییر خواهد بود.
مزیت های واردات کالا از گرجستان
قرار گرفتن گرجستان بر سر راه اروپا و وضعیت سوقالجیشی این کشور و قوانین مالیاتی آن در زمینه سرمایهگذاری خارجی و همچنین اجازه بازگشت سود سرمایهگذار به خارج از این کشور مواردی است که میتوان در این زمینه مطرح کرد. بررسی ها، نشان میدهد که تقویت روابط هر دو کشور در زمینه بازرگانی و رفع برخی موانع بینالمللی از سر راه صادرات و واردات به این دو کشور میتواند اقتصاد آنها را تقویت کرده و بستری مناسب برای ارسال کالاهای هر دو کشور، فراهم کند.
مهم ترین مشکلات واردات از گرجستان
با توجه به اینکه واردات از این کشور ، برای بازرگانان و تجار ایرانی در زمان تحریمها مشکلات فراوانی مانند عدم وجود حساب السی و عدم انتقال پول از گرجستان به ایران، ایجاد میکرد، با شکل گیری توافق هستهای ایران با اتحادیه اروپا و جهان، بسترها برای واردات از گرجستان به ایران و صادرات به این کشور، آسانتر شد. راهنمای قوانین تجارت در زمینه واردات از گرجستان به ایران و صادرات به این کشور در مصوبه ۳۵کابینه وزرای جمهوری گرجستان که در تاریخ ۲۳ژانویه ۱۹۹۵تصویب شده است وجود دارد. در این مصوبه، وزارتخانهها و سازمان های سیاستگذار و مسئول در زمینه واردات از این کشور و صادرات به گرجستان، لیست کالاهای دارای مجوز و کالاهای غیرقانونی و کالاهای صادراتی و وارداتی که باید مجوز بگیرند، مشخص شده است. در مقررات گمرک، مالیاتها و عوارض مربوط به ایران و صادرات کالا، ممنوعیتی ایجاد نشده است، اما برای واردات از گرجستان به ایران در زمینه واردات دارو، تجهیزات پزشکی، مواد شیمیایی و تولیدات غذایی، معافیتهای مالیاتی در نظر گرفته شده است. تولید کالاهای صنعتی مثل موتورهای الکتریکی با جریان برق، تجهیزات مربوط به کشت و کار، بافتهای مصنوعی، محصولات چینی، صنایع و ماشینآلات در سال ۱۹۹۳ افزایش یافت. اما به دلیل عدم به روز شدن در عرصه تولید این نوع از صنایع، رکود در زمینه آنها در اقتصاد هر روز بیشتر شد.
واردات کالا از گرجستان به ایران موارد محدودی که در بالا به آنها اشاره شد را در بر می گیرد. این در حالی است که زمینه اقتصادی روابط این دو کشور ظرفیت بسیار بالاتری دارد که باید در زمینه آن برنامهریزی کرد. شناخت زمینههای اقتصادی این نوع ارتباط، میتواند به تقویت صادرات ایران به گرجستان بینجامد.
تجارت با گرجستان
یکی از مهم ترین اصول در راهنمای تجارت با گرجستان، دریافت مجوزهای مربوطه از سازمان ها و ادارات ذیربط می باشد. در واقع درست است که تجارت با گرجستان یکی از راحت ترین تجارت ها برای ایران محسوب می شود. اما این کار باید تماما زیر نظر ادارات و سازمان های مربوطه و کسب اجازه از آن ها انجام شود. اداره ی گمرک ایران و گرجستان، از مهم ترین سازمان هایی هستند که در این تجارت نقش مهمی را ایفا می نمایند.
واردات چای
یکی قوانین صادرات و واردات چای این است که وارد کننده چای اگر بخشی از چای خود را از داخل تامین کند، می تواند چای را از کشور دیگر وارد کند و بعد از دریافت مجوز های قانونی می تواند، چای را با تعرفه چهار درصد ترخیص کنند در صورتی که بازرگان چای داخلی خرید نکرده باشد، باید طبق قوانین صادرات و واردات تعرفه گمرکی پرداخت نماید.
چالش ها و فرصت های واردات چای
صادرات و واردات چای فله ای یا بسته بندی شده در ایران قوانین و مقررات خاص خود را دارد. همانند سایر کالاهای صادراتی و وارداتی در اکثر موارد برای چای، بسته بندی های استاندارد در نظر گرفته می شود، مگر آنکه مشتری خارجی، خریدار چای فله ای از ایران باشد که در آن صورت در کیسه ها بسته بندی می شود. برای خرید چای می توانید با فروشندگان عمده چای در بازار باسکول به صورت مستقیم و بدون واسطه ارتباط برقرار کنید.
درباره بسته بندی چای جهت صادرات از ایران به کشورهای خارجی در ادامه همین مطلب صحبت خواهیم کرد. در بحث واردات و صادرات چای، تعرفه گمرکی بسیار اهمیت دارد. در سالهای اخیر، تعرفه گمرک برای این کالای مهم بسیار متغیر بوده است. چالش های زیادی هم در این مسیر وجود داشته که در بازار داخل بسیار احساس شده است. در این مطلب درباره واردات چای در ایران صحبت می کنیم.
واردات چای به ایران از کدام کشور ها صورت میگیرد؟
کشورهای سریلانکا و هندوستان دو کشور عمده هستند که حجم بزرگی از محموله های چای را به ایران صادر می کنند. با توجه به آمارهای وارداتی برای چای نشان داده شده است که میزان واردات چای از میزان صادرات چای از ایران بسیار پیشی گرفته و این رقم در حال نزدیک شدن به 30 درصد است.
این مسئله نشان می دهد که چای ایرانی نتوانسته جای خود را در بازارهای خارجی باز کند. برای حل این مشکل، قوانین گمرکی برای صادرات چای تعریف شده است و برخی منابع اعلام کردند که متعادل نبودن قیمت ها باعث شده که این بازار در داخل کشور به هم بخورد.
صادرات چای از ایران به کدام کشور ها صورت میگیرد؟
شکی در آن نیست که چای ایرانی بسیار مرغوب و معطر، با کیفیت و پرطرفدار است. چای ایران به کشورهای مختلفی صادر می شود. کشورهای عراق، قزاقستان، افغانستان، تاجیکستان، ازبکستان، کشورهای حوزه خلیج فارس، مهمترین کشورهایی هستند که چای ایرانی به آنها صادر می شود.
بازار این کشورها مکان بسیار خوبی برای بازاریابی انواع چای ایرانی به شمار می روند. مصرف چای در کشورهای حاشیه خلیج فارس بسیار زیاد است. همین عوامل باعث شده شرکت های صادراتی، چای مرغوب را به طور مستقیم از کشاورز بخرند و برای صادرات بسته بندی کنند. در صادرات و واردات چای نکات بسیاری نهفته است که به آن ها خواهیم پرداخت.
انواع چای ایران برای صادرات
در صادرات و واردات چای با انواع اسامی و عبارت ها برخورد می کنیم. اگر برای خرید چای به فروشگاه مراجعه کرده باشید، حتماً نام های متداول از برندهای مختلف را میبینید. برای چای وارداتی معمولاً بسته بندی های مختلفی در نظر گرفته می شود. برندی که شما انتخاب می کنید نشان می دهد که کدام یک از انواع چای در داخل بسته قرار گرفته است.
به طور مثال چای احمد، چای محسن، چای ارل گری، چای جهان، چای بامداد، چای باروتی، چای سبز، چای قرمز، چای تی بگ و ده ها عنوان دیگر را در انواع برند چای وارداتی می بینید.
نکته مهم: در همین قسمت لازم است خاطرنشان کنیم که آوردن نام این چای ها به معنای حمایت ما از برندها نیست! صرفاً برای این که مقاله ما بار محتوایی معتبری پیدا کند ترجیح دادیم برخی از مهمترین برندها را عنوان کنیم. ممکن است در بازار، انواع چای وارداتی وجود داشته باشد که نام آن ها را در این قسمت نیاورده ایم یا از آنها اطلاعی نداریم.
در واردات چای یا صادرات چای از ایران، بسته بندی ها بسیار اهمیت دارد. یکی از این محصولات که بسیار خاص و پر استفاده است چای تی بگ نام دارد. چای کیسه ای برای استفاده راحت تر است و حتی می توان به راحتی آن را حمل کرد. حجم قابل توجهی از صادرات چای از ایران به همین چای های کیسه ای تعلق دارد.
بررسی چالش ها و مشکلات واردات چای
مهمترین مشکلی که در واردات چای در بازار مشاهده می شود و مشابه آن را در تمام کالاها می بینیم مسئله قاچاق کالا است. قاچاق چای وارداتی برای فرار از تعرفه های گمرکی رو به افزایش گذاشته است. در نظر گرفتن تعرفه واردات چای که به طور قابل ملاحظهای بسیار بالاتر است، شرکت های بازرگانی را با مشکلات زیادی مواجه ساخته است. همین عامل باعث شده قاچاق بیشتر شود.
یکی دیگر از مهم ترین مشکلات در صادرات چای از ایران، افت کیفیت چای تولیدی است. اگر پتانسیل های مثبت و پرورش گیاه چای، تقویت شود، محصولات مرغوب تر به دست می آید. این تنها یک سمت قضیه است.
معمولاً مزرعه چای، فاصله زیادی تا کارخانه فرآوری و بسته بندی دارد. همین عامل موجب شده که پس از برداشت برگ های چای، زمانی طول بکشد تا محموله به کارخانه برسد. برگ های تازه در این فاصله زمانی، مقداری از کیفیت و شادابی خود را از دست میدهند. همین عوامل می تواند در کیفیت چای تولید شده منعکس شود.
حمایت بخش کشاورزی از مزرعه داران در پرورش و کاشت چای می تواند حجم تولید را بالاتر ببرد و به این ترتیب اگر بازاریابی صحیح در کشورهای خارجی انجام گیرد، صادرات کالا افزایش پیدا می کند. در نظر گرفتن تسهیلات برای صادرات چای، عامل دیگری است که این بازار را میتواند اندکی به تعادل برساند.
برای صادرات چای و واردات چای، تعرفه گمرکی بر اساس نوع چای با یک سری کدها و عدد ها نمایش داده می شود. به طور مثال، کد تعرفه واردات چای در گمرک برای چای سیاه با عدد 090230 نمایش داده می شود.
این کد تعرفه گمرکی برای چای کیسه ای به صورت 09023010 خواهد بود. کد تعرفه گمرکی برای انواع چای معطر با عدد 0902 نشان داده می شود. این کد برای چای سبز با وزن حداکثر ۳ کیلوگرم به صورت 09021000 می باشد.
شرکت های بازرگانی برای اطلاع پیدا کردن از آخرین قوانین گمرکی و دستورالعمل های صادرات و واردات چای باید از طریق اتاق بازرگانی و سازمان چای کشور اقدام کنند.
مهم ترین کشور های جهان در واردات چای
حجم مبادله شده انواع چای در کشور های جهان به اندازه ای است که چیزی حدود ۸ میلیارد دلار را در سال ۲۰۱۷ به جریان انداخته است. آمار و گزارشهای صادرات چای نشان می دهد که این مبادلات با رشد حدود چهار و نیم درصدی مواجه بوده است. کشورهای آسیایی در صادرات چای، سهم ۶۰ درصدی دارند. کشورهای آفریقایی در رتبه بعدی قرار گرفته اند و سهم کشورهای اروپایی، چیزی حدود ۱۳ درصد است.
طبق رتبه بندی که در سال ۲۰۱۷ انجام شده، کشورهای چین، سریلانکا و کنیا، رتبه اول تا سوم را در صادرات چای به خود اختصاص دادهاند. پس از آنها کشورهای هلند، امارات، آلمان، لهستان، بریتانیا، عربستان، ژاپن، ویتنام، اندونزی، آرژانتین و روسیه قرار داشته اند. از نظر واردات چای در سال ۲۰۱۷، کشور ایران در رتبه پنجم قرار دارد.
آنچه در واردات چای فله ای به ایران یا صادرات چای از ایران به کشورهای دیگر مهم است، حفظ کیفیت و مرغوب بودن چای می باشد. برای چای وارداتی باید آزمون های کنترل کیفیت انجام شود.
بسته بندی های چای هم برای چای 500 گرمی یا یک کیلوگرمی و هم برای چای کیسه ای در تمام مراحل حمل و نقل باید سالم باشد و چه بهتر است که در پوشش های مقوایی با زیباترین طراحی قرار بگیرند. واردات انواع چای از کشور آمریکا ممنوع است. آخرین اخبار و اطلاعیه ها توسط سازمان چای ایران ابلاغ می شود.
چه قوانینی برای صادرات و واردات وجود دارد؟
یکی از مهمترین قوانین صادرات چای نوع و حجم بسته بندی می باشد، بسته بندی ها نباید کمتر از 10 کیلوگرم باشد. یکی دیگر از قوانین صادرات و واردات چای این است که وارد کننده چای اگر بخشی از چای خود را از داخل تامین کند، می تواند چای را از کشور دیگر وارد کند و بعد از دریافت مجوز های قانونی و دریافت گواهی لازم از وزارت بازرگانی می تواند، چای را با تعرفه چهار درصد ترخیص کنند در صورتی که بازرگان چای داخلی خرید نکرده باشد، باید طبق قوانین صادرات و واردات چای تعرفه گمرکی پرداخت نماید و تعرفه واردات چای دیگر چهار درصد نخواهد بود.. برای صادرات و واردات هر نوع محصول و کالایی مانند چای باید گواهی استاندارد و درمان و… تهیه گردد.
از مهمترین مشکلاتی که در تجارت چای وجود دارد مساله قاچاق است که بازار داخلی و بحث صادرات را دچار مشکل نموده است. از دیگر مشکلات می توان به تعرفه های بالای گمرکی این محصول اشاره نمود و نبود یک قیمت ثابت برای این محصول از دیگر معضلاتی است که بر سر راه تجارت چای وجود دارد.
تولید در کشور دارای بازده پایینی است و خود علت های مختلفی دارد مثلا باغ های چای کوچک هستند و به صورت یکدست نمی باشند و در مناطق مختلف پراکنده هستند و همچنین فاصله این کارخانه تا باغ ها بسیار زیاد است که این معضل بر روی کیفیت برگ ها تاثیر نامناسبی خواهد گذاشت.
واردات یونجه
آن دسته از افرادی که در زمینه پرورش دام فعالیت می کنند به یونجه زیادی برای تغذیه دام ها نیاز دارند. کشور ایران حجم تولید یونجه را در حجم کمی انجام می دهد، به همین دلیل بازرگانان اقدام به واردات یونجه می نمایند. برای واردات این کالا باید به خوبی کشورهایی که در این زمینه وارد کننده می باشند را شناسایی کنید و بهترین کشور را انتخاب نمایید.
دقت داشته باشید که برای واردات این کالا بهتر است به خوبی در مورد مراحل واردات آن اطلاعات لازم را به دست آورید. در این صورت می توانید حجم زیادی از این کالا را با بهترین کیفیت و قیمت وارد کشور کنید و از آن سود خوبی هم به دست آورید.
یونجه از آن دسته کالاهایی می باشد که شاید در نظر اول چندان مهم به شمار نرود. ولی باید بدانید اهمیت آن زمانی خودش را نشان می دهد که دام ها تغذیه اصلی شان یونجه است. بسیاری از محصولاتی که شما به صورت روزانه مورد استفاده قرار می دهید فرآوری شده از دام ها می باشد. بر همین اساس باید بدانید که این کالا به عنوان تغذیه اولیه دام ها ضروری می باشد. البته که باید بدانید که یونجه در موارد دیگر هم مصرف زیادی دارد و بر همین اساس وارد کنندگان اقدام به واردات یونجه در حجم زیاد می نمایند. مراحل واردات این کالا را در ادامه توضیح می دهیم.
مراحل واردات یونجه از کشور های خارجی
اینکه واردات و صادرات هر یک از کالاها بر اساس قوانین و مقررات خاصی باشد، بدون شک شرایط را آسان تر می کند. برای واردات یونجه هم مقررات و شرایط خاصی وجود دارد که شما باید به خوبی با آنها آشنایی داشته باشید. هر یک از این مراحل که باید به عنوان تاجر و بازرگان طی کنید عبارت از عنواین زیر می باشد.
شناسایی کشور های صادر کننده یونجه
کشورهای زیادی هستند که صادرات یونجه را بر عهده دارند و شما باید یکی از این کشورها را برای واردات کالا انتخاب کنید. یکی از مهمترین نکاتی که در مورد انتخاب این کشورها اهمیت بسیار زیادی دارد و شما باید به آن توجه داشته باشید این است که کشور مورد نظر شما از جمله کشورهای تحریم شده نباشد. کشور ایران تنها با کشورهای خاصی روابط تجاری دارد و شما باید بین آنها یکی از کشورها را انتخاب کنید. در صورتی که از کشور دیگری واردات یونجه را انجام دهید بدون شک گمرک اجازه ترخیص کالا و یا حتی دریافت مجوزهای وارداتی را نمی دهد.
پیدا کردن بهترین فروشنده برای واردات یونجه
تاجران و بازرگانان زیادی هستند که در کشور مورد نظر شما برای صادرات، در زمینه فروش یونجه فعالیت می کنند. شما باید بهترین فروشنده را برای واردات این کالا انتخاب کنید، اینکه فروشنده به شما قیمت مناسبی را برای فروش ارائه دهد و همچنین کیفیت محصولات صادراتی هم اهمیت بسیار زیادی دارد. شما در این زمینه می توانید با مشاوران و کارشناسان شرکت بازرگانی صادرات و واردات که در این زمینه تخصص زیادی دارند مشورت کنید تا بهترین فروشنده را برای واردات به شما معرفی کنند. آنها به خوبی با تمامی فروشندگانی که در کشورهای متنوع فعالیت می کنند آشنایی دارند.
درخواست صادر کردن فاکتور فروش
بعد از اینکه شما فروشنده را انتخاب نمودید باید از او درخواست کنید که فاکتور فروش را برای شما ارسال کند. قیمت یکی از مهمترین و اصلی ترین مواردی است که زمان خرید باید به آن دقت داشته باشید. در فاکتور فروش هر یک از اطلاعاتی که مربوط به شما و فروشنده می باشد را می توانید مشاهده کنید و آن را مورد بررسی قرار دهید. همچنین باید بدانید اطلاعات دیگری که مربوط به حجم کالا، بسته بندی کالا، قیمت کالا و … می باشد را در این فاکتور می توانید به خوبی مشاهده کنید. شما باید هر یک از اطلاعاتی که درون این فاکتور وجود دارد را به خوبی مشاهده کنید و سپس آن را امضاء نمایید. دقت داشته باشید که زمان ترخیص کالا باید یونجه وارداتی دریافت شده بر اساس فاکتوری که امضاء کرده اید باشد و آن را تحویل بگیرید. در غیر این صورت قادر خواهید بود.
دریافت کارت بازرگانی
یکی از دیگر مراحلی که برای واردات یونجه اهمیت دارد و باید به آن دقت داشته باشید این است که کارت بازرگانی خود را برای فعالیت بازرگانی تان دریافت کنید. کارت بازرگانی خود را باید از اتاق بازرگانی دریافت کنید و توجه داشته باشید که این کارت باید در زمینه واردات صنایع کشاورزی باشد. یونجه از جمله کالاهای کشاورزی می باشد که شما باید برای واردات این کالا کارت بازرگانی مخصوص به آن را داشته باشید. در واقع شما باید بدانید کارت های بازرگانی بسیار زیادی را اتاق بازرگانی به شما ارائه می دهد که هر یک از آنها در زمینه خاصی است.
دریافت مجوز های وارداتی یونجه
برای واردات یونجه شما باید مجوزهای وارداتی آن را دریافت نمایید. دقت داشته باشید که مجوزهای وارداتی از سازمان های متنوعی گرفته می شود و شما باید آنها را دریافت کنید. دقت داشته باشید که زمان واردات این کالا شما بهتر است به خوبی در مورد مدارک مورد نیاز اطلاعات تان را افزایش دهید. گمرک هر یک از این مدارک و مجوزها را به خوبی مورد بررسی قرار می دهد و سپس به شما اجازه ترخیص کالا را ارائه می دهد. در صورتی که شما برای دریافت کردن این مجوزها اطلاعات زیادی ندارید بهتر است با افرادی که در شرکت های بازرگانی فعالیت دارند مشورت کنید.
بسته بندی یونجه ها در حجم مشخص
از دیگر مراحلی که در مورد واردات یونجه اهمیت دارد بسته بندی آنها می باشد. در واقع شما باید بدانید بسته بندی آنها به گونه ای باید باشد که آسیبی به آنها وارد نشود. یونجه از جمله کالاهای وارداتی می باشد که احتمال دارد دچار آسیب زیادی شود و به همین دلیل باید به خوبی از آن مراقبت های لازم را انجام دهید. دقت داشته باشید که زمان سفارش کالا باید به نوع بسته بندی آنها دقت کنید و زمان ترخیص به سالم بودن آن دقت کنید.
واردات یونجه با روش حمل و نقل مشخص
روش حمل و نقل کالاهای وارداتی متنوع می باشد و هر یک از انواع کالاها را با روش های مشخص شده ای صادر و وارد می کنند. بر همین اساس شما به عنوان تاجر و بازرگان باید به خوبی با روش های حمل و نقل یونجه آشنایی داشته باشید. اینکه شما یونجه ها را می خواهید از چه کشوری وارد کنید روی روش حمل و نقل آن تاثیر بسیار زیادی دارد. در صورتی که کشور مورد نظر شما نزدیک است می توانید از روش حمل و نقل زمینی استفاده کنید. در صورتی که روش حمل و نقل را به درستی انتخاب کنید کالا را زودتر می توانید دریافت نمایید.
ترخیص یونجه از گمرک
یکی از دیگر مراحلی که در مورد واردات یونجه اهمیت بسیار زیادی دارد آشنایی با ترخیص یونجه می باشد. ترخیص کردن یونجه ها باید بر اساس مدارک و مجوزهایی باشد که شما دریافت نموده اید. بازرسین گمرک به خوبی زمان ترخیص کالا، کالای وارداتی ار بررسی می کنند و آن را با مدارکی که ارائه داده اید مطابقت می دهند.ترخیص کارانی که در گمرک حضور دارند می توانند به شما مشورت های لازم را ارائه دهند تا به زودی کالای وارداتی خود را دریافت کنید.
خلاصه
آن دسته از افرادی که در زمینه پرورش دام فعالیت می کنند به یونجه زیادی برای تغذیه دام ها نیاز دارند. کشور ایران حجم تولید یونجه را در حجم کمی انجام می دهد، به همین دلیل بازرگانان اقدام به واردات یونجه می نمایند. برای واردات این کالا باید به خوبی کشورهایی که در این زمینه وارد کننده می باشند را شناسایی کنید و بهترین کشور را انتخاب نمایید.
صادرات خشکبار
ایران یکی از بزرگترین کشورهای تولید کننده پسته، انجیر خشک، خرما و کشمش در جهان است و با استفاده از توان تولیدی خود توانسته است در زمینه ی صادرات خشکبار به اروپا مانند صادرات پسته و صادرات خرما، رقیبی بزرگ برای سایر کشورهای تولید کننده است.
راهنمای صادرات خشکبار به اروپا به شما کمک می کند تا بازار بسیار بزرگ صادرات به اروپا را بهتر بشناسید و بتوانید با قدرت بیشتری فعالیت اقتصادی و صادراتی داشته باشید. خشکبار ایران از پرفروش ترین محصولات ایران در دنیا است، و 5 درصد از میزان کل صادرات مربوط به صادرات خشکبار می باشد؛ بر اساس آمار موجود، صادرات خشکبار ایران سالانه بیش از دو میلیارد دلار است.
برای خرید و فروش بهترین کالاهای صادراتی ایران و همچنین اطلاع از قیمت آن ها می توانید از بازار باسکول استفاده کنید.
با استفاده از شبکه ی تامین کنندگان و فروشندگان حاضر در بازار باسکول می توانید در هر ساعت از شبانه روز از بهترین تامین کنندگان استعلام قیمت بگیرید و یا با ثبت درخواست خرید از فروشندگان زیادی به صورت همزمان قیمت دریافت کرده و بهترین قیمت موجود در بازار را بیابید.
راهنمای صادرات خشکبار به اروپا
ایران یکی از بزرگترین کشورهای تولید کننده پسته، انجیر خشک، خرما و کشمش در جهان است و با استفاده از توان تولیدی خود توانسته است در زمینه ی صادرات خشکبار به اروپا مانند صادرات پسته و صادرات خرما، رقیبی بزرگ برای سایر کشورهای تولید کننده است.
راهنمای صادرات خشکبار به اروپا به شما کمک می کند تا بازار بسیار بزرگ صادرات به اروپا را بهتر بشناسید و بتوانید با قدرت بیشتری فعالیت اقتصادی و صادراتی داشته باشید. خشکبار ایران از پرفروش ترین محصولات ایران در دنیا است، و 5 درصد از میزان کل صادرات مربوط به صادرات خشکبار می باشد؛ بر اساس آمار موجود، صادرات خشکبار ایران سالانه بیش از دو میلیارد دلار است.
برای خرید و فروش بهترین کالاهای صادراتی ایران و همچنین اطلاع از قیمت آن ها می توانید از بازار باسکول استفاده کنید.
با استفاده از شبکه ی تامین کنندگان و فروشندگان حاضر در بازار باسکول می توانید در هر ساعت از شبانه روز از بهترین تامین کنندگان استعلام قیمت بگیرید و یا با ثبت درخواست خرید از فروشندگان زیادی به صورت همزمان قیمت دریافت کرده و بهترین قیمت موجود در بازار را بیابید.
آمار صادرات خشکبار و مصرف آن در اروپا
اتحادیه اروپا بزرگترین بازار خشکبار دنیا است؛ و بیش از ۴۰ درصد کل واردات جهانی را تشکیل میدهد . حجم واردات خشکبار به اروپا به طور پیوسته در حال افزایش است. چشم انداز صادرات ميوه خشك در اروپا در مدت طولانی مثبت بوده است و انتظار می رود که در سالهای آتی همچنان رشد داشته باشد.
از سال 2012 واردات خشکبار در سال از جهت مالی 10 درصد افزایش داشته است و در سال 2016 به 11 میلیارد دلار در سال رسیده است. در همان بازه زمانی واردات اروپا به لحاظ کمیت سالانه 5 درصد افزایش داشته است و 2.7 میلیون تن رسیده است.
دسته بندی انواع محصولات در صادرات خشکبار به اروپا
آجیل های خوراکی و میوه های خشک دو گروه مختلف از محصولات هستند که معمولاً توسط شرکت های بازرگانی در تجارت بین المللی مورد معامله قرار می گیرند. دلیل این امر، ماندگاری بیشتر آنها در مقایسه با میوه و سبزیجات تازه و همچنین شرایط ذخیره و نگهداری راحتتر است. آجیل های خوراکی و میوه های خشک بیشتر به عنوان میان وعده استفاده شده و یا به عنوان مواد اولیه در نانوایی یا شیرینی پزی ها مورد استفاده قرار می گیرند.
آجیل معمولا مغز میوه ای است که از یک پوسته سخت و یک دانه تشکیل شده است ، که مصرف خوراکی دارد. اما به صورت کلی ، به طیف گسترده ای از دانه های خشک شده نیز آجیل گفته می شود و شامل تعدادی دانه بدون پوسته سخت (به عنوان مثال مغز بادام)می باشد.
میوه خشک اما میوه ای است که طی فرآیندی مقادیر زیادی آب از آن حذف شده است. این کار یا به صورت طبیعی ، از طریق تمیز کردن ، یا با استفاده از خشک کن های تخصصی یا کم آب انجام می شود.
این مطالعه شامل اطلاعات کلی در مورد بازار آجیل و میوه های خشک در اروپا است که مورد علاقه تولید کنندگان کشورهای در حال توسعه است.
بسته بندی میوه خشک در اروپا
سهم بالای واردات و وجود بازارهای بزرگ مانند هلند، آلمان، فرانسه و بریتانیا ، فرصتهایی را برای توسعه کشورهای صادر کننده فراهم میکند. هلند، آلمان، انگلستان و فرانسه فرصت هایی را برای صادرات خشکبار فراهم کرده اند؛ در حالی که انگلستان بزرگترین وارد کننده آجیل است، آلمان بزرگترین وارد کننده میوه خشک است. در کنار این بازار های بزرگ، در بازار های رو به رشد اروپای مرکزی هم می توان فرصت هایی برای ورود خشکبار صادراتی را یافت. بسته بندی میوه در اروپا به دلیل وجود ساختارهای صنعتی بسیار قوی بسیار پیشرفته است که از اتلاف حجم زیادی از منابع جلوگیری کرده و باعث حفظ و ماندگاری بسیار بالا در محصولات می شود. از کشورهای پیشگام در بسته بندی میوه در اروپا می توان به کشور هلند اشاره کرد که از بزرگترین صادرکنندگان میوه در اروپا به شمار می رود و با روش های بهینه توانسته است مقدار قابل توجهی از تولید ناخالص ملی خود را از این حوزه بدست آورد.
بسیاری از اقسام میوه خشک و خشکبار وارداتی به اروپا به صورت فله است که بعد از طی کردن پروسه های قانونی و بهداشتی به کارخانه های فرآوری و سورتینگ منتقل می شوند. بسته بندی میوه خشک در اروپا در کارخانه های مواد غذایی صورت می گیرد و سپس راهی بازار می شود. استفاده از شیوه های نوین فرآوری و همچنین بسته بندی های جذاب راه را برای رقابت سایر کشورها در اروپا سخت کرده است مگر با رعایت تمامی اصول و قواعد بازار اروپا.
انواع خشکبار صادراتی مورد توجه کشور های اروپایی
تولید پسته اتحادیه اروپا برای تامین تقاضای کشورهای عضو کافی نیست و به همین دلیل از کشورهای آمریکا و ایران وارد می کند؛ در واقع اتحادیه اروپا به علت تولید بسیار محدود، وارد کننده خالص پسته است و تقریبا صد درصد از کل این بازار را از طریق خرید عمده پسته از ایران و امریکا تامین میکنند و آمریکا بزرگترین رقیب ایران در زمینه تولید و صادرات پسته است. محصولاتی که با افزایش تقاضا رو به رو هستند عبارتند از بادام، آجیل برزیلی، فندق و آلو خشک.
قیمت پسته در اروپا
یکی از مهم ترین نکات در هنگام صادرات خشکبار توجه قیمت محصول در کشور مقصد است به همین دلیل برای صادرکنندگان ایرانی قیمت پسته در اروپا برای انجام صادرات بسیار مهم است. قیمت انواع و اقسام پسته در اروپا به عوامل زیادی بستگی دارد که از مهم ترین آن ها می توان به نوع پسته و کیفیت بار اشاره کرد. از آن جا که بیشتر بار به صورت فله و در گونی به اروپا صادر می شود قیمت جهانی پسته برای این کشورها نیز صادق است و از 4.5 تا 8 یورو متغییر می باشد. البته استفاده از بسته بندی های مناسب و کوچک همچنین فرآوری، ارزش افزوده ی بالایی برای محصول ایجاد می کند و قیمت محصول را حتی تا 20 یورو بالا می برد.
صادرات و واردات به روسیه
کشور روسیه با جمعیت تقریبی ۱۴۴ میلیون نفر، یکی از کشورهای پرجمعیت اروپا است و یکی از کشورهایی است که در زمینه ی صادرات کالا از ایران مقصد بسیار خوبی برای بازرگانان ایرانی بوده و از اهمیت خاصی نیز برخوردار است. شرایط آب و هوایی این کشور باعث شده است تا امکان تولید و کشت بسیاری از محصولات کشاورزی را نداشته باشند، این موضوع یک امتیاز مثبت برای صادرات ایران به حساب می آید. در حال حاضر روسیه به عنوان یکی از بزرگترین شرکای تجاری ایران شناخته می شود و سالانه مقادیر قابل توجهی از انواع محصولات به این کشور صادر می شود. در ادامه در خصوص کالاهای صادراتی به روسیه صحبت خواهیم کرد.
این کشور به دلیل قرار گرفتن در حاشیهی دریاچهی خزر و نزدیک بودن به ایران از نظر مسافت، از ظرفیت مناسب و بالایی برای صادرات، خصوصاً صادرات خرما، محصولات کشاورزی و صادرات پسته برخوردار است. به منظور صادرات کالا به روسیه، باید بر اصول مذاکرات تجاری و قواعد صادرات مانند بازاریابی بین المللی، توانایی در عقد قراردادهای بین المللی و غیره تسلط کامل داشت تا بهترین نتیجه برای طرفین حاصل گردد.
صادرات محصولات کشاورزی به روسیه
صادرات محصولات کشاورزی به روسیه در چندسال اخیر پیشرفت بسیار زیادی داشته است و ایران توانسته است از این طریق به درآمد ارزی بالایی دست پیدا کند، اما باید دقت داشت که روسیه یک کشور اروپایی با قوانین سختگیرانه است و تاجران باید نهایت دقت برای صادرات انواع محصولات کشاورزی به این کشور را داشته باشند. در صورتی که به دنبال صادرات محصولات کشاورزی به روسیه هستید، علاوه بر توجه به نکات قانونی، باید نکات دیگری را نیز مدنظر قرار دهید. این نکات عبارتند از:
- انتخاب مناسبترین مسیر برای ارسال محصولات کشاورزی
- توجه به استانداردهای بینالمللی بسته بندی صادراتی محصولات
- توجه به شرایط زمانی در انتخاب محصول
- استفاده از وسایل حمل و نقل مناسب با توجه به محموله
- مشاهده و تحلیل رفتار رقبا در بازار
- تعیین حاشیه سود با توجه به سطح بالای رقابت در بازار روسیه
- دقت در شرایط نگهداری محصولات پیش از ارسال
- تلاش در جهت به حداقل رساندن مدت زمان حمل و نقل محصولات
- درج اطلاعات محصولات بر روی محصولات به زبان روسی و انگلیسی
- توجه به ظاهر بستهبندی و استفاده از ایدههای جذاب در بستهبندی
- پرهیز از ارسال محصولات نامرغوب و درجه ۲
- استفاده از مشاوران تجاری به عنوان راهنمای صادرات به این کشور
- ثبت شرکت در روسیه در صورت نیاز
قیمت محصولات کشاورزی در روسیه
با توجه به اینکه کشور روسیه در نیمی از سال فاقد تولیدات کشاورزی است برای تامین مواد غذایی مورد نیاز خود به دیگر کشورها وابسته است، در نتیجه می توان گفت که قیمت محصولات کشاورزی در روسیه بالاتر از دیگر کشورهای تولید کننده می باشد. کشور روسیه یک کشور اروپایی و دارای استاندارد های صادرات محصولات کشاورزی مختص به خود می باشد، قوانین سخت گیرانه ای برای ورود مواد غذایی به این کشور وجود دارد و مواد غذایی مصرفی در این کشور باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد، در نتیجه قیمت محصولات کشاورزی در روسیه نیز نسبت به سایر کشور ها بالاتر است.
مراحل صادرات به روسیه
برای صادرات انواع کالا از ایران به روسیه، باید در ابتدای امر، مجوزهای لازم را اخذ کنید. روال اخذ مجوزها طبق ابلاغیهی اتاق بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت، تحت عنوان راهنمای صادرات به این کشور به شرح زیر میباشد:
- در مرحلهی اول فروشنده باید اطلاعات و مشخصات کالا و فروشندهی کالا را برای خریدار، در چهارچوب پیشفاکتور ارسال نماید.
- کالای مورد توافق خریدار و فروشنده باید طبق استانداردهای مورد تأیید خریدار، بستهبندی و آماده شود.
- خریدار باید از تعرفه صادرات مطلع بوده و به منظور تعیین قیمت کالای مورد معامله به کمیسیون نرخگذاری مراجعه کند.
- خریدار باید از تعرفه صادرات مطلع بوده و به منظور تعیین قیمت کالای مورد معامله به کمیسیون نرخگذاری مراجعه کند.
- در مرحلهی بعدی، باید جهت ترخیص کالا از گمرک اقدام شود و اظهارنامهی خروجی تنظیم شود. گمرک پس از بررسی کالا و پلمپ کردن بستهها، مجوز خروج کالا از کشور را صادر میکند.
- در مرحلهی بعدی محموله پیش از حمل شدن بایستی توسط یک شرکت بیمهای معتبر بیمه شود.
- پس از این مرحله، خریدار میتواند موارد مورد توافق را بررسی کند و از انجام آنها اطمینان حاصل کند.
- پیش از ارسال کالا، صادرکننده باید فاکتور فروش کالا و شناسه کالا را آماده کرده و به تأیید اتاق بازرگانی محل برساند.
- در انتها، صادرکننده باید کالا را به منظور ارسال به کشور مبدأ به شرکت حمل و نقل تحویل دهد.
لیست اقلام صادراتی به روسیه
به صورت کلی بیشترین اقلام صادراتی از سمت ایران به روسیه، محصولات کشاورزی و مواد غذایی می باشد. روسیه به عنوان یکی از سردترین کشورهای دنیا شناخته می شود، به همین دلیل امکان تولید انبوه محصولات کشاورزی را ندارد و مجبور است برای تامین نیازهای بازار خود، نسبت به واردات مواد غذایی اقدام کند. با توجه به اینکه برخی از محصولات کشاورزی مدت زمان کوتاهی قابل نگهداری هستند، بهتر است که مقاصد صادراتی آنها در فاصله کوتاهی قرار داشته باشد. بنابراین می توان گفت که به دلیل فاصله نسبتا کم بین ایران و روسیه، این کشور به یک گزینه عالی برای صادرات انواع اقلام خوراکی تبدیل شده است. در ادامه برخی از کالاهایی که بیشترین میزان صادرات را در سال های اخیر داشتند را ذکر خواهیم کرد.
صادرات میوه به روسیه
با افزایش رقابت در اقتصاد جهانی و تجارت بینالمللی، نحوه صادرات کالا از حساسیت بالایی برخوردار شده است. به همین دلیل، سرمایهگذاری در این بخش نیازمند دانش، برنامهریزی و تجربه میباشد. علاوه بر این موارد، معمولاً قوانین تجارت در هر کشور متفاوت از سایر کشورها میباشد که به همین دلیل تسلط بر قوانین تجاری کشور مبدأ (ایران) و کشور مقصد (روسیه) و فراگیری اصول مذاکرات تجاری اولین گام در صادرات میباشد.
میوه یکی از مهم ترین اقلام صادراتی به روسیه می باشد، سالانه مقادیر قابل توجهی از انواع میوه مانند کیوی، سیب، گیلاس، پرتقال، انار، خرما و غیره به روسیه صادر می شود. بسته بندی یکی از مهم ترین عواملی تاثیر گذار در میزان صادرات میوه به روسیه و قیمت میوه صادراتی می باشد، در صورتی که میوه ها از بسته بندی استاندارد برخوردار نباشند، نه تنها ممکن است در طول حمل و نقل بخشی از آنها آسیب ببینند، بلکه خریدار مبلغ کمتری به شما پرداخت خواهد کرد.
مراحل صادرات میوه
همانطور که در بالا به آن اشاره شد، روسیه امکان تولید بسیاری از میوه های تابستانی را ندارد، به همین جهت اقدام به خرید میوه از کشورهای منطقه به خصوص ایران می کند. مراحل صادرات میوه نیز مانند تمامی اقلام خوراکی می باشد، به صورت کلی شما باید برای صادرات میوه به روسیه مراحل زیر را طی کنید:
- شناسایی بازار هدف و نیازهای آن
- صدور پروفرما
- قیمت گذاری کالای صادراتی توسط کمیسیون نرخ گذاری
- تهیه و بسته بندی کالا
- دریافت گواهی استاندارد و مجوز صادرات کالا
- اظهار کالا به گمرک
- عقد قرارداد حمل و نقل و بیمه
- دریافت گواهی بازرسی کالا
- صدور فاکتور و اخذ گواهی مبدا
در نهایت بعد از انجام تمامی مراحل بالا به صورت کامل، مجوز ترخیص کالا از گمرک را دریافت خواهید کرد و می توانید کالا را به راحتی به کشور مقصد یعنی روسیه صادر کنید.
قیمت میوه در روسیه
با توجه به نوسانات قیمت دلار در ایران و با توجه به این که قیمت میوه در روسیه بر اساس عرضه و تقاضای بازار تنظیم می شود، بنابراین بازرگان محترم باید پیش از ارسال بار به روسیه، از قیمت میوه در روسیه مطلع شود تا بتواند از هر گونه ضرر و زیان احتمالی جلوگیری کند. از جمله موارد دیگری که بر روی قیمت میوه در روسیه به صورت مستقیم تاثیر دارد، هزینه های حمل و نقل، نوع بسته بندی، هزینه تولید میوه در کشور و غیره می باشد. با توجه به آمارهای منتشر شده در سال ۲۰۱۸ در مورد آمار واردات به کشور روسیه، در خصوص افزایش صادرات محصولات کشاورزی به روسیه باید به دو مورد توجه داشت:
- اول اینکه در صادرات میوه و تره بار به این کشور باید با توجه به نقاط قوت میوه و ترهبار ایرانی و نقاط ضعف سایر صادرکنندگان این محصولات به این کشور، محصول یا محصولاتی را برای توسعه و افزایش سهم بازار انتخاب کرد.
- دوم اینکه با توجه به سطح بالای رقابت در بازار صادرات محصولات کشاورزی به این کشور، باید از سهم بازار محصولاتی که اکثریت بازارشان به دست تجار ایرانی میباشد، دفاع کرد. به عنوان مثال، پسته و کشمش ایرانی در این کشور از جایگاه مناسبی برخوردار میباشد. به همین دلیل صادرات این دو محصول نسبت به صادرات سایر اقلام خشکبار نسبتاً میتواند آسانتر باشد.
سود صادرات میوه
همانطور که میدانید ایران جزء کشورهایی است که به دلیل در دست داشتن منابع کشاورزی، صادرات زیادی در زمینه میوه دارد، تا جایی که امروزه با به کارگیری روش های نوین در تولید، میزان تولید انواع میوه در کشور با افزایش چشمگیری همراه بوده است و با توجه به روند صادرات محصولات کشاورزی، بسیاری از تولیدکنندگان و بهره برداران تولید میوه و سبزیجات به فکر صادرات مستقیم محصولات خود هستند.
یک سری از افراد صرفا با دیدن سود حاصل از صادرات میوه و بدون در نظر داشتن سختی هایی که در این مسیر است و بدون هیچ تجربه ای اقدام به صادرات میوه میکنند و این در صورتی است که سود صادرات میوه به عوامل زیادی مانند فصل، کشور مقصد، کیفیت کالا، میزان تقاضا، توان رقابت با سایر کشورهای صادرکننده و غیره بستگی دارد، این دسته از افراد متاسفانه با شکست مواجه خواهند شد و نه تنها از صادرات میوه سود نمی کنند، بلکه ضررهای هنگفتی نیز به بار می آورند. از آنجایی که هزینه اولیه تولید میوه به نسب سایر محصولات صادراتی کم است، معمولا تاجران زیادی به سمت بازار آن جذب می شوند. بنابراین اگر با تحقیقات کافی و لازم به صادرات میوه پرداخته شود می توان گفت که زمینه درآمدزایی بالایی دارد.
صادرات میوه خشک به روسیه
حجم عمده ای از مصرف میوه خشک در این کشور از طریق واردات این محصول تامین می شود و صادرات میوه خشک به روسیه و خرید عمده میوه خشک در این کشور پتانسیل اقتصادی ویژه ای دارد. در سال های اخیر بازرگانان کشورمان ایران نیز گام های خوبی در زمینه ی صادرات میوه خشک به این کشور برداشته اند که از مهم ترین آن ها می توان به سیب، کیوی، پرتقال، موز، توت فرنگی و غیره اشاره کرد.
صادرات مرکبات به روسیه
همانطور که در بالا گفته شد، آب و هوای روسیه باعث شده تا به اندازه مورد نیاز امکان تولید برخی از محصولات کشاورزی را نداشته باشد، به همین دلیل سالانه مقادیر قابل توجهی، مرکبات به روسیه صادر می شود تا بتواند پاسخگوی نیازهای این کشور باشد. ایران با وجود اینکه زمینهی بسیار خوبی برای تولید و صادرات مرکبات به روسیه دارد، اما میتوان گفت تا حدودی عملکرد خوبی در این باره نداشته است و می تواند در خصوص صادر کردن مرکبات، به مراتب عملکرد بهتری داشته باشد.
صادرات مواد غذایی به روسیه
کشور روسیه دارای وسعت و جمعیت بسیار بالایی است، از طرفی آب و هوای آن باعث شده تا تامین برخی از اقلام خوراکی برای آنها سخت و یا محدود شود، به همین دلیل است که بازار صادرات مواد غذایی به روسیه همواره در تمام طول سال فعال است. از طرف دیگر، استانداردهای بالای کشور روسیه در زمینه صادرات مواد غذایی به این کشور، باعث شده تا حدودی این روند سخت شود، محصولات غذایی صادراتی باید از کیفیت بسیار بالایی برخوردار باشند تا بتوانند موفق شوند و درآمد بالایی داشته باشند.
با توجه به اینکه ایران امکانات زیادی در زمینه تولید مواد غذایی دارد، میتوان گفت فرصت های زیادی برای تاجران و صادرکنندگان این اقلام وجود دارد و در حال حاضر بالغ بر 70 درصد از صادرات، ایران به روسیه به اقلام خوراکی مانند محصولات کشاورزی و پروتئین اختصاص یافته است. از جمله این محصولات می توان به انگور، پرتقال، گوجه فرنگی، کشمش، پسته، سیر، پیاز و غیره اشاره کرد.
صادرات میوه و تره بار به روسیه
در کشور روسیه، ۱۰.۶ درصد از سبد غذایی، به میوه و تره بار اختصاص دارد. هر خانواده به طور متوسط در مسکو در حدود ۱۱۴ دلار و در سایر شهرها با جمعیت زیر 500 هزار نفر، ۸۹ دلار در هفته به محصولات غذایی اختصاص میدهد. این کشور به شدت به واردات میوه و تره بار وابسته میباشد. واردات میوهی این کشور در تابستان در پایینترین سطح خود قرار میگیرد. در تابستان صادرات محصولات کشاورزی به این کشور به خصوص صادرات میوه و تره بار، از بازارهای منطقه از جمله اوکراین، مولداوی و خاورمیانه انجام میشود.
صادرات سیب زمینی به روسیه
یکی از تولیدات بسیار مرغوب ایرانی در زمینه صیفی جات تولید سیب زمینی است که بیشتر در بخش غربی کشور صورت می گیرد و سالانه مقادیر زیادی از این تولیدات به دیگر کشورهایی همچون روسیه صادر می شود. صادرات سیب زمینی به روسیه در فصل پاییز و زمستان انجام می شود و تجار و بازرگانان زیادی به این کار مشغول هستند. البته در سال های اخیر تولید سیب زمینی در کشور روسیه، رشد زیادی داشته است و میتوان گفت تا حدودی در این زمینه خودکفا شدند، اما همچنان بازار صادرات سیب زمینی به این کشور فعال است و سالانه مقادیر زیادی از این محصول به روسیه صادر می شود.
استان همدان پیشتاز تولید این محصول و صادرات سیب زمینی به روسیه است که به صورت بسته بندی های کوچک 2.5 تا 5 کیلوگرمی صادراتی با برند و لیبل انجام می پذیرد. صادرات سیب زمینی به روسیه از آن جهت حائز اهمیت است که می تواند مازاد تولید داخلی را به بهترین شکل به ارزش افزوده ی بسیار بالایی تبدیل کرده و باعث ارز آوری شود. روسیه در فصل زمستان به علت سرمای هوا دارای کمترین میزان تولید محصولات کشاورزی است و بیشترین وابستگی را به واردات مواد غذایی از سایر کشورها دارد.
صادرات پیاز به روسیه
از دیگر محصولات مرغوبی که توانایی صادرات دارد می توان به پیاز اشاره کرد. صادرات پیاز به روسیه در سال های اخیر با رشد همراه بوده است و با بهینه تر شدن ناوگان صادراتی و افزایش تعداد تجار و بازرگانان توانسته است زمینه ی خوبی برای ارزآوری کشور فراهم کند. صادرات پیاز به روسیه در فصل پاییز و زمستان به اوج خود می رسد و بیشترین میزان آن در قسمت های غربی و شمال غربی کشور تولید می شوند. مانند پیاز صادراتی بناب که در توری های 2.5 تا 5 کیلوگرمی بسته بندی شده و برای صادرات آماده می شوند. بازار فود سیتی مسکو محل اصلی فروش محصولات صادراتی به روسیه است. انتظار می رود با برنامه ریزی بهتر و بالا بردن کیفیت محصولات و بسته بندی آن شاهد افزایش صادرات پیاز به روسیه در سال های آینده باشیم تا به رونق بخش صادرات کشاورزی کمک شایانی کند.
صادرات سیر به روسیه
سیر یکی از محصولات مهم صادراتی به کشور روسیه است که کشورهایی مانند چین از رقبای ایران در زمینه ی صادرات سیر به روسیه هستند. سیر ایرانی با توجه به کیفیت بالای خود می تواند جایگاه خود را در بازار روسیه بسیار بهبود بخشد. استان همدان یکی از قطب های اصلی تولید سیر صادراتی ایران است که نقش پررنگی در صادرات سیر به روسیه ایفا می کند. لزوم توجه به کیفیت محصول و مخصوصا بسته بندی آن از مهم ترین عوامل موفقیت در بازار های صادراتی به شمار می رود. به طور مثال بسته بندی سیر چینی با کیفیت پایین تر از نوع ایرانی خود بسیار شکیل تر بوده که خود باعث ترغیب به خرید بیشتر و ایجاد تقاضا برای آن محصول می شود. خوشبختانه در سال های اخیر توجه به این اصول از طرف بازرگانان ایرانی بیشتر شده و با رشد مراکز سورتینگ و صنایع بسته بندی فرصت بهتری برای رشد صادرات سیر به روسیه فراهم شده است.
صادرات انگور به روسیه
تولید انگور در ایران سابقه ای طولانی دارد و استان های شمال غربی ایران پرچم دار تولید انگور در کشور هستند. به دلیل نزدیکی این استان ها به مرز آذربایجان و ترکیه، صادرات انگور به روسیه در فصل پاییز بسیار رواج دارد. انواع انگور با ماندگاری بالا در نایلون های نانو 1 تا 2 کیلوگرمی بسته بندی شده و در سردخانه نگهداری می شوند تا زمان مناسب فرا برسد. صادرات انگور به روسیه دارای ارزش زیادی برای صادرکنندگان ایرانی دارد. با توجه به کیفیت و مزه ی خوب محصولات ایرانی شانس رقابت با سایر کالاهایی که به بازار روسیه وارد می شوند بالا می رود. البته شایان ذکر است صادرات انگور به روسیه از سوی کشور چین و همچنین ترکیه نیز انجام می شود. در چنین بازار رقابتی کیفیت حرف اول را می زند که دوباره اهمیت اصول بسته بندی و نگهداری محصول تا بازار مقصد را به صادرکنندگان ایرانی گوشزد می کند.
صادرات پرتقال به روسیه
با گسترش کشت انواع پرتقال با باردهی و کیفیت بالا مانند پرتقال تامسون در مناطق شمالی کشور فرصت بسیار خوبی برای صادرات این محصول به دیگر کشور ها فراهم شده است. صادرات پرتقال به روسیه یکی از فرصت های بازرگانی بسیار خوب برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی است که به دنبال یک بازار بزرگ و پر سود برای تجارت هستند. پرتقال والنسیا و پرتقال تامسون دو نمونه از ارقام صادراتی هستند که به همراه نارنگی می توانند جای خود را در میان محصولات صادراتی ایران به روسیه باز کنند و با دیگر محصولات بازار روسیه از لحاظ قیمت و کیفیت رقابت کنند. استان های مازندران، گلستان و گیلان پیشرو در تولید مرکبات کشور هستند و با ایجاد سالن های سورتینگ و بسته بندی صادراتی فرصت مناسبی برای صادرات پرتقال به روسیه فراهم کرده اند.
صادرات گوجه فرنگی به روسیه
روسیه از جمله کشورهایی است که سالانه مقدار قابل توجهی واردات گوجه فرنگی دارد، از آنجایی که ایران هم زمینه مناسبی برای کشت کردن گوجه فرنگی دارد، صادرات گوجه فرنگی به روسیه می تواند گزینه بسیار خوبی برای تاجران باشد. نکته قابل توجه در خصوص صادرات گوجه فرنگی این است که امکان صادر کردن گوجه به صورت تازه و خشک فراهم است، همچنین هزینه صادر کردن آن به نسبت اقلام غیر کشاورزی بسیار پایین است.
از آنجایی که صادرات گوجه فرنگی از ترکیه به روسیه لغو شده است، بازار صادرات این محصول از ایران داغ تر شده است و امکان درآمدزایی آن برای تاجران ایرانی بالاتر رفته است. دقت داشته باشید که برای موفقیت در زمینه صادرات گوجه فرنگی مواردی مانند: بسته بندی، مسافت کشور مقصد با ایران، قیمت خرید و تمام شده ی محصول، روش جابه جایی محصول غیره را مورد بررسی قرار دهید.
صادرات سبزیجات به روسیه
تولید محصولات کشاورزی در کشور به دلیل تنوع آب و هوایی در طول سال بدون توقف ادامه دارد و بخشی از آن متعلق به سبزیجات است. سبزیجاتی مانند کرفس و شوید بسیار برای صادرات به روسیه مورد استفاده قرار می گیرند و از مهم ترین کالاها در صادرات سبزیجات به روسیه به شمار می روند. استان های جنوبی ایران مانند استان فارس و استان خوزستان مهم ترین مراکز تولید سبزیجات صادراتی به روسیه هستند که در فصل زمستان هم کشت دارند و پس از برداشت و بسته بندی برای صادرات سبزیجات به روسیه آماده می شوند. کرفس صادراتی به روسیه معمولا بدون برگ بوده و در نایلون های نانو و در سردخانه به مدت طولانی تری قابل نگهداری هستند. معمولا صادرات شوید به روسیه به صورت هوایی انجام می شود تا از خراب شدن آن جلوگیری شود و به صورت تازه به بازار مقصد برسند.
صادرات خشکبار به روسیه
یکی از مهم ترین محصولات خشکبار ایرانی که در روسیه بسیار بازار خوبی را تصاحب کرده است مربوط به محصول پسته است که خرید عمده پسته در تناژ بالا از سمت فروشگاه های زنجیره ای این کشور طی قرارداد های بلند مدت بسیار رواج دارد. در حدود نیمی از خشکبار موجود در کشور روسیه از طریق صادرات تأمین میشود که صادرات خشکبار به روسیه توانسته است بازار بسیار مناسبی برای دیگر کشورهای تولید کننده خشکبار به وجود آورد.
از آن جایی که کشورمان ایران از تولیدکنندگان مهم این محصول در جهان است صادرات خشکبار به این کشور در میان بازرگانان ایرانی از جایگاه ویژه ای برخوردار است. تقریبا می توان گفت که میزان درآمد ایران از صادرات خشکبار به روسیه از صادرات میوه و تره بار بیشتر است و این موضوع به دلیل حجم بسیار بالای پسته و کشمش به این کشور می باشد. ایران به عنوان بزرگترین تامین کننده پسته در روسیه شناخته می شود.
قیمت کشمش در روسیه
برای بسیاری از صادرکنندگان اطلاع از قیمت های بازار هدف بسیار مهم است و در برنامه ریزی صادرات بسیار مهم است. برای صادرات کشمش به روسیه نیز اطلاع از قیمت کشمش در روسیه بسیار مهم است. زیرا در این بازار رقبای سرسختی همچون ترکیه چین و آمریکا نیز حضور دارند و علاوه بر قیمت کیفیت نیز از عوامل مهم موفقیت است. قیمت کشمش در روسیه به عوامل مختلفی بستگی دارد که از جمله مهم ترین آنها کیفیت، هزینه تولید محصول، هزینه های حمل و نقل، فصل خرید، نوع بسته بندی و غیره می باشد.
قیمت پسته در روسیه
ایران همیشه به عنوان یکی اصلی ترین قطب های صادرکننده پسته در جهان و روسیه بوده است، که دلیل این موضوع مرغوبیت بسیار بالا و شرایط تولید پسته در ایران است، البته قیمت پسته هم در این امر نقش مهمی دارد، چرا که روسیه به دنبال پسته مرغوب با قیمت نسبتا پایین است. در سال های اخیر، روسیه به یکی بازارهای پر رونق برای صادرات پسته ایران تبدیل شده است و انواع مختلف پسته مانند فندوقی، خندان، بادامی و غیره در مقادیر بسیار بالا به روسیه صادر می شود. البته وجود رقبای خارجی در بازار پسته روسیه مانند چین، آمریکا و ترکیه زمینه را برای صادرات پسته به روسیه و حضور در این بازار بزرگ برای صادرکنندگان سخت می کند. قیمت پسته در روسیه یکی از عوامل مهم در موفقیت صادرات به شمار می رود که بتوان با اتکا به آن با رقبای خارجی رقابت سالمی داشت.
صادرات زعفران به روسیه
زعفران از مهم ترین کالاهای صادراتی ایران است که در بسیاری از بازارهای مواد غذایی جهان یافته می شود. صادرات زعفران به روسیه نیز به دلیل سودآوری بالا به صورت سالانه در حجم بالایی انجام می شود. زعفران یکی از کالاهای استراتژیک ایران در عرصه صادرات به شمار می رود که به دلیل ارزش بسیار بالا و همچنین سهولت در حمل و نگهداری سودآوری بسیار زیادی برای فعالان این بخش دارد. در حال حاضر صادرات زعفران به روسیه از دو کشور ایران و اسپانیا صورت می گیرد که محصول اسپانیایی همان زعفران ایرانی است که پس از صادرات فله به اسپانیا با بسته بندی و برند اسپانیا به دیگر کشور ها صادر می شود. صادرات زعفران به روسیه خواهان توسعه ی بیشتر بازاریابی در بازار بزرگ روسیه است و می تواند فرصت بی نظیری برای کشور به ارمغان بیاورد تا از فله فروشی زعفران به سایر کشور ها جلوگیری کرد.
لیست کشور های صادر کننده به روسیه
به طور کلی کشورهایی که صادرات میوه و تره بار به روسیه را بر عهده دارند عبارتند از:
- اکوادور: موز
- لهستان: سیب
- ترکیه: مرکبات، انگور و میوههای هستهدار
- چین: سیب، مرکبات و میوههای هستهدار
- آرژانتین: سیب، گلابی و مرکبات
- شیلی: انگور
گوجه فرنگی، پیاز و سیر بیشترین حجم واردات کشور روسیه در زمینه تره بار را خود اختصاص دادهاند.
راهنمای صادرات به روسیه
همانطور که تا به اینجا ملاحظه فرمودید، بازار صادرات محصولات کشاورزی به این کشور، خصوصاً صادرات خشکبار به روسیه بسیار داغ میباشد. در برخی از اقلام موجود در گزارشهای سالانهی صادرات خشکبار به این کشور، نظیر پسته و کشمش، تاجران ایرانی بیشترین سهم بازار را به خود اختصاص داده اند و در حال حاضر از حاشیهی سود خوبی برخوردار میباشند. در حال حاضر بازار صادرات میوه و ترهبار به روسیه به اندازهی بازار صادرات خشکبار به روسیه برای ما سودآور نبوده است.
شرکت صادرات به روسیه
در حال حاضر روسیه به یکی از مقصدهای مهم صادرات کالا از ایران تبدیل شده است و توجه تاجران زیادی را در زمینه های مختلف به خود جلب کرده است. روسیه جزء کشورهای سردسیر است که در برخی از نقاط آن این سرد بودن هوا مانع از کشاورزی و تولید محصولات مورد نیاز آنها میشود که همین موضوع زمینه را برای صادر کردن محصولات کشاورزی فراهم میکند. روسیه بازار درآمدزایی بسیار بزرگی دارد که این موضوع باعث شده بازرگانان در زمینه هایی مانند تجهیزات و ماشین آلات صنعتی و برقی، تجهیزات پزشکی و دارو، آهن، فولاد، میوه، مس، سبزیجات، وسایل نقلیه، خشکبار و غیره است.
در ایران شرکت های زیادی در زمینه ی صادرات فعالیت می کنند که بیشترین آن ها در شهرستان آستارا تحت عنوان شرکت صادرات به روسیه در حال فعالیت هستند. شما با مراجعه به اتاق های بازرگانی می توانید به لیست تجار ایرانی در روسیه دسترسی پیدا کنید و بتوانید با آن ها به طور مستقیم ارتباط برقرار کنید.
واردات کاغذ
در زمینه ی واردات انواع کاغذ، معمولا روسیه و جنگل های سیبری برای این بهترین منبع محسوب می شوند. اما ما از کشورهایی مانند هند، آلمان، مجارستان و ترکیه هم واردات کالا خواهیم داشت. با این حال کشور روسیه یکی از مهم ترین قطب های تولید و صادرات کاغذ محسوب می شود. چرا که این کشور به دلیل داشتن جنگل های سیبری، یکی از مهمترین کشورهای فعال در زمینه ی تولید محصولات چوبی می باشد.